EUROLYGA 2023

Graikijos rinktinę už ausų ištempęs Th. Walkupas: mačas su Lietuva nekels jokių sentimentų Specialiai lrytas.lt, Manila

Graikijos krepšinio rinktinė pasaulio krepšinio čempionate šiaip ne taip išsikapstė iš C grupės ir pateko į kitą etapą, kuriame jau penktadienį susikaus su Lietuvos rinktine.

 Th.Walkupas.<br>FIBA nuotr.
 Th.Walkupas.<br>FIBA nuotr.
 Th.Walkupas.<br>FIBA nuotr.
 Th.Walkupas.<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Specialiai lrytas.lt, Manila

2023-08-30 18:29, atnaujinta 2023-08-30 18:34

Dimitrio Itoudžio auklėtiniai trečiadienį Maniloje 83:74 įveikė Naujosios Zelandijos žaidėjus ir C grupėje užėmė antrąją vietą, į priekį užleisdami tik JAV komandą.

Tiesa, graikams prieš zelandus nebuvo lengva. Po dviejų kėlinių jie turėjo 11 taškų deficitą (32:43). Natūralizuotas Graikijos amerikietis Thomasas Walkupas teigė, kad rūbinėje išgirdo griežtą trenerio kalbą.

„Ilgosios pertraukos met treneris sakė, kad privalome mirti aikštėje, turime kovoti dėl kiekvieno kamuolio“, – po mačo kalbėjo 30-metis buvęs Kauno „Žalgirio“ krepšininkas.

Visgi antroje mačo dalyje D.Itoudžiui pavyko prikelti savo žaidėjus, kurie sugebėjo išvargti pergalę. Th.Walkupas prie jos prisidėjo pelnydamas 10 taškų ir atlikdamas 9 rezultatyvius perdavimus.

Kiti Graikijos varžovai – Lietuvos ir Juodkalnijos krepšininkai.

„Nėra laiko džiaugtis pergale, reikia atsigauti, perkrauti mintis ir ruoštis kovai. Prieš Lietuvą mums bus gyvenk arba mirk rungtynės. Jie labai fiziški, agresyvūs ir taktiškai brandūs. Aš esu žaidėjas, trenerių darbas dėlioti rungtynių planą, už tai jie gauna pinigus. Ketvirtadienį ruošimės kovai su lietuviais, treniruotės metu išsiaiškinsime, ką mums reikia daryti, kur juos atakuoti ir ko tikėtis. Viskas priklausys nuo trenerių, žaidėjams reikia tik pildyti jų užduotis“, – pasakojo krepšininkas.

Th.Walkupas net trejus metus žaidė Lietuvoje, kuomet 2018–2021 m. sezonais atstovavo „Žalgiriui“. Kaune jis tapu tikru sirgalių numylėtiniu, o kai kas jam ir noriai būtų įteikęs Lietuvos pilietybę. Tačiau amerikietis teigė, kad tai jam sentimentų mače su lietuviais nesukels.

„Ne, aš ką tik žaidžiau prieš JAV, – į klausimą apie galimas emocijas rungtynėse su Lietuvą ironiškai atsakė Th.Walkupas. – Nejaučiu jokio kitokio ar keisto jausmo prieš mūšį su Lietuva. Taip, bus malonu žaisti prieš lietuvius, kai kuriuos jų pažįstu. Gerbiu Lietuvą, bet kai esu aikštėje, pamirštu tokius dalykus.“

Th.Walkupas pasaulio čempionate per mačą vidutiniškai renka po 10,7 taško, atkovoja 1,7 kamuolio ir atlieka 7,7 rezultatyvaus perdavimo.

Lietuvos ir Graikijos mūšis vyks penktadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.