EUROLYGA 2023

Taivane nudžiugęs K. Maksvytis atkreipė dėmesį į rinktinės bėdas: „Galime būti nubausti“

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė 93:80 nukovė Puerto Riką, o po mačo žurnalistams kalbėjęs rinktinės strategas Kazys Maksvytis tvirtino, kad mūsiškių puolimas yra pasaulio čempionato lygio, o kartu strategas pasidžiaugė, kad komandoje pagerėjo žaidėjų vienas kito supratimas.

Kazys Maksvytis<br>ltu.basketball
Kazys Maksvytis<br>ltu.basketball
Kazys Maksvytis<br>ltu.basketball nuotr.
Kazys Maksvytis<br>ltu.basketball nuotr.
Kazys Maksvytis<br>ltu.basketball nuotr.
Kazys Maksvytis<br>ltu.basketball nuotr.
Ignas Brazdeikis<br>ltu.basketball nuotr.
Ignas Brazdeikis<br>ltu.basketball nuotr.
Jonas Valančiūnas<br>ltu.basketball
Jonas Valančiūnas<br>ltu.basketball
Deividas Sirvydis<br>ltu.basketball
Deividas Sirvydis<br>ltu.basketball
Ignas Brazdeikis<br>ltu.basketball
Ignas Brazdeikis<br>ltu.basketball
Rokas Jokubaitis<br>ltu.basketball
Rokas Jokubaitis<br>ltu.basketball
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

2023-08-19 12:48, atnaujinta 2023-08-19 13:23

„Manau, kad mūsų žaidimas yra gerėjantis, – po rungtynių prieš Puerto Riką Taivane kalbėjo K.Maksvytis. – Prieš geriausias komandas tokio žaidimo gali neužtekti, bet buvo gerų ženklų. Gerai dalijomės kamuoliu, puolimas veikė tikrai neblogai, susikūrėme daug gerų metimų.

Kas kartojosi – prasta gynyba greitajame puolime, kurią reikia pagerinti. Nekalbant net apie taktinius dalykus aplamai reikėtų pagerinti gynybą. Dažnai buvo antri šansai, greitas puolimas – čia dar turime pasigerinti. Prieš geresnes komandas galime būti nubausti. Žaidimas gerėja. Tikiuosi, kad gerėjančia kreive eisime į čempionatą.“

Rungtynių metu gynėjai, ieškodami Jono Valančiūno arčiau krepšio, keliskart suklydo, tačiau strategas didesnių problemų tame neįžvelgė.

„Kodėl vis negatyvas? Vis klaidos, vis stringam, vis netenkina kažkas. Viskas gerai. Prieš Joną išėjo iš priekio. Jonas norėjo per aukštai prisiimti kamuolį ir varžovai žino – jie jį padvigubino. Paskiau mes prisitaikėme ir nubaudėme juos. Taip, buvo kelios situacijos, bet nesakykime, kad tai yra problemos, ar dar kažkas“, – dėstė K.Maksvytis.

Mače su Puerto Riku Lietuvos rinktinėje net penki žaidėjai pelnė dviženklį taškų skaičių.

J.Valančiūnas įmetė 20, Rokas Jokubaitis pridėjo 14, Ignas Brazdeikis – 11, o Eimantas Bendžius su Tadu Sedekersiu po 10.

Strategas didesnį taškų pasiskirstymą aiškino tuo, kad lietuviai vis geriau jaučią vienas kitą aikštelėje.

„Žaidimas vyksta kažkiek sklandžiau, geriau dalinamės kamuoliu, išsiaiškinome roles, kada aukštaūgiai turi gauti kamuolius, kada metikai turi sukurti erdvės mūsų žaidėjams, kurie veržiasi arčiau krepšio. Rezultatyvių perdavimų ir klaidų balansas irgi gana neblogas. Manau, kad puolimas – beveik čempionato lygio“, – pasakojo Lietuvos rinktinės treneris K.Maksvytis.

Nors minėti žaidėjai pelnė dviženklį taškų skaičių, nemažiau svarbūs yra ir Deivido Sirvydžio 6 taškai. Vilnietis labai svarbiu metu pataikė du tritaškius.

„Jam nėra lengva. Jis į rotaciją įeina vėliau, nei pagrindiniai žaidėjai, bet iš jo prašome to, ką jis gali geriausiai daryti – mesti į krepšį. Turime sukurti situacijas, jeigu jis ir nemeta. Jis sukuria erdvę aukštaūgiams žaisti arčiau krepšio, o mažiukams – prasiveržti.

Gynyboje svarbiausiai, kad jis duotų energiją. Jis yra labiau atkarpų žaidėjas. Aš jį taip pavadinčiau. Jeigu jam gerai einasi, jis keliais savo tritaškiais gali pakeisti rungtynes“, – apie D.Sirvydžio žaidimą kalbėjo specialistas.

Nors mūsiškiai pasiekė pergalę, ji nebuvo tokia įtikinama, apie kokią galvojo dalis Lietuvos sirgalių.

Mūsiškius į neviltį Taivane varė Vitorijos „Baskonia“ žaidžiančio Marcuso Howardo brolis Jordanas Howardas.

Puerto Riko gynėjas pelnė 18 taškų, iš kurių 12 buvo tolimais metimais.

Negana to, mūsiškiai ne kartą šiame mače praleido varžovų gynėjų reidus arčiau krepšio, kur jie arba patys užbaigdavo atakas taškais, arba atrasdavo komandos draugus.

„Nepasakyčiau, kad buvo daug gynybos problemų perimetre. Kartais pernelyg agresyviai ginamės prieš jų įžaidėją. Jis (J.Howardas – red.) geras metikas. Kai esame per arti jo, jis tada veržiasi. Buvo labiau individualios klaidos, o ne taktinės klaidos. Aš esu ramus“, – aiškino K.Maksvytis.

Ankstesnėse rungtynėse T.Sedekerskis mažai ėmėsi vaidmens puolime, tačiau mače su Puerto Riku ne kartą gerai užbėgo į kontratakas, atkovojo kamuolį puolime, kas pasibaigdavo puolėjo taškais.

Visgi strategui pernelyg aiškinti, ką T.Sedekerskiui daryti aikštelėje nereikėjo.

„Tadas toks yra. Jis yra gynybinio plano žaidėjas – juodadarbis. Jis gerai padeda lyderiams ir jis turbūt blogai jaučiasi daug metimų išsimetęs. Be abejo, mes jį skatiname išnaudoti savo atletiškumą – kirsti po krepšiu, eiti kovoti dėl kamuolių, o puolime jo labai nesimato, bet jis susirinko 10 taškų“, – kalbėjo K.Maksvytis.

Lietuvos rinktinė, atvykusi į Taivaną, susilaukė gan nemažai dėmesio iš sirgalių. Jau atvykus į oro uostą sirgaliai mūsiškių prašė autografų, o po to viešbutyje prašė nuotraukų su Lietuvos krepšinio žvaigždėmis.

Taivanas labai palaiko amerikietišką kultūrą. Labai vertina ir žino žaidėjus, kurie žaidžia ar žaidė NBA. Šie žaidėjai gauna daugiausiai dėmesio. Geras dėmesys, geros sąlygos ir manau, kad gera idėja čia atvažiuoti – į dar vieną šalį, kuri mėgsta krepšinį“, – džiaugėsi dėmesiu Taivane K.Maksvytis.

Ankstesniuose čempionatuose ne kartą buvo nusiskundimų su prastos kokybės maistu, po kurio krepšininkai apsinuodydavo, tačiau šįkart kol kas tokių problemų lietuviams nekyla.

„Ne. Kol kas čia problemų nebuvo. Kol kas negalime kaltinti organizatorių. Priėmimas yra gero lygio ir mes nesiskundžiame“, – baigė K.Maksvytis.

Igno Brazdeikio komentaras po rungtynių:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.