EUROLYGA 2023

Prieš atsakydamas į klausimą M. Kuzminskas šyptelėjo ir susimąstė: „Ne viską galiu sakyti“ Specialiai lrytas.lt, Manila

Mindaugas Kuzminskas Lietuvos krepšinio rinktinėje geriausiai žino, ką reiškia pasaulio čempionatas. 33-ejų krepšininkas penktadienį Filipinuose pradės jau trečiąjį savo Pasaulio taurės turnyrą su rinktine.

Mindaugas Kuzminskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Mindaugas Kuzminskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Manila

2023-08-24 18:14, atnaujinta 2023-08-24 18:47

M.Kuzminskas – vyriausias Kazio Maksvyčio vadovaujamos komandos žaidėjas. Dėl savo amžiaus žaidėjas rinktinėje vadinamas veteranu, o jo patarimų įdėmiai klauso jaunesni komandos draugai.

Tiesa, krepšininkas atskleidė, kad nauja Lietuvos nacionalinės rinktinės karta yra kitokia – paprastesnė, tad jai ieškoti padrąsinimų nereikia.

„Ne viską galiu sakyti, – Manilos „Mall of Asia“ arenoje šyptelėjo ir kiek susimąstė M.Kuzminskas. – Man tai jau ne pirma karta rinktinėje, ši karta išsiskiria paprastumu. Jau ne kartą esu sakęs, ir jūs, ko gero, iš savo pusės galite tai pasakyti, kaip jie bendrauja su žurnalistais, kaip bendrauja su žmonėmis. Kita karta, kitas auklėjimas. Nesakau, kad anksčiau buvo blogai, bet tada buvo kitaip.

Čempionatą lietuviai pradės D grupės kova su Egipto rinktine. Tai rinktinė, turinti vieną žemiausių FIBA reitingų tarp 32 turnyro komandų. Nepaisant to, M.Kuzminskas nenurašo pirmojo varžovo.

„Kaip ir dauguma tokių komandų, egiptiečiai greitai bėga, meta daug tolimų metimų ir bando žaisti chaotiškai. Jei to pavyks išvengti, viskas bus gerai. Pirmosios rungtynės dažniausiai būna nervingiausios, būna daugiausiai staigmenų. Privalome žaisti maksimaliai susikaupę ir padaryti savo darbą“, – teigė M.Kuzminskas.

Prieš čempionato startą rinktinės kapitono Jono Valančiūno dešinioji ranka papasakojo, kokį įspūdį palieka Filipinai ir kaip sekasi priprasi Azijoje.

– Mindaugai, ar psichologiškai lengviau, kai čempionato starte gaunate tokį varžovą kaip Egiptas?, – buvo paklaustas M.Kuzminskas.

– Meluočiau, jei sakyčiau, kad nesame patenkinti pirmuoju varžovu. Bent jau hipotetiškai atrodo, kad varžovai čempionate stiprės.

– Kuo jums išsiskiria šis čempionatas Filipinuose?

– Žmonėmis. Jie labai šilti, nuolankūs, sutikimo tokio nesame turėję. Žmonės mus sveikina, kažką susitarę rėkia, labai smagu. Matosi, kad jie ne visai pažįsta mus, bet myli krepšinį.

– Prieš čia atvykdami žaidėte Taivane, tad apie aklimatizaciją, ko gero, kalbėti neverta?

– Tikrai taip. Tai buvo vienas sklandžiausių pasiruošimų. Vienintelis nesklandumas buvo skrydis į Taivaną, o po to viskas buvo gerai – viešbučiai, maistas, skrydžiai. Ta pati salė yra labai gera.

– Pasirengimo cikle žaidėte su gana stipriais varžovais. Kaip tai padėjo pasirengti turnyrui?

– Daug geriau pasiruošime žaisti su stipriais varžovais, gauti į kailį ir matyti savo silpnas vietas, nei triuškinti ir atvažiuoti į čempionatą galvojant, koks esi stiprus.

– Ar pergalė prieš latvius pridėjo pasitikėjimo savimi?

– Nemanau, kad mums trūko pasitikėjimo. Žinome, kokie esame, žinome, ko reikia, bet ne visada pavykdavo tai padaryti. Su latviais pagaliau ta padarėme, savo talentu daug komandų neaplenksime, ką galime daryti, tai žaisti kaip komanda. Tuo šį ekipa ir pasižymi.

– Kokią rinktinę matysime šiame čempionate?

– Kai nesi pats talentingiausias, reikia pradėti nuo gynybos. Rungtynėse su latviais pradėjome gerai žaisti gynyboje, tada viskas prasidėjo ir puolime. Kai nėra gynybos, tuomet stringi ir puolime, mums reikia bėgti ir žaisti greitą krepšinį.

– Kokį įspūdį palieka komandos debiutantai?

– Daug naujokų, bet jie nėra jauni. Dauguma jų yra matę aukšto lygio krepšinį. Tadas Sedekersis yra naujokas rinktinėje, bet jau daug metų žaidžia Eurolygoje. Nemanau, kad reikia kažkokių padrąsinimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?