EUROLYGA 2023

J. Valančiūną gyręs N. Vučevičius dėkojo ir kitam lietuviui: jis man sumokėjo 60 mln. JAV dolerių Specialiai lrytas.lt, Manila

Lietuvos rinktinė su vėjeliu nupūtė pirmuosius varžovus pasaulio krepšinio čempionate, bet linksmybės baigėsi, toliau turnyre mūsiškių lauks kur kas rimtesni išbandymai. Vienas tokių – 12 metų NBA lygoje žaidžiančio Nikola Vučevičiaus vedama Juodkalnijos rinktinė.

 Nikola Vučevičius.<br> FIBA nuotr.
 Nikola Vučevičius.<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Specialiai lrytas.lt, Manila

Aug 28, 2023, 2:00 PM, atnaujinta Aug 28, 2023, 2:23 PM

Kazio Maksvyčio auklėtiniai D grupėje nugalėjo Egiptą (93:67) ir Meksiką (96:66) bei užsitikrino vietą kitame etape, kur turėtų laukti JAV ir Graikijos rinktinės. Tiesa, dėl pirmosios vietos D grupėje lietuviams antradienį teks pakovoti su pajėgia Juodkalnijos rinktine, kuri taip pat kol kas nepralaimi.

Didžiausia būsimų Lietuvos rinktinės varžovų žvaigždė – NBA lygoje rungtyniaujantis 32-ejų 208 cm ūgio Nikola Vučevičius.

„Mačiau, kaip lietuviai žaidė prieš Egiptą. Jie atrodo galingai, nors ir šią vasarą neturi kelių svarbių krepšininkų. Komandą į priekį veda Jonas Valančiūnas, kurį aš puikiai pažįstu. Esu su juo kovojęs ne tik su rinktine, bet ir NBA lygoje. Lietuviai – patyrę, labai fiziški, bus sunki kova, bet ji parodys, kur mes šiuo metu esame. Abi rinktinės jau pateko į kitą etapą, tad laukia kova dėl pirmosios vietos grupėje. Reikės tinkamai pasiruošti ir sužaisti geriau nei pirmuose mačuose“, – Lietuvos žurnalistams kalbėjo „Chicago Bulls“ puolėjas.

Per pirmuosius dvejus mačus N.Vučevičius pelno po 21,5 taško, atkovojo 8,5 kamuolio ir renka 30 naudingumo balų.

Jo tiesioginiu varžovu aikštėje antradienį bus J.Valančiūnas, kuris per rungtynes renka po 15 taškų, 11 atkovotų kamuolių ir 20,5 naudingumo balus.

„Jis vienas geriausių varžovų, su kuriais man yra tekę rungtyniauti. Jis labai stiprus, techniškas ir protingas. Pastaraisiais metais esame turėję gerų dvikovų, žinome vienas kitą, pabendraujame ir už aikštės ribų. Bus smagu su juo susitikti aikštėje, – pasakojo N.Vučevičius, bet patikino, kad tai nebus tik jo ir JV dvikova. – Žinoma, mūsų tarpusavio akistata bus labai svarbi, bet tiek man, tiek jam reikės komandos pagalbos.“

„Bulls“ klube rungtyniaujantis N.Vučevičius puikiai pažįsta ne tik J.Valančiūną, bet ir dar vieną lietuvį. „Bulls“ komandos vadovu dirbantis Artūras Karnišovas buvo tas žmogus, kuris pasikvietė juodkalnietį į savo ekipą. Šią vasarą aukštaūgis su Čikagos klubu sudarė įspūdingą trejų metų sutartį.

„Mudviejų ryšys yra puikus, jis man ką tik sumokėjo 60 mln. JAV dolerių, – išgirdęs klausimą apie A.Karnišovą juokavo N.Vučevičius. – Žinau jį jau kuris laikas, dar tada, kai jis dirbo „Houston Rockets“ klube. Jis buvo pakvietęs mane vakarienės. Manau, kad pakalbėsiu su juo ir apie artėjančią kovą su Lietuva. Jei laimėsime, gal turėsiu galimybę po rungtynių pašiepti jį. Jis Lietuvos krepšinio legenda.“

Juodkalnijos krepšinio žvaigždė teigė, kad jo komanda jau pasiekė pagrindinį tikslą – pateko į kitą etapą, tad toliau įtampa komandos nebeturėtų slėgti.

„Mūsų tikslas buvo pasiekti kitą etapą, rungtynių tvarkaraštis leido tai padaryti be didesnių problemų. Įtampa nuslūgo, galime šiek tiek labiau atsipalaiduoti. Bet tuo pačiu metu mes esame labai motyvuoti eiti tolyn ir laimėti tiek, kiek galime. Surinkome gerą komandą, reikia toliau tęsti kovą“, – kalbėjo krepšininkas.

Lietuvos ir Juodkalnijos dvikovą antradienį nuo 15 val. 30 min. sekite portale lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?