EUROLYGA 2023

M. Kuzminskas atskleidė netikėtą priežastį, kuri suartino komandą

Lietuvos krepšinio rinktinė Taivane ruošiasi antroms draugiškoms rungtynėms, kuriose susitiks su Latvijos komanda, o mūsų nacionalinės rinktinės senbuvis Mindaugas Kuzminskas įvardijo netikėtą priežastį, kuri suartino Lietuvos žaidėjus Taivane.

Mindaugas Kuzminskas<br>R.Vilkelio nuotr.
Mindaugas Kuzminskas<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2023, 5:51 PM, atnaujinta Aug 21, 2023, 5:53 PM

Lietuvos krepšininkai penktadienio naktį Lietuvos laiku nusileido Taivane, kuriame dalyvauja draugiškame turnyre su Puerto Riko ir Latvijos rinktinėmis.

Lietuvos krepšininkai jau rugpjūčio 25 dieną Filipinuose pradės savo žygį pasaulio čempionate, tad draugiškas turnyras Tolimųjų Rytų šalyje padės lietuviams ne tik pasiruošti svarbiausiam metų turnyrui, bet ir aklimatizuotis prie kito laiko juostos ir klimato.

Pasak Lietuvos rinktinės senbuvio 33-ejų M.Kuzminsko, aklimatizacija buvo kur kas lengvesnė, nei buvo tikėtasi, o pirmosiose rungtynėse prieš Puerto Riką, kuomet lietuviai laimėjo 93:80, pasimatė ir daugybė teigiamų pokyčių.

„Nėra kuo skųstis, nėra taip blogai kaip galvojome. Pirma diena ir pirmos rungtynės buvo kiek sunkesnės. Aišku, dar nubundi naktimis kada nereikia, bet skųstis neturime kuo.

Manau buvo geras rungtynių laikas mums, nors ir reikėjo pradėti apšilimą pusė 8 Lietuvos laiku, bet manau tokie dalykai, kuomet savo kūną priverti dirbti kitokiu rėžimu ir padeda įeiti į ritmą.

Pačiose rungtynėse buvo daug pozityvių dalykų. Ištaisėme daug klaidų, kurias darėme anksčiau ir pasiekėme pergalę.

Kaip treneris Kazys Maksvytis sakė „draugiškos rungtynės yra ne tik koncentracija į pergales“. Be abejo visi norime laimėti, bet šiuo metu yra svarbesnių užduočių. Būtų idealu, jeigu pavyktų ir savo užduotis įvykdyti, ištaisyti klaidas bei iškovoti pergalę“, – kalbėjo M.Kuzminskas.

Lietuvos rinktinės puolėjas taip pat atskleidė, jog interneto neturėjimas padėjo suartinti Lietuvos krepšinio rinktinę.

„Esu žmogus kuriam labai patinka skirtingos kultūros. Turiu taisyklę, kurią turėtų visi žmonės naudoti, kad atvykęs į kitą šalį priimi jų taisykles, o nebandai primesti pagal save. Vakar turėjome laisvesnę dieną, tai nuvykome į gan garsų bokštą „101“. Gaila, kad buvo debesuota, bet apskritai buvo smagus laikas su komanda. Neturime interneto, tad tarkime važiuodami valandą autobusu vietoje naršymo telefone bendraujame vieni su kitais. Manau tokie dalykai labai padeda suartinti komandą“, – teigė M.Kuzminskas.

Kitas draugiškas rungtynes Lietuvos rinktinė žais antradienį, 14 val. prieš kaimynus latvius. Rungtynių eigą galėsite gyvai sekti lrytas.lt portale.

Lietuviai pasaulio čempionato D grupėje varžysis su Meksikos, Juodkalnijos ir Egipto rinktinėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.