EUROLYGA 2023

Dėl bilietų Maniloje – ir rimtos problemos: kol vieni lietuviai linksmi traukė į areną, kai kurie piktinosi likę už borto Specialiai lrytas.lt, Manila

Susidomėję filipiniečiai stebėjo, kaip prie įspūdingame prekybos ir pramogų komplekse „Mall of Asia“ vis daugėja ryškių Lietuvos rinktinės sirgalių. Dalis traukdavo telefonus fotografuoti ar filmuoti, kai šie užtraukdavo skanduotes, akį traukė ir spalvingi marškinėliai pagal legendinės grupės „Grateful Dead“ dizainą.

 Lietuvos rinktinės sirgaliai Maniloje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Lietuvos rinktinės sirgaliai Maniloje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Lietuvos rinktinės sirgaliai Maniloje.<br> M.Suslavičiaus nuotr.
 Lietuvos rinktinės sirgaliai Maniloje.<br> M.Suslavičiaus nuotr.
 Lietuvos rinktinės sirgaliai Maniloje.<br> M.Suslavičiaus nuotr.
 Lietuvos rinktinės sirgaliai Maniloje.<br> M.Suslavičiaus nuotr.
 Lietuvos rinktinės sirgaliai Maniloje.<br> M.Suslavičiaus nuotr.
 Lietuvos rinktinės sirgaliai Maniloje.<br> M.Suslavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Specialiai lrytas.lt, Manila

2023-08-26 11:20, atnaujinta 2023-08-26 11:32

Tačiau kol vieni linksmi traukė į areną, kai kurių veiduose pasirodė ir nerimas.

„Neatsiuntė bilieto į rungtynes su Egiptu. Turim į Meksiką, bet į Egiptą – ne. Ką daryt?“, – kalbėjo keli pasimetę Lietuvos rinktinės aistruoliai, besiblaškantys šalia arenos, parodę savo bilietus telefone.

Kita grupelė lietuvių turėjo mažesnę problemą ir vylėsi, kad iki sekmadienio ji išsispręs – su bilietais į rungtynes prieš Egiptą buvo viskas gerai, tačiau dar nepatvirtinti Lietuvos rinktinės dvikovai su Meksikos krepšininkais, kuri įvyks būtent sekmadienį.

Apie problemas dėl bilietų dar prieš čempionatą portalui lrytas.lt buvo užsiminęs ir aktyviausių aistruolių lyderis Tomas Balaišis-Sėkla. Su juo keliavusiems aistruoliams problemų nebuvo, tačiau T.Balaišis-Sėkla tuomet pasakojo, kad sulaukė klausimų iš kitų lietuvių sirgalių bei stebėjosi pasikeitusia FIBA politika dėl bilietų.

„Gaunu žinučių, kad stringa bilietų pardavimo sistema, žmonės ir prieš du mėnesius užsisakę negalėjo jų gauti. Viskas vyksta labia ilgai“, – savaitės pradžioje lrytas.lt sake T.Balaišis-Sėkla.

Kaip lrytas.lt portalui Filipinuose pasakojo sirgaliai, problemų dėl bilietų tikrai būta, tačiau bent jau daugumai jos galiausiai išsisprendė.

Štai prieš rungtynes su Egiptu arenoje stoviniavę keli Lietuvos rinktinės sirgaliai pasakojo bičiulių istoriją – pastarieji į Manilą atvyko taip ir nesulaukę bilietų iš FIBA. Rizikos buvo daug, tačiau viskas susitvarkė net ne Maniloje, o atvykus į „Mall of Asia“ erdvę. „Gal tiesiog reikia būtinai atvykti iki pat arenos?“, – svarstė vienas sirgalių.

Problemų dėl bilietų turėjo ne tik Lietuvos rinktinės sirgaliai. „Twitter“ tinkle pasirodė pranešimai apie problemas.

„Jeigu negausiu savo bilietų, mano tėtis bus labia nusivylęs, nors tai ir ne mano kaltė. Juos nusipirkau jau labia seniai, bet FIBA vis dar jų neatsiuntė, – rašė vartotojas slapyvardžių „Yeen_Ot7“ ir rungtynių dieną patvirtino. – „Aš vis dar negavau bilietų.“

Kitas vartotojas „MrtClKtC“ atidarymo dieną skundėsi, kad nepavyksta susisiekti FIBA nurodytu kontaktu: „Įsigijau bilietus į finalą ir dėl trečiosios vietos prieš 3 mėnesius. Buvo paskelbta data, kada bus perduoti bilietai, bet ji jau gerokai seniai praėjo, o aš bilietų neturiu. Man reikia skubios pagalbos.“

Tačiau vaizdas „Mall of Asia“ arenoje, kai Lietuva žygiavo pergalės 93:67 prieš Egiptą link, rodė, kad absoliuti dauguma atvykusių lietuvių pateko į vidų. Lietuvos rinktinės gerbėjai užvaldė areną, nors jų skaičius šįkart ir nėra toks įspūdingas, kokį teko matyti 2019 metų pasaulio pirmenybėse Kinijoje, jau nekalbant apie Berlyną, kur pernai vyko Europos čempionatas ir mūsų tautiečiai buvo dominuojanti jėga tribūnose.

Apie tai dar prieš čempionatą ir įspėjo T.Balaišis-Sėkla. Jeigu anksčiau sirgaliai bilietus gaudavo pagal patikrintą sistemą – išsiaiškindavo, kiek reikia bilietų, tuomet Lietuvos krepšinio federacija (LKF) kreipdavosi į FIBA ir gaudavo reikiamą kiekį vietų. Kalbame apie šimtus. Šįkart FIBA Lietuvai iškart skyrė 30 bilietų. Kiti Lietuvos rinktinės aistruoliai bilietus pirko jau per FIBA sistemą.

Bet net ir papildomi sunkumai nesulaikė tautiečių. Tą įvertino ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, žarsčiusi komplimentus lietuviams.

„Ačiū labai. Buvau to pasiilgęs. Kai užsiminėte apie tai, per kūną perėjo šiurpuliukai“, – apie sirgalių palaikymą kalbėjo Donatas Motiejūnas.

Jonas Valančiūnas Lietuvos rinktinės sirgalius vadino šeštuoju žaidėju. „Gal jų dabar ir mažiau, bet nė kuo ne tylesni“, – pridūrė jis.

Lietuvos rinktinė antrąsias D grupės rungtynes Maniloje žais sekmadienį su Meksikos krepšininkais. Rungtynės vyks 15 val. 30 min. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.