EUROLYGA 2023

„Kamuolys neįkrenta į krepšį“: lietuvių mintyse linksniuojami graikai net ir po praradimų nusiteikę kovingai Specialiai lrytas.lt, Manila

„Kamuolys neįkrenta į krepšinį“, – žaibiškai juokdamasis į klausimą atkirto visuomet šmaikštus Graikijos rinktinės treneris Dimitris Itoudis. Taip jis sureagavo į žodžius, kad komanda demonstruoja aukštą kūrybos aikštėje lygį, bet pastaruoju metu nerenka pakankamai taškų. Ir iškart surimtėjo.

 Graikijos vyrų krepšinio rinktinės treniruotė.<br> EPA-ELTA nuotr.
 Graikijos vyrų krepšinio rinktinės treniruotė.<br> EPA-ELTA nuotr.
 Graikijos vyrų krepšinio rinktinės treniruotė.<br> EPA-ELTA nuotr.
 Graikijos vyrų krepšinio rinktinės treniruotė.<br> EPA-ELTA nuotr.
 Th.Antetokounmpo. <br> EPA-ELTA nuotr.
 Th.Antetokounmpo. <br> EPA-ELTA nuotr.
 Th.Antetokounmpo. <br> EPA-ELTA nuotr.
 Th.Antetokounmpo. <br> EPA-ELTA nuotr.
 Graikijos vyrų krepšinio rinktinės treniruotė.<br> EPA-ELTA nuotr.
 Graikijos vyrų krepšinio rinktinės treniruotė.<br> EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 24, 2023, 1:15 PM, atnaujinta Aug 24, 2023, 3:42 PM

2023 metų pasaulio krepšinio čempionate Graikijos krepšinio rinktinė gali tapti pagrindiniu barjeru kelyje į ketvirtfinalį. Taip dažnai skaičiuoja Lietuvos rinktinės sirgaliai, apie tai dar per pirmąją Lietuvos rinktinės stovyklą Palangoje pasisakė ir Mindaugas Kuzminskas.

O logika už šių pasisakymų apie Graikiją, kuri atvyksta nukraujavusi – be superžvaigždės Giannio Antetokounmpo, Nicko Calatheso ir Kosto Slouko – paprasta.

Kelias iki mūšio su Graikija dėl vietos ketvirtfinalyje paprastas: lietuviai laimi D grupę, kur žais su Egiptu, Meksika ir Juodkalnija, graikai iš C grupės, kur žais su Jordanijos, JAV ir Naujosios Zelandijos krepšininkais, išeis antri.

J grupėje tuomet turėsime JAV, Lietuvą, Graikiją ir, veikiausiai, Juodkalniją. JAV rinktinę lietuviai įveiktų per stebuklą, tad dėl antrosios vietos, o ir kelialapio į ketvirtfinalį, teks kovoti su D.Itoudžiu ir jo vyrukais.

Lietuviams svarbiausia iki tol neprisidirbti.

O graikai nusiteikę kovingai.

„Mes čia neatvykome tiesiog įgyti patirties. Turime kovoti, o tai reiškia, kad neužtenka eiti į aikštę. Turi turėti aukštus tikslus, eiti už savo komforto zonos, kur mes ir esame, nes komanda patyrė praradimų, – per spaudos konferenciją kalbėjo Stambulo „Fenerbahce“ strategas D.Itoudis, sureagavęs į nuolat aplink sklandančius žodžius apie rinktinės praradimus. – Taip, turime geriau priimti sprendimus, suprasti vaidmenis. Mano darbas yra paaiškinti, ko noriu iš žaidėjų. Bet jeigu mes netekome kelių žaidėjų, tai nereiškia, kad juos pakeitę privalo aikštėje nuveikti tiek pat, kiek pastarieji per karjerą. Mes galime siekti rezultatų ir kitaip – galime žaisti komandiškai. Iki finalo kelias nėra ilgas – tiesiog reikia laimėti.“

Apie Lietuvos rinktinę graikai dar negalvoja: tai garantuoja ir Maniloje sutikti Graikijos sporto žurnalistai. Jiems svarbiausia antroji kova ir noras pamatyti, kaip ekipa laikysis prieš nors ir ne paties didžiausio ryškumo, bet vis tiek favorite laikoma JAV rinktinę, kuriai vadovauja „Golden State Warriors“ strategas Steve‘as Kerras.

Graikijos rinktinė pasaulio čempionato rungtynes pradeda šeštadienį – būtent 11 val. 45 min. Lietuvos laiku susitiks su Jordanija. Nors D.Itoudis vardijo Jordanijos krepšininkų privalumus, šios rungtynės bus savotišku pasiruošimu kovai su amerikiečiais. Ir galimybė iškovoti pergalę po 4 nesėkmių draugiškose rungtynėse, kur svarbiausia – šlifuoti derinius.

„Šiandieną buvo mūsų 20-oji treniruotė. Per dvidešimt treniruočių negali turėti to, ko nori, – penktadienį sakė D.Itoudis. – Bet mes imame suprasti, kokią kokybę galime parodyti ir kokius trūkumus privalome įveikti. Kai trūkumus gali paversti privalumais, pasieki daug. Mūsų krepšininkai supranta, kas esame, supranta sunkumus. Dabar beliko eiti į aikštę ir varžytis. Pamatysime, kas pradės rungtynes, kas keisis ir kas jas užbaigs. Savaime suprantama, kad turėsime planą“, – sakė D.Itoudis.

Išgirdęs jau minėtą klausimą apie nepelnomus taškus, jis pabrėžė: „Bet kamuolys įkris.“

„Reikia mesti metimus. Draugiškos rungtynės mums parodė ir daugiau detalių, kuriomis pasižymime. Turime būdų, kaip sulėtinti varžovus, turime vaikinų, kurie gali kovoti dėl kamuolių, mokame gerai provokuoti klaidas, – kalbėjo D.Itoudis ir priminė susitikimą su Vokietija, kurį graikai pralaimėjo 71:84. – Mes išprovokavome 17 klaidų, bet jų nepavertėme taškais. Tai rodo, kad dar turime kiekvienas suprasti savo vaidmenį.“

Patiko istorija? Norite sužinoti pamatyti daugiau išskirtinio turinio apie tai, kas vyksta Filipinuose ir krepšinio arenose? Apsilankykite specialiame lrytas.lt polapyje, kur – visos karščiausios naujienos iš pasaulio krepšinio čempionato bei prisijunkite prie lrytas.lt socialinių tinklų Facebook ir Instagram platformose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?