EUROLYGA 2023

Tikras pavyzdys savo šaliai: net ir žaisti negalėsiantis K. Porzingis atvyko į pasaulio čempionatą

Latvijos krepšinio rinktinė pirmąjį pasaulio čempionatą pasitinka su didžiuliu nuostoliu – komandai nepadės lyderis Kristapas Porzingis. Tačiau Latvijos „vienaragis“ sunkiausiu metu parodė savo atsidavimą šaliai.

Kristapas Porzingis<br>G.Šiupario nuotr.
Kristapas Porzingis<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2023, 2:54 PM, atnaujinta Aug 24, 2023, 3:27 PM

Latvija patyrė didelį smūgį, kuomet paaiškėjo, kad K.Porzingis dėl pėdos traumos negalės padėti savo rinktinei artėjančiame 2023 metų FIBA pasaulio čempionate.

Visgi aukštaūgis nusprendė išreikšti palaikymą ir norą būti su komandos draugais. „Boston Celtics“ aukštaūgis nusprendė keliauti į Indoneziją su NBA klubo palaiminimu, nepaisant būtinybės tęsti reabilitaciją.

„Pasakiau, kad svarbu būti šalia, nors aš nežaidžiu. Jie palaikė mano sprendimą. Be to, laukia ilgas sezonas. Man svarbu leisti laiką su komandos draugais, šeima, o Bostonas gerbė mano sprendimą“, – interviu metu su „Sporta studijai“ aiškino Porzingis.

K.Porzingį visą karjerą persekioja traumos, tačiau šįkart 28-erių krepšininkas teigia, kad iki šiol nieko panašaus nėra jautęs.

„Treniruotės metu pradėjo skaudėti. Niekada nieko panašaus nebuvo. Jaučiau, kad nėra galimybių pasiekti norimą formą. Nebuvo jokios logikos bandyti ir laužyti kojas“, – situacija paaiškino latvis.

Latvių pasaulio čempionate lauks nelengvas iššūkis. Be K.Porzingio čempionatą pasitiksianti rinktinė H grupėje susitiks su Libano, Kanados ir Prancūzijos rinktinėmis.

Pirmąsias rungtynes latviai žais penktadienį 12.15 val. prieš Libano komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.