EUROLYGA 2023

Prancūzijos rinktinės puolimo lyderis po pažeminimo buvo atviras: „Mums išspardė užpakalius“

„Mums išspardė užpakalius“, – paprašytas pakomentuoti pirmąsias Prancūzijos rungtynes pasaulio čempionate trumpai ir aiškiai pasisakė veteranas Evanas Fournier.

 Evanas Fournier<br> FIBA nuotr.
 Evanas Fournier<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2023, 8:00 PM, atnaujinta Aug 25, 2023, 8:22 PM

Čempionatas prancūzams prasidėjo tragiškai. Prancūzijos rinktinė buvo sumindžiota 30 taškų skirtumu Kanados krepšininkų – 65:95.

Vienais pagrindinių turnyro favoritais laikyti prancūzai nerado būdų kaip sustabdyti Kanados ir „Oklahoma City Thunder“ ekipos žvaigždę Shai Gilgeous-Alexanderį. Gynėjas varžovams atseikėjo 27 taškus bei pridėjo 13 atkovotų kamuolių ir 6 rezultatyvius perdavimus.

Būtent šios NBA žvaigždės atkarpa trečiajame kėlinyje, kurį kanadiečiai laimėjo 25:8 ir leido Šiaurės Amerikos komandai pasikloti pamatus pergalei.

Kitos rungtynės prancūzams bus itin svarbios. Europos vicečempionai susitiks su mūsų kaimynais latviais, kurie pirmose rungtynėse 109:70 sutriuškino Libano komandą.

21 tašką pirmose rungtynėse pelnęs E.Fournier teigė, jog apie būsimus varžovus per daug informacijos dar neturi, tačiau tiki, jog prancūzai sugebės parodyti savo vertę.

„Tiesa pasakius, dar daug nežinau apie juos. Buvome susifokusavę į rungtynes prieš Kanadą, o prieš latvius jau nežaidėme ilgą laiką – jie nedalyvavo Europos čempionate, olimpiadoje ir praėjusiame pasaulio čempionate. Žinome, kad jie neturi Kristapo Porzingio, bet turi kelis kamuolį galinčius varytis žaidėjus, žaidžia greitą krepšinį ir gerai pataiko. Bus nelengvos rungtynės ir turime šiandieną bei rytojų pasiruošti

Turime laimėti. Privalome atsigauti, žaisti geriau ir neprarasti pasitikėjimo. Pralaimėjome 30 taškų skirtumu, tačiau esame puiki komanda. Turėjome sėkmingų čempionatų, žinome ką turime padaryti ir kitose rungtynėse sugrįšime“, – apie būsimą dvikovą kalbėjo prancūzas.

Prancūzai su Latvijos rinktine susitiks sekmadienį 16.30 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?