EUROLYGA 2023

Juodkalnijos spauda nesulaukė savo rinktinės stebuklo: „Lietuviai paveikė mūsų psichiką“

Juodkalnijos sporto apžvalgininkai buvo pasiruošę tam, kad šios šalies rinktinė antradienį neįveiks Lietuvos krepšininkų. Pasaulio pirmenybių rungtynėms pasibaigus taip, kaip prognozuota, didelio nusivylimo Juodkalnijoje nebuvo.

Lietuvos krepšinio rinktinė įveikė Juodkalniją.<br>FIBA nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė įveikė Juodkalniją.<br>FIBA nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė įveikė Juodkalniją.<br>FIBA nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė įveikė Juodkalniją.<br>FIBA nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė įveikė Juodkalniją.<br>FIBA nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė įveikė Juodkalniją.<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 29, 2023, 11:23 PM

Juodkalnijos žiniasklaida prieš rungtynes Lietuvos rinktinę vadino aiškia favorite, bet tyliai vylėsi, kad nedidelės Balkanų šalies komandai pavyks pateikti didelę staigmeną kovojant su vienais iš pasaulio krepšinio lyderių.

Staigmenos nebuvo. Lietuvos krepšininkai įtikinamai nugalėjo 91:71, o juodkalniečiai turėjo pripažinti, kad nusileido visais atžvilgiais: ir meistriškumu, ir psichologiškai.

„Lietuviai baudė už kiekvieną Juodkalnijos klaidą“, – antraštėje parašė Juodkalnijos radijo ir televizijos (RTCG) interneto svetainė.

„Viską, ką sugeba, mūsų vaikinai parodė per pirmąsias dešimt minučių. Paskui prasidėjo žaidimo, susikaupimo, taiklumo nuopuolis. Leidome, kad varžovai paveiktų mūsų psichiką ir išmuštų iš ritmo. Kitoje aikštės pusėje lietuviai mus baudė taikliais metimais, – rašė RTCG svetainė. – Lietuvių spaudimas nesiliovė iki rungtynių pabaigos. O mūsiškiams puolant nepavyko beveik nieko“.

Juodkalnijos komanda lietuviams lygiavertė varžovė buvo tik pirmajame kėlinyje, kurį laimėjo 27:26.

„Pirmąsias dešimt minučių Juodkalnijos rinktinė žaidė puikiai, bet po to kankinosi puldama – krepšininkai dažnai nepataikė nedengiami, pralaimėjo kovą dėl atšokusio kamuolio. Visa tai ir varžovų meistriškumas lėmė, kad Boško Radovičiaus būrys nepasipriešino lietuviams grupės lyderių dvikovoje“, – rašė „Cafe del Montenegro“ interneto leidinys.

„Raudonuosius“ išdavė metimai“, – pagrindinę pralaimėjimo priežastį antraštėje nurodė „Cafe del Montenegro“. Tuos pačius žodžius antraštėje parašė kitas interneto leidinys „Reprezentacija“.

Juodkalniečiai, ypač po pertraukos išties labai prastai pataikė iš toli ir vidutinio nuotolio. Kamuolys neklausė net tada, kai krepšininkai susikurdavo geras galimybes. „Raudonųjų“ tritaškių taiklumas buvo tik 16,1 nuošimčio, bet tris iš penkių tritaškių jie pataikė pirmajame kėlinyje, po kurio buvo priekyje.

„Norint sustabdyti taip gerai atakuojančią komandą, kaip Lietuva, reikia daug geriau gintis, arba bent geriau pulti. Kol puolimas veikė, Juodkalnija žaidė lygiai. Bet nuo antrojo kėlinio mūsų rinktinė pataikė tik 2 iš 24 tritaškių. Per mažai, kad nustebintų varžovus“, – skaičiavo „Pobjeda“ leidinys.

Vis dėlto juodkalniečiai nepataikė ne be priežasties. Kaip pažymėjo vienas iš Juodkalnijos rinktinės lyderių Marko Simonovičius, kuris, pasak „Cafe del Montenegro“, „pirmajame kėlinyje prisistatė kaip galimas X veiksnys“, varžovus iš vėžių išmušė agresyvus Lietuvos rinktinės spaudimas.

„Lietuviai taip pat viešpatavo kovodami dėl kamuolio, trūko Bojano Dubljevičiaus, Nikolos Ivanovičiaus, Vladimiro Mihailovičiaus, Nemanjos Radovičiaus indėlio“, – silpnąsias Juodkalnijos komandos grandis vardijo „CGsport“ leidinys.

Juodkalnijos krepšininkai, kaip ir lietuviai, pateko į pasaulio pirmenybių antrąjį etapą, kuriame žais su JAV ir, tikriausiai, Graikijos rinktinėmis. Tačiau juodkalniečiai antrąjį etapą pradės turėdami mažiau taškų negu grupės lyderiai. „Kad patektumėm į ketvirtfinalį, privalome laimėti abejas rungtynes, bet tai yra nereali užduotis“, – pripažino „CGsport“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.