EUROLYGA 2023

Nuleidęs galvą ir pripažinęs K. Maksvyčio pranašumą: JAV strategas S. Kerras šiąnakt saldaus miego nesitiki Specialiai lrytas.lt, Manila

JAV vyrų krepšinio rinktinė pirmą kartą pasaulio čempionato areną paliko nuleista galva. Ir tai juos privertė padaryti Lietuvos krepšininkai, kurie sekmadienį Maniloje 110:104 prabloškė amerikiečius kovoje dėl pirmosios vietos J grupėje.

 S. Kerras.<br> FIBA nuotr.
 S. Kerras.<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Manila

2023-09-03 19:43, atnaujinta 2023-09-04 06:34

Po mačo NBA žvaigždės ir treneriai skubėjo palikti „Mall of Asia“ areną, ir tai darė akis įbedę į žemę.

„Lietuva į rungtynes atėjo užsivedusi. Jie pataikė pirmus devynis tolimus metimus. Džiaugiuosi, kad mano vyrukai kovėsi, ypač antroje mačo dalyje. Vis dėlto to neužteko. Pralaimėjimas mums didelių bėdų nepridarys, nes mūsų tikslas išlieka tas pats – aukso medalis.

Žinoma, tokios rungtynės mums suteiks daugiau pamokų, juk tai FIBA krepšinis. Čia žaidžia puikios rinktinės, kurios žino, kaip rungtyniauti. Lietuva buvo nuostabi, varžovai nusipelnė laimėti“, – po mačo kalbėjo 57-erių JAV rinktinės treneris Steve'as Kerras.

Lietuvos krepšininkai neįtikėtinai pradėjo mačą, o po pirmosios jo dalies turėjo 17 taškų persvarą (54:37).

Atrodė, kad Lietuva ryškiai geresnė komanda, ypatingai taktiškai ir fiziškai.

„Mes turėjome nemažai problemų gynyboje, nes nekomunikavome tarpusavyje. Visgi antroje pusėje turėjome progą atsitiesti, bet lietuviai pataikė kelis neįtikėtinus tolimus metimus, kurie leido jiems nepalūžti“, – aiškino strategas.

Iki šio pralaimėjimo amerikiečiai turnyre buvo iškovoję keturias pergales paeiliui ir atrodė sunkiai nugalimi. Ketvirtfinalyje JAV susikaus su italais, o lietuviai – su serbais.

„Man patinka tai, kas įvyko šį vakarą. Viskas vyksta labai greitai, susirinkome vos prieš kelias savaites. FIBA krepšinis yra kitoks. Mano žaidėjai turi suprasti, kokios komandos čia stiprios, kokia Lietuva yra nuostabi rinktinė. Bet tai buvo puiki pamoka, nemėgstu pralaimėti, šiąnakt mažai miegosiu, bet mums reikia parodyti tinkamą reakciją į tai. Kitas rungtynes turime pradėti taip, kaip pradėjome trečiąjį kėlinį. Tikiuosi, kad tai bus pamoka“, – aiškino S.Kerras.

Turnyro ketvirtfinaliai prasidės antradienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.