EUROLYGA 2023

M. Kuzminskas po nokauto nuo prancūzų nevyniojo žodžių į vatą: „Esame truputį įklimpę – mus pastatė į vietą“

„Manau, kad ši rinktinė nėra ta, kuri galėtų laimėti talentu. Kalbu apie rimtas komandas, – po antrosios iš eilės Lietuvos krepšinio rinktinės nesėkmės kontrolinių mačų serijoje nuo Prancūzijos kalbėjo ekipos veteranas Mindaugas Kuzminskas. – Norint laimėti turime būti fiziškesni, labiau kautis, net negali būti kalbos apie energijos trūkumą.

Lietruvos klrep<br>ltuvasketbal.lt nuotr.
Lietruvos klrep<br>ltuvasketbal.lt nuotr.
Lietruvos klrep<br>ltuvasketbal.lt nuotr.
Lietruvos klrep<br>ltuvasketbal.lt nuotr.
 Mindaugas Kuzminskas<br>G.Šiupario nuotr.
 Mindaugas Kuzminskas<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 10, 2023, 8:14 AM, atnaujinta Aug 10, 2023, 8:26 AM

O šiandien tai buvo akivaizdu. Prancūzai, kurie yra žiauriai talentinga komanda, laimėjo abejotinus kamuolius. Čia net nėra jokių pasiteisinimų. Pastatė į vietą. Gerai, kad dar yra laiko, dabar žinosime, ties kuo labiau dirbti. Galime nusileisti talentu, bet negalime nusileisti kova. Ypatingai, kai turime žaidėjų, kurie tuo pasižymi.“

Lietuviai trečiadienį patyrė antrąjį pralaimėjimą pasirengimo į pasaulio čempionatą cikle – po nesėkmės paskutinėmis sekundėmis prieš Suomiją 79:81, trečiadienį Kazio Maksvyčio kariauna buvo sutriuškinta Europos ir pasaulio vicečempionų prancūzų 72:90.

Mače su prancūzais M.Kuzminskas pasiekė savo rekordą – jis pelnė 18 taškų, pataikęs visas 10 baudų ir surinko 23 naudingumo balus. Taip taikliai baudas lietuvis dar nemetė.

Lietuviai iniciatyvą ir ritmą prarado antrojo kėlinio pabaigoje ir trečiojo pradžioje, kai pralaimėjo atkarpą 0:19 ir leido šeimininkams atitrūkti 33:53.

„Galima pamatyti, kad tuomet prametėme daug laisvų metimų. Mūsų išreikšti snaiperiai – Eimantas Bendžius nepataikė... Buvo geri metimai. Reikėjo tik pataikyti. Čia tokios mintys, jei ieškotume pasiteisinimų.

Man apskritai skaudžiausia, kad mes staigiai nuleidžiame galvas. Jeigu varžovas įmeta metimą, juk ne pasaulio pabaiga. Mačas niekada nesibaigia rezultatu 2:0. Turime atsakyti tuo pačiu, daužytis, kažką daryti. Dabar to trūksta. Apie tai ir po šios akistatos ir kalbėsime“, – tikino M.Kuzminskas.

– Rinktinėje nemažai debiutantų. Ar prancūzų fiziškumas galėjo juos išmušti ritmo?, – buvo paklaustas 33-ejų veteranas M.Kuzminskas.

– Ne, aš manau, kaip tik, jog kai esi naujokas, tai iš susijaudinimo gali nepataikyti baudų, galbūt kamuolys gali išslysti, bet ko negali nedaryti – nesikauti.

– Matėme, kaip J.Valančiūnas kovėsi su Rudy Gobertu ir Moustapha Fallu. Galima sakyti, jis kovėsi prieš vieną geriausių priekinių linijų. Kaip tas vaizdas atrodė iš šalies?

– Faktas. Bet atkreipčiau dėmesį, kad mums šiandien trūko galvų. Stovi po krepšiu du vieni aukščiausių krepšininkų, su ilgomis rankomis. Jie leido mums eiti ant jų. O mes kaip pametę galvas einame. Trūko šaltesnio proto.

– Prancūzai yra vieni neparankiausių varžovų tiek Lietuvai, tiek ir kitoms rinktinėms?

– Pritariu tai minčiai. Kiek atsimenu iš savo patirties, taip ir yra. Iš kitos pusės labai džiaugiuosi, kad būtent su jais žaidžiame dvejas kontrolines rungtynes. Nes daug geriau žaisti su neparankiais varžovais, kur rungtynėse pamatai, ko tau trūksta, nei laimėti lengvus mačus ir į čempionatą vykti ne itin pasirengus.

– Praėjusiais metais buvo laimėti visi 10 kontrolinių mačų. Jūsų manymu, pralaimėti stipriam varžovui yra geriau nei laimėti prieš lengvesnį?

– Turbūt pasikapsčius po archyvus galima surasti, kad vykstant į čempionatus nepralaimėjus kontrolinių mačų po to viskas baigdavosi blogai.

Negali žaisti kontrolinių mačų tomis pačiomis kortomis, kaip ir pirmenybėse. Čempionatas prasidės nuo nulio. Kol kas esame truputėlį įklimpę, bet yra laiko viską ištaisyti.

– Prieš kontrolinių akistatų seriją kalbėta, kad laimėjimai ir pralaimėjimai suteiks rinktinei pamokų. Kokios tos pamokos po dvikovos su Prancūzija?

– Pasikartosiu – galime nusileisti talentu, tačiau negalime nusileisti kova ir charakteriu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.