EUROLYGA 2023

JAV rinktinės košmaru tapęs V. Kariniauskas paaiškino, kaip ant jo galvos atsirado varžovų kepurėlė Specialiai lrytas.lt, Manila

Kritikų talžytas, o vėliau netikėtai išaukštintas. Lyg bjaurusis ančiukas, pavirtęs į gulbę, Vaidas Kariniauskas per vieną vakarą tapo kelis kartus žinomesniu krepšininku nei buvo iki šiol.

JAV rinktinės košmaru tapęs V. Kariniauskas paaiškino, kaip ant jo galvos atsirado varžovų kepurėlė.<br> Lrytas.lt nuotr.
JAV rinktinės košmaru tapęs V. Kariniauskas paaiškino, kaip ant jo galvos atsirado varžovų kepurėlė.<br> Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Manila

Sep 4, 2023, 4:06 PM

Lietuvos rinktinės įžaidėjas sekmadienį pasaulio krepšinio čempionate Maniloje vedė komandą į istorinę pergalę prieš JAV (110:104), po kurios sulaukė gausybės užsienio žiniasklaidos dėmesio.

„Stengiausi mažiau naudoti socialinius tinklus, treneris irgi taip patarė“, – pirmadienį po bemiegės nakties kalbėjo 29-erių V.Kariniauskas.

Pergalingame mače V.Kariniauskas į JAV krepšį įmetė 15 taškų ir surinko 16 naudingumo balų. Labiausiai įsiminė jo žaidimas nugara prieš amerikietį Austiną Reavesą, kuris nieko negalėjo padaryti prieš Mažeikių „M-Basket“ gynėją.

Po rungtynių rūbinėje V.Kariniauskas užsidėjo JAV kepuraitę ir šėlo rūbinėje. Vaizdai iš jos netrukus paplito po platųjį internetą.

„Jie mums prieš rungtynes davė kepures, o mes jiems – pakabukus. Tai tiesiog užsidėjau ir nieko nenorėjau įžeisti, – kalbėjo V.Kariniauskas. – Nemanau, kad jie įsižeidė, netikiu, kad jiems įdomu, kas ten vyksta.“

Tačiau linksmybėms laikas jau baigėsi. Antradienį pasaulio čempionato ketvirtfinalyje lietuvių laukia serbiškas iššūkis.

„Svarbios rungtynės visiems žaidėjams, komandai ir šaliai. Pati Serbija patyrusi, turi daug Eurolygos žaidėjų, mačiusi tokio lygio rungtynių. Turime būti pasiruošę“, – aiškino įžaidėjas.

Anot krepšininko, svarbu susitvarkyti su psichologija ir neskraidyti padebesiais.

„Kol kas sunku vertinti, ar psichologiškai yra viskas gerai. Stengiamės kuo labiau stovėti ant dviejų kojų, bet žiūrėsime, ar tai pavyks. Tikiuosi, kad visi liksime tokie paprasti, kokie buvome iki šiol“, – žadėjo krepšininkas, kuriam tai bus kol kas svarbiausios rungtynės karjeroje.

Lietuvos ir Serbijos rungtynes antradienį nuo 11 val. 45 min. sekite portale lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.