EUROLYGA 2023

Dramblio Kaulo Kranto krepšininkai prašo pagarbos Afrikos komandoms

Dramblio Kaulo Kranto (DKK) krepšininkai po pirmosios pergalės pasaulio čempionate pareikalavo pagarbos iš varžovų Afrikos rinktinėms.

 Dramblio Kaulo Kranto krepšininkai prašo pagarbos Afrikos komandoms<br> FIBA nuotr.
 Dramblio Kaulo Kranto krepšininkai prašo pagarbos Afrikos komandoms<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2023, 11:59 AM

DKK rinktinė pirmadienį 71:69 įveikė Irano krepšininkus ir išsaugojo viltis patekti į kitą etapą. Tam Afrikos komandai reikėtų įveikti Brazilijos rinktinę.

Pergales pasaulio čempionate taip pat pasiekė dar 3 Afrikos rinktinės – Angola 80:70 nugalėjo Filipinų rinktinę, Pietų Sudanas 89:69 įveikė kinus, o Žaliojo Kyšulio salos 81:75 palaužė Venesuelos rinktinę.

„Didžiuojuosi. Aš tikrai didžiuojuosi. Mes parodome, kad Afrikos rinktinės gerėja ir galime konkuruoti su komandomis iš viso pasaulio. Tai gerai mums ir visam Afrikos krepšiniui. Žmonės turi pradėti mus gerbti“, - kalbėjo DKK rinktinės gynėjas Solo Diabete.

Pagarbos Afrikos rinktinėms prašė ir kitas DKK gynėjas Nisre Zouzoua.

„Tai tik parodo, kad turime daug talento. Dienos pabaigoje mes norime pagarbos. Jaučiu, kad daug žmonių negerbia Afrikos komandų. Pietų Sudanas turi puikią komandą, Žaliasis Kyšulis turi puikią komandą, Angola turi puikią komandą.

Jaučiu, kad žmonės žiūri į mus ir mano, jog nesugebame teisingai žaisti krepšinio. Bet mes esame daugiau, nei tiesiog atletiški žmonės. Mes turime žaidėjų su dideliu IQ abejose aikštės pusėse. Esame čia tam, kad kovotume ir parodytumėme, jog priklausome būti čia“, - kalbėdamas su „Eurohoops“ teigė N.Zouzoua.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.