EUROLYGA 2023

Vilniaus „Rytas“ sumažino savo skolas – giriasi milijonu išaugusiu biudžetu

Vilniaus „Ryto“ krepšinio klubas pristatė praėjusių metų finansinę ataskaitą ir biudžeto planą 2023–24 metų sezonui. Klubas skelbia, kad pernai pavyko penktadaliu sumažinti skolas, o artėjantį sezoną organizacija disponuos 4,47 mln. eurų biudžetu.

Margiris Normantas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Margiris Normantas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Margiris Normantas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Margiris Normantas<br>Betsafe-LKL nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

rytasvilnius.lt

Sep 29, 2023, 10:25 AM

Praėjusių metų finansinius rezultatus apžvelgęs klubo direktorius Jaroslav Latušinskij akcentuoja, kad labiau nei planuota išaugo ir pajamos, ir išlaidos. Gerokai šaugusios komercinės pajamos bei didesni nei planuota bilietų pardavimai leido subalansuoti biudžetą.

„Skolų mažinimas buvo vienas pagrindinių praėjusio sezono biudžeto prioritetų, o jas sumažinti pavyko puse milijono eurų, – pasiektus rezultatus komentavo J. Latušinskij. – Praėjusio sezono pradžioje finansiniai įsipareigojimai siekė 2,43 mln. eurų, dabar jų turime apie 1,9 mln. eurų. Priminsiu, kad 2017 m. klubą perėmus naujiems savininkams, skolos siekė 4 mln. eurų, tad pusė darbo jas grąžinant jau nuveikta.“

Šiame sezone sostinės komanda planuoja beveik milijonu eurų didesnį biudžetą nei praėjusį sezoną – jis turėtų siekti beveik 4,5 mln. eurų. Labiausiai prie to prisidės jau minėti bilietų bei sezono narysčių pardavimai ir augsiančios komercinės pajamos, kurias sudaro atributikos pardavimai, pajamos iš reklamos ir klubo partnerių.

„Mūsų sezono narystes prasitęsė didžioji dalis praėjusio sezono savininkų, o atviros prekybos metu narystės buvo parduotos greičiau nei per dvi valandas, – didesnį pelną iš jau startavusio sezono modeliuoja J. Latušinskij. – Dalį rungtynių šiemet žaisime nuomojamoje „Avia Solutions Group“ arenoje, tai leis visiems norintiems ateitį ir palaikyti mūsų komandą, o į biudžetą dėl to planuojame surinkti 750 tūkst. eurų daugiau lėšų nei pernai. Viskas mūsų fanų ir komandos rankose – jei sirgaliai noriai rinksis į areną, o komandai seksis čempionatuose, šiuos skaičius galime dar labiau didinti.“

Augant pajamoms iš bilietų ir komercinės veiklos, šios sritys sudarys didžiąją dalį komandos biudžeto. Vilniaus miesto savivaldybės finansavimo dalis bendrame biudžete ir toliau mažės bei sudarys 32 procentus klubo pajamų.

Kalbant apie būsimas išlaidas – didžioji dalis jų bus skirta pagrindinės komandos žaidėjų ir trenerių kontraktams, kuriems iš viso planuojama išleisti daugiau nei pernai – 2,06 mln. eurų. Klubo vadovai taip pat pabrėžia, kad ir šiemet ženkli biudžeto dalis bus dedikuota skolų grąžinimui – jas per sezoną planuojama sumažinti iki 1,5 mln. eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.