EUROLYGA 2023

Lietuvos moterų krepšinio lyga prisiviliojo generalinį rėmėją

Rudenį Lietuvos moterų krepšinio lyga pasitinka su naujienomis – „Smart way“ prekės ženklas tapo lygos generaliniu rėmėju, o lyga nuo šiol vadinsis „Smart way Moterų Lietuvos krepšinio lyga“.

 Moterų Lietuvos krepšinio lyga
 Moterų Lietuvos krepšinio lyga
 Arvydas Klovas
 Arvydas Klovas
 Alvydas Jocys
 Alvydas Jocys
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 15, 2023, 12:42 PM

„Matydami, kiek daug laiko, ambicijų, asmeninio ir komandinio darbo įdeda Lietuvos moterų krepšinio bendruomenė, norime prisidėti prie jos puoselėjimo ir padėti sportininkėms siekti pačių aukščiausių rezultatų“, – sako Arvydas Klovas, UAB „Osteca“ įmonių grupės, valdančios inovatyvių maisto papildų prekės ženklą „Smart way“, vadovas.

Pasaulyje vis daugiau dėmesio susilaukiant moterų sportui – stiprėjant moterų krepšinio lygoms, populiarėjant pasaulio ir Europos čempionatams, ši banga po truputį atsirita ir į Lietuvą. Augant talentingai sportininkių kartai, svarbu užtikrinti finansavimą, padėsiantį sukurti tinkamas sąlygas tobulėjimui.

„Moterų sportas pamažu kyla, o moterys darosi vis aktyvesnės, techniškesnės, atletiškesnės. Turime daug talentingų jaunų krepšininkų, už kurias norisi sirgti: užsienyje jau sėkmingai rungtyniaujančią Justę Jocytę, Dalią Donskichytę, Sintiją Aukštikalnytę bei kitas.

Pasikalbėję su „Moterų Lietuvos krepšinio lygos“ vadovu išgirdome, jog trūksta finansavimo, kuris padėtų dar labiau kelti bendrą meistriškumo lygį, o kartu ir susidomėjimą moterų krepšiniu.

Todėl nuo rudens prekės ženklas „Smart way“ tampa generaliniu lygos rėmėju.

Tikime, kad suvieniję jėgas, apjungę lygos žinias su mūsų prekės ženklo veržlumu galime sukurti terpę jaunoms sportininkėms išreikšti save bei suteikti joms tramplyną į pasaulį“, – dėstė A. Klovas.

Pasak jo, moterų sportas nesulaukia pakankamo visuomenės susidomėjimo.

„Moterys – veržlios, stiprios, techniškos atletės. Tai įrodė ir ką tik praūžęs Pasaulio moterų futbolo čempionatas, padovanojęs įspūdingų kovų ir pademonstravęs gražų, technišką komandinį žaidimą. Tad bendradarbiaudami su „Moterų Lietuvos krepšinio lygos“ aktyviai sieksime pakelti moterų krepšinio ir moterų sporto, įvaizdį visuomenės akyse bei suburti didesnį sirgalių palaikymą“, – tęsė A. Klovas.

MLKL direktorius Alvydas Jocys teigė, jog naujas ir stabilus rėmėjas padės lygai greičiau įgyvendinti išsikeltus tikslus bei tapti lygiaverte krepšinio bendruomenės dalimi.

„Ne paslaptis, kad moterų sporto finansavimas nuo vyrų skiriasi keliolika kartų, – pasakojo MLKL direktorius. – Tikime, jog bendradarbiavimas su generaliniu rėmėju padės moterų klubams ieškoti rėmėjų, sklandžiai organizuoti čempionatus bei keisti visuomenės požiūrį į moterų krepšinį.

Be to, ilgainiui esame užsibrėžę tikslą turėti MLKL A lygos 8 komandų čempionatą. Taip pat – vieną komandą Eurolygoje ir dvi Europos taurėje. Džiaugiuosi, kad suburta lygos komanda tiki moterų krepšinio galimybėmis ir atgimimu.

Pagrindinis tikslas prisijungus naujam generaliniam rėmėjui – siekti, kad savivaldybės ir privatus kapitalas visoje Lietuvoje atkreiptų dėmesį į moterų bei vyrų finansavimo skirtumus bei tą atskirtį kasmet mažintų. Tik taip galėsime užtikrinti, kad moterų krepšinis, o kartu ir moterų sportas, palaipsniui kils į aukštesnį lygį.“

Naujojo Moterų Lietuvos krepšinio lygos kovos startuos jau rugsėjo 25 d.

Generalinio rėmėjas ir Moterų Lietuvos krepšinio lyga pasirašė bendradarbiavimo sutartį pagal formulę 3+3. Paklaustas, kokius dar bendradarbiavimo tikslus per numatytą laikotarpį išsikėlė, A. Klovas sako norintis apjungti ne tik lygos partnerius ir joje rungtyniaujančius klubus, bet visą Lietuvą.

„Krepšinis populiarus ne tik sostinėje ar uostamiestyje – vis daugiau šios sporto šakos entuziasčių randasi ir kituose šalies miestuose.

Aktyviai kviesime kiekvieno rajono verslininkus ieškoti talentų savo mieste ir paremti komandas, kuriose jie žaidžia. Tikiu, kad atsiras žmonių, kurie nesieks asmeninės naudos ir nuoširdžiai sirgs už stiprias žaidėjas bei jų komandas“, – sako A. Klovas.

„Smart way“ – naujos kartos maisto papildų linija, kurią sudaro purškiami vitaminai, liposominiai vitaminai bei vitaminai guminukai. Visi šie produktai pasižymi savo sumania technologija, juos vartoti patogu, greita ir efektyvu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.