EUROLYGA 2023

L. Lekavičių gyręs K. Maksvytis mano, kad Kipre „Žalgiris“ dėjo žingsnį į priekį

Kauno „Žalgiris“ Nikosijoje (Kipre) baigė draugišką Turnyrą, kuriame antrajame ir paskutiniajame mače 85:84 įveikė Belgrado „Crvena zvezda“ klubą. Kazys Maksvytis po mačo tikino, kad komanda dėjo žingsnį į priekį ir gyrė komandą užvedusį Luką Lekavičių.

Kazys Maksvytis<br>zalgiris.lt
Kazys Maksvytis<br>zalgiris.lt
 Kazys Maksvytis<br>zalgiris.lt
 Kazys Maksvytis<br>zalgiris.lt
Kazys Maksvytis<br>zalgiris.lt
Kazys Maksvytis<br>zalgiris.lt
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 23, 2023, 8:37 PM, atnaujinta Sep 23, 2023, 8:39 PM

„Permainingos rungtynės. Iš teigiamų dalykų galime paminėti, kad kai kuriomis atkarpomis kontroliavome rungtynes, kad mačo pabaigoje grįžome į rungtynes ir kad laimėjome tokias taškas į tašką rungtynes, kas irgi yra svarbu artėjančiam sezonui.

Iš blogesnių dalykų – blogai pradėjome rungtynes ir labai lengvai iššvaistėme persvarą. Pirmavome penkiolikos taškų skirtumu pasidarėme trijų taškų deficitą. Turime išlikti nuoseklesni – jeigu laimime, turime išlaikyti skirtumą, jeigu pralaimime, turime kuo anksčiau grįžti į rungtynes“, – kalbėjo Kauno „Žalgirio“ vairininkas K.Maksvytis.

Lemiamoje atkarpoje „Žalgirį“ į priekį timptelėjo L.Lekavičius, kuris ketvirtajame kėlinyje smeigė tritaškį, o po to pataikė lemiamą dvitaškį su pražanga, kuris išplėšė pergalę žalgiriečiams.

„Lukas turėjo gauti kamuolį, galbūt pirmoje opcijoje turėjo atakuoti kitaip, bet antroje opcijoje buvo geras Luko prasiveržimas. Jautėsi, kad jis yra karštas. Iš teigiamų dalykų – ypač gale, Lukas mus patraukė“, – gyrė savo auklėtinį darbėniškis.

Mačą žalgiriečiai pradėjo gan sunkokai. „Žalgiris“ jau pirmajame ketvirtyje vienu metu atsilikinėjo dviženkliu skirtumu (7:18), o ketvirtajame kėlinyje krito į duobe, iš kurios šiaip ne taip išlipo.

„Vakar turėjome vėlyvas rungtynes. Mačo pabaigoje ieškojome šviežesnių žaidėjų, nes buvo gana ilga ir sunki treniruočių stovykla. Tas nuovargis jautėsi.

Geriausiai veikė tie žaidėjai, kurie yra daugiausiai susižaidę. Naujiems variantams dar reikia laiko. Gale žaidėme patikrintais penketais – tai padarė teigiamą rezultatą“, – aiškino K.Maksvytis.

Galop specialistas įvertino Kipre pasibaigusį turnyrą, o kartu ir pasidžiaugė Nikosijoje „Žalgirį“ palaikiusiais sirgaliais.

„Gerai, – įvertino turnyrą K.Maksvytis. – Buvo gana neblogos sąlygos. Visi kartu susirinkę padirbėjome, ko mums trūko. Manau, kad dėjome žingsnį į priekį.

Smagu, kad kur tik nuvažiuojame – tiek Eurolygos, tiek draugiškose rungtynėse, visada yra lietuviai, kurie palaiko „Žalgirį“. Pamatėme, kad yra nemažai sirgalių, kurie palaiko „Žalgirį“ Kipre. Smagu turėti sirgalių užnugarį.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.