EUROLYGA 2023

Prieš čempionato startą – įkvepianti J. Valančiūno žinutė: pasakė pasauliui, kas yra Lietuvos rinktinė Specialiai lrytas.lt, Manila

Jonas Valančiūnas kartu su Lietuvos krepšinio rinktine ketvirtadienį išbandė Manilos „Mall of Asia“ arenos lankus. Tiesa, prieš treniruotę Lietuvos rinktinės kapitonas kartu su treneriu Kaziu Maksvyčiu apšilo kojas konferencijų kambaryje.

Prieš čempionato startą – įkvepianti J. Valančiūno žinutė: pasakė pasauliui, kas yra Lietuvos rinktinė.<br> Lrytas.lt montažas.
Prieš čempionato startą – įkvepianti J. Valančiūno žinutė: pasakė pasauliui, kas yra Lietuvos rinktinė.<br> Lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Manila

Aug 24, 2023, 4:23 PM, atnaujinta Aug 24, 2023, 6:54 PM

Tiesa, žodis apšilo šįkart nelabai tinka. Nors Maniloje tvyro 30-ies laipsnių karštis, turnyro organizatoriai arena vėsina taip, kad spaudos konferencijų kambaryje sustiręs J.Valančiūnas gužčiojo pečiais ir klausė: „Kodėl čia taip šalta?“.

Nepaisant vėsos, Lietuvos krepšininkai penktadienį pradės čempionatą, kuomet susitiks su Egipto rinktine. Vėliau lietuvių lauks Meksikos ir Juodkalnijos krepšininkai.

„Esu laimingas, kad čia esu, dėl šios akimirkos dirbome visą vasarą. Esame pasiruošę, darysime viską, kad laimėtume. Tikras išbandymas prasideda dabar, draugiški mačai baigėsi“, – kalbėjo 31-erių „milžinas“ iš Lietuvos.

J.Valančiūnas – pagrindinis rinktinės žaidėjas. Ir tai jau žino ne tik užsienio žurnalistai, bet ir vietiniai Filipinų gyventojai. Tai vienintelis mūsų šalies žaidėjas, kurį filipiniečiai bent kažkiek atpažįsta. Pats vidurio puolėjas taip pat kol kas mėgaujasi dėmesiu Maniloje.

„Kol kas viskas gerai. Žmonės yra draugiški, mėgsta krepšinį, jie tave visur seka. Jie žino krepšininkus, man malonu čia būti“, – pasakojo žaidėjas.

Lietuviui šiame čempionate teks didelis vaidmuo. Galbūt net didžiausias vaidmuo per visą jo karjerą rinktinėje. Ekipa išgyvena ne vieną netektį, tačiau krepšininkas atkreipė dėmesį į tikrąją Lietuvos komandos stiprybę ir tai pasakė išskirtiniu būdu.

„Mūsų pagrindinė stiprybė yra tai, kad esame komanda. Nėra lyderių, nėra pagrindinių žaidėjų, nėra taip, kad kažkas vienas ims ir kažką padarys. Jei visi žaisime kaip komanda, mes laimėsime. Tai mūsų pagrindinė stiprybė. Taip, aš esu kapitonas, vesiu savo komandą į priekį, padėsiu tiek aikštėje, tiek už jos, bet mes žaisime kaip komanda. M.Kuzminskas taip pat turi vaidmenį komandoje, jis seka nurodymus, visi klausome trenerio, kuris pastato mus į vietas, kur galime geriausiai atsiskleisti. Manau, kad tai yra Lietuvos komandos stiprybė“, – įkvepiančiai kalbėjo komandos kapitonas.

Lietuviai C grupėje privalo užimti pirmąją arba antrąją vietą, tik tokiu būdu K.Maksvyčio auklėtiniai galės tęsti kelionę Azijoje.

Vėliau mūsiškių lauktų dvi geriausios D grupės komandos (Graikija, Naujoji Zelandija, Jordanija ir JAV), kuri viena iš jų neabejotinai bus JAV rinktinė. Lietuvis pripažino, kad laukia akistatos su iš NBA žaidėjų sudaryta ekipa.

„Turime patekti į kitą etapą, tai nebus lengva, visos komandos šiame etape yra savaip stiprios. Manau, kad visos čempionato ekipos yra pajėgios. Taip, JAV turi daug talento, turi puikią krepšinio mokyklą, nuostabius krepšininkus. Nekantrauju su jais susitikti, manau, kad visi varžovai nori su jais žaisti, mes nesame išimtis“, – teigė J.Valančiūnas.

Lrytas.lt primena, kad Lietuvos ir Egipto rungtynes penktadienį nuo 15 val. 30 min. galėsite sekti portale lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.