EUROLYGA 2023

Prieš kovą su Lietuva – ypatinga Serbijos milžino motyvacija: suvienijo komandos draugo tragedija Specialiai lrytas.lt, Manila

Serbijos rinktinė labai rimtai žiūri į tai, ką aikštėje išdarinėja Lietuvos krepšininkai. Pagyrų Lietuvai negaili ir 28-erių 212 cm ūgio Nikola Milutinovas, kuris laukia akistatos su Jonu Valančiūnu. Serbai atviri – jiems motyvacijos ketvirtfinalyje tikrai netrūks, o papildomai energijos prideda ir komandą sukrėtusi, tačiau suvienijusi baisi nelaimė, įvykusi jau pasaulio čempionate.

 N.Milutinovas ir B.Bogdanovičius.<br>Reuters/Scanpix nuotr. 
 N.Milutinovas ir B.Bogdanovičius.<br>Reuters/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Manila

Sep 4, 2023, 1:48 PM, atnaujinta Sep 4, 2023, 1:50 PM

Nelaimė, krepšinį nudažiusi krauju.

„Buvo sunku. Po rungtynių nemiegojome. Jis prarado daug kraujo. Tai buvo sunkus momentas visiems. Tikiuosi, kad niekam pasaulyje taip nenutiks. Iš pradžių aš net nepatikėjau, kad gali nutikti toks dalykas. Tokia trauma krepšinyje – tragedija“, – po treniruotės „Mall of Asia“ arenoje kalbėjo Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkas.

N.Milutinovas kalbėjo apie serbą Borišą Simaničių. Pastarasis per rungtynes su Pietų Sudanu sulaukė smūgio alkūne į pilvą. Po šio epizodo praėjo nedaug laiko ir jis jau buvo ligoninėje – prireikė net ir inksto operacijos.

„Kai išgirdome, kas nutiko, mums buvo labai sunku. Mes negalėjome tuo patikėti. Toks blogas dalykas...Tai mus palietė. Vakar vakare išgirdome, kad jam reikia dar vienos operacijos“, – apie didelę nelaimę krepšinio aikštėje kalbėjo N.Milutinovas.

Ir išties – Serbijos stovyklą pasiekė žinia, kad B.Simaničiui dėl komplikacijų reikia ne tik antrosios operacijos – krepšininkui šalinamas inkstas. Krepšininkas greitu metu turėtų išvykti namo.

Būtent B.Simaničiaus nelaimė ir yra vienas didžiausių motyvacinių užtaisų serbams.

„Visi palaikome jį. Meldžiamės, kad jis kuo greičiau pasveiktų. Rungtynėse mes kovosime dėl jo. Norime, kad jis didžiuotųsi mumis“, – pabrėžė N.Milutinovas.

O laukia tikrai nuožmi kova. Serbijos rinktinė į ketvirtfinalį atkeliauja tokiu keliu – pirmajame etape 105:63 triuškino Kiniją, tada 94:77 nugalėjo Puerto Riką, 115:83 sudorojo Pietų Sudaną. Antrajame etape serbai 76:78 nusileido Italijai, bet lemiamose rungtynėse 112:79 sutriuškino Dominikos Respubliką.

Lietuviai atkeliauja be pralaimėjimų ir po įspūdingos pergalės – 110:104 prieš JAV rinktinę. N.Milutinovas matė šias rungtynes: „Lietuva – labai gera komanda. Jie tai parodė paskutinėse rungtynėse prieš JAV. Mums bus sunku. Jie žaidžia labai fizišką ir energingą krepšinį. Turime tai atsverti. Jie yra šių rungtynių favoritai.“

Paskutinė frazė gali būti ir seno serbiško žaidimo dalis, bandymas uždėti kažkiek svorio ant varžovų pečių. Lietuvos rinktinė irgi sako, kad serbai – ne iš kelmo spirti ir laukia ypatingai sunkios rungtynės.

Abi ekipos pasižymi greitu krepšiniu ir meta daug taškų. Serbijos krepšininkai per rungtynes sumeta po 100,4 taško, Lietuvos rinktinė – 96,4 taško. Beje, serbai pagal šį rodiklį – lygūs su JAV krepšininkais.

N.Milutinovas sako, kad po Lietuvos ir Serbijos dvikovos ši statistika turėtų gerokai pasikeisti.

„Tai bus kietos rungtynės. Nebus tiek daug taškų. Aš taip manau, bet pažiūrėsime, ką atneš rytojaus vakaras“, – apie antradienio dvikovą kalbėjo jis.

Sirgaliams jau įdomu, ką Lietuvos rinktinės trenerių štabas parengė N.Milutinovui ir ryškiausiai komandos žvaigždei Bogdanui Bogdanovičiui iš „Atlanta Hawks“.

Laukia ir N.Milutinovo susidūrimas su Jonu Valančiūnu.

„Bus sunku. Turėsime prieš jį gintis ne tik vienas prieš vieną, bet ir taikyti komandinę gynybą. Turime pasiruošti kovai prieš jį. Bet ne tik prieš jį – gerai žaidžia ir Donatas Motiejūnas. Jie turi ir daugiau kokybiškų metikų“, – nuo tiesaus atsakymo apie akistatą su JV išsisuko N.Milutinovas.

Jis pasaulio čempionate vidutiniškai renka po 14 taškų, atkovoja 9,6 kamuolio, renka po 23,6 naudingumo balų.

Lietuvos rinktinės krepšininkai jau iškart po rungtynių ėmė kalbėti, kad džiaugtis nėra kur – dar niekas nepasiekta, komanda turi daugiau tikslų. Svarbiausia lietuviams buvo „neištaškyti emocijų“.

N.Milutinovas mano, kad lietuviai neskrajos padangėje.

„Jie užmirš tą pergalę ir čia ateis visiškai pasitikėdami savimi. Jie žais dar geriau“, – sakė jis.

Antradienį Lietuvos ir Serbijos rinktinės žais 11 val. 45 min. Lietuvos laiku.

Italijos ir JAV ekipos – 15 val. 40 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.