EUROLYGA 2023

Eurolygoje debiutuosiantis Y. dos Santosas: „Buvimas kasdien su M. Teodosičiumi yra daug svarbiau nei pinigai“

Proveržio sezoną Europos taurėje sužaidęs ir pasaulio čempionate puikiai rungtyniavęs Yago dos Santosas artėjantį sezoną debiutuos Eurolygoje, kur gins Belgrado „Crvena Zvezda“ klubo garbę.

 Yago dos Santosas<br> FIBA nuotr.
 Yago dos Santosas<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-20 07:23

Praėjusiame Europos taurės sezone brazilas rinko po 13 taškų (49,2 proc. dvit., 39,1 proc. trit., 88,7 proc. baud.), atlikdavo po 6,1 rezultatyvaus perdavimo ir fiksuodavo 19,5 naudingumo balo vidurkį.

Pasaulio čempionate Y. dos Santosas buvo bene svarbiausias gynėjų grandies žaidėjas. Ypač tuomet, kai dėl traumos čempionatą anksčiau baigė Raulis Neto.

Įžaidėjas pasaulio čempionate rinko po 14,8 taško (54,5 proc. dvit., 45,2 proc. trit., 88,9 proc. baud.), sugriebdavo vidutiniškai po 4 atšokusius kamuolius, atlikdavo po 7 rezultatyvius perdavimus ir rinkdavo po 18,8 naudingumo balo per mačą.

Vos 178 cm ūgio gynėjas Belgrado komandoje savo pozicijoje turės ne vieną konkurentą kovoje dėl minučių aikštelėje, tačiau krepšininkas dėl to nesijaudina.

„Žaisti Eurolygoje – mano svajonė. Tai yra kažkas nerealaus. Prieš tai žaidžiau Vokietijoje, o dabar žaisiu didžiausioje arenoje Eurolygoje, – portalui „Meridianbet Sport“ sakė gynėjas. – Aš esu labai laimingas būdamas Belgrade ir galėdamas siekti bendro tikslo su tokio lygio žaidėjais, treneriais ir visais kitais čia esančiais žmonėmis.“

Belgrado klubas šią vasarą pasirašė aibę naujokų, tarp kurių yra ir lietuvis Rokas Giedraitis, Eurolygos čempionas Adamas Hanga ir kiti. Nėra abejonių, kad „Crvena zvezda“ klubui vis dar reikia laiko susižaisti. Serbijos grandai žaidė „Magenta Cup“ turnyre, kur patyrė pralaimėjimą prieš Miuncheno „Bayern“.

„Komandoje turime daug naujų žaidėjų. Manau, kad mums reikia daugiau treniruočių, praleisti daugiau laiko kartu tam, jog suprastumėme, kad žaidžiame dėl vieno tikslo. Viskas yra gerai. Tai buvo vos pora rungtynių. Tokia patirtis yra reikalinga visiems – nuo žaidėjų iki trenerių.

Normalu, kad sezono pradžioje nesame susižaidę. Dvejos rungtynės – pergalė ir pralaimėjimas, nėra ypač svarbios, kadangi tai vis dar yra pasiruošimas sezonui“, – aiškino Y. dos Santosas.

Į gimtinę grįžo ir tikra Serbijos legenda Milošas Teodosičius, kuris anksčiau yra iškovojęs Eurolygos naudingiausio žaidėjo titulą.

Anot Y. dos Santoso, žaidimas šalia M.Teodosičiaus, viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl jis pasirinko tęsti karjerą „Crvena zvezda“ klube.

„Aš net nežinau, kiek laiko žiūrėjau į tai, kaip žaidžia M.Teodosičius, o dabar jis sėdi šalia manęs. Man tai yra svarbu, kadangi aš tobulėju. Buvimas kasdien su M.Teodosičiumi yra daug svarbiau nei pinigai“, – kalbėjo krepšininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.