EUROLYGA 2023

FIBA reitinge – Lietuvos rinktinės šuolis ir pagyros K. Maksvyčiui

FIBA prieš prasidedant antrajam grupių etapui išleido ketvirtąjį rinktinių reitingą, kuriame Lietuvos rinktinė pakilo keturiais laipteliais į viršų.

Lietuvos rinktinė.<br>FIBA nuotr.
Lietuvos rinktinė.<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2023, 1:17 PM

Lietuvos ir kartu Latvijos rinktinių pakilimas reitingia buvo didžiausias. Baltijos šalių atstovės pakilo keturiomis vietomis į viršų. Būtent keturių pozicijų pakilimas reitinge yra geriausias tarp tų rinktinių, kurios pateko į geriausiųjų dešimtuką.

Mūsiškiams ketvirtajame reitingo leidime buvo skirta devintoji vieta, o latviai buvo tiesiai už mūsiškių – dešimti.

„Gynyba yra ypač svarbus dalykas šiai Lietuvos rinktinei. Pasižymėkite, kad kai Tadas Sedekerskis ginasi prieš varžovų vidurio puolėją, tai Jonas Valančiūnas ginsis prieš prasčiausią varžovų metiką, kas leidžia lietuviams žaisti tvarkingą krepšinio versiją – saugoti lanką, baudos aikštelę ir maksimaliai išnaudoti trijų sekundžių gynyboje taisyklės nebūvimą. Kazys Maksvytis kol kas atlieka puikų darbą!“, – komentuoja mūsiškių pasirodymą FIBA atstovas.

Pirmąsias tris vietas užima JAV, Vokietijos ir Kanados rinktinės, ketvirtąją vietą reitinge užima Ispanijos rinktinė, o penktąją Luka Dončičiaus vedama Slovėnija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.