EUROLYGA 2023

Tai kol kas leidžia triuškinti varžovus: rinktinės fenomenas, atrodęs trūkumu – virto privalumu Specialiai lrytas.lt, Manila

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė šią vasarą išgyveno ne vieną skaudžią netektį, tačiau net ir praradus dalį stiprių žaidėjų tai kol kas netrukdo dominuoti pasaulio krepšinio čempionate. Kazio Maksvyčio auklėtiniai Filipinuose jau iškovojo tris pergales iš tiek pat galimų ir galingai žengė į kitą etapą.

Tai kol kas leidžia triuškinti varžovus: rinktinės fenomenas, atrodęs trūkumu – virto privalumu.<br> Lrytas.lt montažas/ FIBA nuotr.
Tai kol kas leidžia triuškinti varžovus: rinktinės fenomenas, atrodęs trūkumu – virto privalumu.<br> Lrytas.lt montažas/ FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Manila

Aug 30, 2023, 8:11 PM

Lietuviai D grupėje įveikė Egiptą (93:67), Meksiką (96:66) ir Juodkalniją (91:71). Tai leis mūsiškiams į kitą etapą atsinešti papildomą tašką, gautą už pergalę prieš juodkanliečius.

Grupių etape puikiai atsiskleidė rinktinės privalumas, kurį prieš čempionatą daug kas vertino kaip galimą trūkumą.

Rungtynėse su juodkalniečiais beveik pusę komandos taškų pelnė nuo suolo kilę krepšininkai. Atsarginiai pelnė net 40 taškų, kai varžovų rezervas – vos 11.

Dar įspūdingesni skaičiai užfiksuoti mače su egiptiečiais, kuomet Lietuvos atsarginiai pelnė net 55 taškus, varžovų – vėl 11.

Mače su Meksika taip pat išsiskyrė atsarginių suolas, pelnęs 49 taškus, kai varžovų rezervas sumetė 32.

Kol kas viso turnyro metu nuo suolo kilę krepšininkai Lietuvos komandai pelnė 144(!) taškus iš 280.

Šį komandos privalumą K.Maksvytis tikisi išnaudoti ir ateityje.

„Negalime pas mus jų vadinti atsarginiais. Bus kitos rungtynės, galbūt jie žais starto penkete. Mūsų vienas iš privalumų turbūt yra ilgas suolas. Šįkart žaidėme su 10 žaidėjų, 11-as žaidė nedaug. Kitos komandos neturi ilgo suolo, todėl bandysime išnaudoti tai“, – po mačo su juodkalniečiais tikino K.Maksvytis.

Tuo tarpu rinktinės gynėjas Tomas Dimša, kartą mačą pradėjęs starto sudėtyje ir dukart kilęs nuo suolo, teigė, kad visi rinktinės žaidėjai lygūs ir atsarginių joje nėra.

„Žiniasklaida gal labai sureikšmina startinį penketą ir suolą. Pažiūrėkite, antras penketas išeina ir niekuo nenusileidžia nei varžovams, nei pirmam mūsų penketui. Taip, negalime lyginti Jono Valančiūno ir kitų žaidėjų, bet visi žino savo darbą. Nesvarbu, ar išeini startiniame penkete, ar ne, bet turi padaryti tai, ką turi padaryti. Kol kas atsarginiai duoda gerą impulsą tiek gynyboje, tiek puolime“, – kalbėjo gynėjas.

Įspūdingiausiai tarp rinktinės „atsarginių“ atrodo veteranas Mindaugas Kuzminskas. Nuo suolo kylantis 34-erių krepšininkas išgyvena antrą jaunystę, kai čempionate per mačą įmeta po 12,7 taško, atkovoja 5,3 kamuolio ir atlieka 2,7 rezultatyvaus perdavimo ir renka 17,3 naudingumo balo.z

„Žinote, mūsų tokia komanda, turime Joną Valančiūną, išsiskiriantį talentu ir lygiu. Visi kiti esame tokie pusiau bartukai. Turime padėti, vieną dieną vienas daugiau, kitą dieną – kitas“, – savo indėlio nesureikšmina M.Kuzminskas.

Tačiau gero atsarginių žaidėjų indėlio Lietuvos rinktinei ypač reikės antrajame etape. K.Maksvyčio auklėtiniai kovą čempionate toliau tęs J grupėje, kur teks kautis su JAV ir Graikijos arba Naujosios Zelandijos rinktinėmis.

Pirmasis lietuvių mačas J grupėje bus žaidžiamas rugsėjo 1-ąją, antrasis – rugsėjo 3-iąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.