EUROLYGA 2023

Aišku, kada ir su kuo Lietuvos rinktinė žais antrojo etapo mačus ir kaip prasibrautų į ketvirtfinalius net pralaimėjusi abi dvikovas

Lietuvos krepšinio rinktinė, kaip ir tikėta, pateko į antrąjį pasaulio čempionato etapą bei tęs kovą ne tik dėl turnyro medalių, bet ir tiesioginių kelialapių į Paryžiaus olimpiadą bei kvietimų į olimpinę atranką.

Lietuvos krepšinio rinktinė.<br>FIBA nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė.<br>FIBA nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė.<br>FIBA nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė.<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 29, 2023, 7:33 PM, atnaujinta Aug 29, 2023, 7:35 PM

Lietuvos rinktinė antradienį D grupės trečiajame ture įtikinamai nugalėjo Juodkalnijos komandą 91:71. Tad į antrąjį etapą pateko ir lietuviai, ir juodkalniečiai.

Antrajame etape Lietuvos ir Juodkalnijos rinktinės žais naujai sudarytoje J grupėje – susijungs po geriausias dvi C ir D grupės ekipos. J grupėje taip pat rungtyniaus JAV rinktinė ir dar viena komanda, kuri užims antrąją vietą pirmojo etapo C grupėje.

C grupėje trečiadienį dėl antrosios vietos kovos Graikija ir Naujoji Zelandija – kas nugalės, tas ir bus antras grupėje.

Lietuvos krepšininkai pirmąsias J grupės rungtynes žais penktadienį – rugsėjo 1 d. su Graikijos arba Naujosios Zelandijos poros laimėtoja. Rungtynių pradžia bus 15 val. 40 min. Lietuvos laiku

Sekmadienį – rugsėjo 3 d. – lietuviai antrąjį etapą baigs rungtynėmis su JAV rinktine. rungtynės taip pat numatytos 15 val. 40 min. Lietuvos laiku

Dvi geriausios antrojo etapo grupės komandos pateks į ketvirtfinalį ir pradės atkrintamuosius mačus.

Skaičiuojama, kad lietuviams kelialapį į atkrintamuosius mačus garantuotų pergalė penktadienį. Tačiau egzistuoja ir variantas, kada lietuviai net ir pralaimėję abu mačus, patektų tarp 8 stipriausių rinktinių: pagal skaičiavimus, jei lietuviai dukart nusileidžia, reikia tikėtis, jog Juodkalnija įveiktų antrąją C grupės komandą ir tai padarytų palankiu taškų skirtumu.

Tačiau tuomet JAV turi nugalėti juodkalniečius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.