EUROLYGA 2023

„Ryto“ žaidėjai pasirinko marškinėlių numerius – kai kuriems teko ieškoti kitų skaičių

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai išsidalino žaidybinius numerius jau netrukus prasidėsiančiam krepšinio sezonui. Savo skaičius pasirinko ir du jaunieji krepšininkai, kurie artėjantį sezoną komandoje žais su dviguba licencija – Modestas Babraitis ir Gantas Križanauskas.

Vilniaus<br>rytasvilnius.lt nuotr.
Vilniaus<br>rytasvilnius.lt nuotr.
Vilniaus<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vilniaus<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 17, 2023, 12:56 PM

Pernai komandoje žaidusių krepšininkų numeriai nepasikeitė, dėl to dalis ekipos naujokų turėjo pasukti galvą ir išsirinkti naują skaičių, kuris puoš jų marškinėlius.

Oskaras Pleikys, įprastai žaisdavęs 14-uoju numeriu, turėjo užleisti jį ilgamečiam sostinės centrui Martynui Echodui, todėl pasirinko atvirkščią skaičiaus variantą ir žais 41-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais.

14 numeris buvo ir antrasis amerikiečio K. Hornsby pasirinkimas, nors dažniausiai jis žaisdavo 4 numeriu. Visgi šis skaičius buvo rezervuotas J. Gorhamui, todėl Keithui teko sugalvoti trečią variantą ir jis užsivilks 5-ojo numerio marškinėlius.

R.J. Cole’as įprastai rinkdavosi kapitono Margirio Normanto dėvimo 2-ojo numerio marškinėlius ir šį sezoną pasirinko skaičių 8. Arnas Velička ir Javinas DeLaurier dėvės marškinėlius su savo mėgiamais 1 ir 12 numeriais.

Taip pat savo skaičius pasirinko du jaunieji žaidėjai, kurie šiame sezone turės dvigubas licencijas ir žais tiek pagrindinėje „Ryto“ komandoje, tiek ir „Rytas-2“ ekipoje, antrojoje pagal pajėgumą Lietuvos lygoje. M. Babraitis pasirinko numerį 3, o Gantas Križanauskas – 22. Abu jie šią vasarą susiejo savo ateitį su sostinės krepšinio organizacija.

Įžaidėjo ir atakuojančio gynėjo pozicijose žaidžiantis 19-metis Modestas Babraitis pagrindinės „Ryto“ komandos marškinėlius išbandė jau praėjusio sezono pabaigoje.

3 rungtynes „Betsafe-LKL“ čempionate sužaidęs 194 cm ūgio krepšininkas geriausiai pasirodė prieš „Gargždų“ komandą, kai pelnė 10 taškų (100 proc. pataikymas), atkovojo 2 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

17-metis Gantas Križanauskas praėjusiame sezone debiutavo RKL ir B divizione fiksavo 9,5 taško, 2 rezultatyvių perdavimų bei 8 naudingumo balų vidurkius. 190 cm ūgio gynėjas sužibėjo keliose pasirengimo sezonui rungtynėse, kai per mačą su Rostoko „Seawolves“ pelnė 11 taškų, o į BC „Wolves“ krepšį įmetė 9 taškus bei pasižymėjo įspūdingu dėjimu.

„Ryto“ vyr. trenerį pavadavęs ir komandos sezono pasirengimui vadovavęs G. Dedas sako, kad abu jaunuoliai nusipelnė šanso išbandyti save aukščiausioje Lietuvos lygoje.

„Jų atsidavimas ir darbo etika yra pačio aukščiausio lygio, rengiantis sezonui abu nepasimetė žaisdami ir svarbias minutes aikštelėje, – apie jaunuosius krepšininkus kalba G. Dedas. – Sezono metu rungtynių daug ir niekada nežinai, kas gali nutikti, tad jų pagalbos tikrai prireiks. Gantas ir Modestas parodė, kad pasitaikiusia proga jie pasinaudoti gali bet kurioje sezono stadijoje.

Negalime žadėti jiems konkrečių minučių, bet savo rolę komandoje jie turės. Daug kas priklausys nuo mūsų pagrindinių žaidėjų ir varžovų. Svarbiausias dalykas jauniems krepšininkams – kantrybė. Nesvarbu, kas nutinka rungtynėse, jie turi sunkiai dirbti ir išlaukti savo šanso.“

„Betsafe-LKL“ čempionatą Lietuvos vicečempionai pradės jau pirmadienį, rugsėjo 18 d. rungtynėmis namuose su Pasvalio „Pieno Žvaigždėmis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.