EUROLYGA 2023

Į Lietuvą darkart atvyks „Galatasaray“: paaiškėjo Vilniaus „Kibirkšties“ varžovės Europos taurėje

Ketvirtadienį paaiškėjo Vilniaus „Kibirkšties“ varžovės moterų Europos taurės grupių etape. Kartu paaiškėjo ir Rygos TTT oponentės kovoje dėl bilieto į moterų Eurolygos pagrindinį varžybų etapą. Negana to, savo varžovus sužinojo ir kitos Europos taurėje žaidžiančios lietuvės.

Justina Miknaitė<br>S. Čirbos nuotr.
Justina Miknaitė<br>S. Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-09 12:52, atnaujinta 2023-08-09 13:07

Šiais metais moterų Europos taurėje nebelieka regionų skirstymo, kuris buvo anksčiau. Artėjantį sezoną komandos buvo suskirstytos į pajėgumo krepšelius. Be to, buvo priimta taisyklė, kad kiekvienoje grupėje negali būti daugiau nei viena tos pačios valstybės komanda.

„Kibirkštis“, kuomet buvo reitinguojamos komandos, pateko į trečiąjį pajėgumo krepšį.

Iškritus burtams – sostinės klubas pateko į C grupę, kur kausis prieš praėjusio sezono Europos taurės vicečempionių klubą Stambulo „Galatasaray“, Anžės UFAB 49 ir Konstancos CSM.

Į F grupę pateko Gintarės Petronytės atstovaujama Kayserio „Melikgazi“ klubas. Turkijos ekipa kausis su per atranką į Eurolygą nepatekusia komanda (Rygos TTT arba Rumunijos „ACS Sepsi-SIC“), Pirėjo „Olympiakos“ ir atranką į Europos taurę laimėjusia komanda (Ružomberoko MBK (Slovakija) arba „Ostrava“ (Čekija).

H grupėje žais Kamilės Nacickaitės atstovaujama Buržo „Tango Bourges Basket“ ekipa. Lietuvės klubas grupių etape grumsis prieš Brno (Čekija) „KP Tany Brno“, Liuksemburgo „BBC Grengewald“ ir Europos taurės atranką laimėjusia komanda (Portugalijos klubu „Sportiva“ arba Turkijos klubu „Antalya“).

B grupės Lietuvos atstovė bus Giedrė Labuckienė, kuri artėjantį sezoną ir toliau žais Žironos SPAR klube. Lietuvės komanda žais prieš Gožuvo (Lenkija) „InvestInTheWest Enea Gorzow“, Pieštianių (Slovakija) „Piestanske Čajky“ ir Liuksembugo „T71 Diddelang“.

Rygos TTT klubas dėl patekimo į pagrindinį moterų Eurolygos turnyrą grumsis prieš Rumunijos „ACS Sepsi SIC“ komandą. Dėl patekimo į turnyrą abi komandos sužais vieną mačą namuose ir vieną mačą išvykoje. Komanda, kuri bendrame serijos rezultate turės didesnį pranašumą, pateks į pagrindinį moterų Eurolygos turnyrą.

Primename, kad Rygos TTT klube artėjantį sezoną žais ir Lietuvos moterų krepšinio rinktinės puolėja Gabija Meškonytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.