EUROLYGA 2023

Mače su JAV – papildoma motyvacija ir noras įrodyti: stebinančio taiklumo paslaptį atskleidęs I. Brazdeikis nebijo varžovų Specialiai lrytas.lt, Manila

Norą grįžti į NBA lygą besivaikantis Lietuvos rinktinės ir Kauno „Žalgirio“ puolėjas Ignas Brazdeikis turės puikią progą įrodyti, ko yra vertas. Sekmadienį Maniloje Kazio Maksvyčio auklėtiniai kovoje su JAV žvaigždynu sieks pirmosios vietos J grupėje.

 Ignas Brazdeikis.<br> FIBA nuotr.
 Ignas Brazdeikis.<br> FIBA nuotr.
 Ignas Brazdeikis.<br> FIBA nuotr.
 Ignas Brazdeikis.<br> FIBA nuotr.
 Ignas Brazdeikis.<br> FIBA nuotr.
 Ignas Brazdeikis.<br> FIBA nuotr.
 Ignas Brazdeikis.<br> FIBA nuotr.
 Ignas Brazdeikis.<br> FIBA nuotr.
 Ignas Brazdeikis.<br> FIBA nuotr.
 Ignas Brazdeikis.<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Specialiai lrytas.lt, Manila

Sep 2, 2023, 4:20 PM, atnaujinta Sep 2, 2023, 7:36 PM

Tiek Lietuva, tiek JAV pasaulio čempionate kol kas nėra ragavusios pralaimėjimo skonio. Abi rinktinės iškovojo po keturias pergales paeiliui ir demonstruoja kietą žaidimą.

Lietuvos rinktinėje yra penki krepšininkai, kurie yra ragavę NBA duonos – tai kapitonas Jonas Valančiūnas, atstovaujantis „New Orleans Pelicans“ klubui, Donatas Motiejūnas, atstovavęs tam pačiam „Pelicans“, „Houston Rockets“ ir „San Antonio Spurs“ klubams,  D.Sirvydis, trumpai žaidęs „Detroit Pistons“ klube, Mindaugas Kuzminskas, rungtyniavęs „New York Knicks“ komandoje ir tame pačiame klube bei „Orlando Magic“ ir „Philadelphia 76ers“ žaidęs jau minėtas I.Brazdeikis.,

24-erių žalgirietis mano, kad sekmadienio mače su JAV didelių siurprizų tiek vieni, tiek kiti savo varžovams pateikti negali, tačiau kova bus įnirtinga.

„Turime žaisti kietai, nemanau, kad sekmadienį bus daug siurprizų. Reikės atsakingai dirbti gynyboje, tik taip galime laimėti“, – portalui lrytas.lt po šeštadienio rytinės treniruotės kalbėjo I.Brazdeikis.

Praėjusį sezoną į Europą persikėlęs krepšininkas vis dar svajoja apie sugrįžimą į NBA. Ir šią vasarą lietuvis vėl bandė brautis į kurį nors stipriausios planetos klubą, tačiau dar bent vienam sezonui liks „Žalgiryje“.

Kaip teigė I.Brazdeikis, jam rungtyniauti prieš NBA žaidėjus visada yra didesnė motyvacija.

„Manau, kad pagrindinis mūsų tikslas yra toliau tęsti tai, ką darome, o man žaisti savo žaidimą. Žinoma, žaidžiant prieš NBA krepšininkus jausiu papildomą motyvaciją, stengsiuosi padėti komandai laimėti“, – pasakojo puolėjas.

I.Brazdeikis tikrai padeda komandai. Jis yra vienas naudingiausių rinktinės žaidėjų, per mačą rinkdamas 11,5 taško, 4,3 atkovoto kamuolio ir 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Maža to, kol kas lietuvis dega atakuodamas iš toli – turnyre pataikė 7 tolimus metimus iš 10 bandymų.

„Kiekvieną dieną sunkiai ir daug dirbu su savo metimu. Nemažai dirbau ir šią vasarą, o metimą akcentavau ir praėjusį sezoną. Taiklumas neatsiranda iš niekur, jį reikia nuosekliai tobulinti. Treniruotėse puikiai sekasi, tad pasitikėjimą savimi atsinešu ir į rungtynes“, – taiklių metimų paslaptį atskleidė I.Brazdeikis.

Už taiklius metimus krepšininkas yra dėkingas ir rinktinės įžaidėjui Rokui Jokubaičiui, kuris šiame čempionate puikiai randa laisvus komandos draugus. R.Jokubaitis per mačą ne tik atlieka po 5,5 rezultatyvius perdavimus, bet ir renka po 13,8 taško.

„Roko pasirodymas manęs nestebina. Jaučiau, kad jis gali taip žaisti, jau praėjusią vasarą jis buvo puikus. Jis auga, tobulėja, turi gerą žaidimo supratimą ir geba puikiai valdyti rungtynių tempą. Manau, kad jam ir toliau reikia būti agresyviu ir kontroliuoti žaidimą. Ir tai nėra tik apie taiklius metimus, jis pritraukia varžovus, o tada gali perduoti kamuolį kitiems“, – komandos draugu džiaugėsi I.Brazdeikis.

Lietuvos rinktinės ir JAV kovą dėl pirmosios vietos J grupėje sekmadienį sekite portale lrytas.lt nuo 15 val. 30 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.