EUROLYGA 2023

Eurolygos žvaigždę gyręs ir sveikatos problemas susitvarkęs D. Sabonis: „Būsime viena geriausių komandų NBA“

NBA komandos oficialiai susirinko į pirmąsias treniruotes, o prieš jas kiekvienas klubas surengė spaudos konferencijas, kur buvo galima išgirsti žaidėjų mintis prieš artėjantį sezoną. Domantas Sabonis, atstovaujantis „Sacramento Kings“ ekipai, teigė, kad jis jau yra visiškai pasveikęs, o kartu tikino, jog Sakramento ekipa artėjantį sezoną bus viena geriausių komandų NBA.

 Domantas Sabonis<br> USA Today Sports/Scanpix nuotr.
 Domantas Sabonis<br> USA Today Sports/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2023, 10:39 AM, atnaujinta Oct 3, 2023, 10:40 AM

„Reikėjo pasirinkti – arba pasidaryti operaciją, arba ilgesnį laiką atlikti reabilitaciją. Abejais atvejais negalėjau žaisti mėnesį ar du. Jeigu nėra būtina dėti varžtų į savo kūną, geriau to ir nedaryti.

Ilgą laiką negalėjau žaisti kontaktinio sporto. Jeigu nueidavau į krepšinio salę, atlikdavau tik paprastus metimus po perdavimo. Nieko ypatingo. Jeigu vėl minimaliai susitrenkdavau ranką, ji vėl ištindavo, kas palėtindavo gijimo procesą. Šią vasarą neturėjau tiek daug kontaktinių treniruočių, kiek norėjau“, – apibūdino savo traumą Domantas Sabonis.

Praėjusį sezoną „Sacramento Kings“ pirmąkart nuo 2006 metų pateko į NBA atkrintamąsias. Sėkmingą seriją NBA tęsti besitikinti organizacija šią vasarą pasikvietė ne vieną naujoką, kuris turėtų padėti Sakramento klubui ir toliau sėkmingai pasirodyti stipriausiose pasaulio klubinio krepšinio pirmenybėse.

„Žinoma, aš tikiu savo komandos draugais ir žinau, kokį žaidimą galime demonstruoti aikštelėje, o kartu žinome, kur galime tobulėti nuo pat rytojaus. Jeigu mes susidėliosime visus dalykus, manau, kad būsime viena geriausių komandų NBA“, – paklaustas ar „Sacramento Kings“ galima priskirti prie elitinių komandų atsakė D.Sabonis.

Prie D.Sabonio ir Sakramento organizacijos prisijungė praėjusio sezono Eurolygos naudingiausias žaidėjas Aleksandras Vezenkovas. Lietuvis žavėjosi Sakramento naujoku, o kartu tikino, kad nekantrauja su bulgaru žaisti vienoje aikštelėje.

„Jis – Eurolygos MVP. Tapti MVP su tokiu žaidimu, kokiu jis žaidžia – metimai su mažai kamuolio varymo, prakirtimai... visi jo veiksmai aikštelėje kalba už save. Nekantrauju, kol prasidės treniruočių stovykla, kur galėsime susitikti ir aikštelėje.

Jis yra labai protingas žaidėjas, kuris gali nuskaityti ir kartu išnaudoti varžovų gynybas savo naudai. Jis – vienas geriausių metikų mūsų komandoje. Mes tai turėsime panaudoti savo pranašumui“, – pasakojo D.Sabonis.

Į Sakramento ekipą šią vasarą atvyko triskart NBA čempionas JaVale‘as McGee, o D.Sabonis tikino, kad jo patirtis yra jau jaučiama komandoje.

„Mums jo atvykimas yra labai svarbus. Jau dabar jis yra labai vokalus. Jis yra NBA čempionas ir turi nemenką patirties bagažą. Turėti tokį vyruką, kuris yra universalus, yra labai svarbu“, – gyrė savo komandos naujoką lietuvis.

Kokie lietuvio lūkesčiai artėjančiam sezonui?

„Mūsų tikslas – toliau tęsti tai, ką darėme praėjusiame sezone. Mes pradėjome naują kultūrą, kurią mes turime perduoti ir klubo naujokams“, – trumpai atsakė D.Sabonis.

JAV žurnalistai D.Saboniui priminė praėjusio sezono atkrintamųjų seriją prieš „Golden State Warriors“, kurios metu lietuvis ne itin gerai atakavo iš tolimesnių nuotolių, tačiau D.Sabonis patikino, kad jis ir toliau gerino metimą iš toli.

„Metimas iš toliau – didelė mano žaidimo dalis, kurią tobulinau nuo pat atėjimo į NBA. Reikia būti užtikrintu ir mesti į krepšį, o kartu mokytis kada mesti, o kada ne. Kartu aš esu tas žmogus, pro kurį ypač dažnai praeina kamuolys, tad natūralu, kad man reikėjo užsiimti ir kūryba. Aš tikiu savimi ir savo krepšinio intelektu, kad man pavyks atrasti tiek geresnius metimus, tiek komandos draugus aikštelėje“, – dėstė D.Sabonis.

Visa D.Sabonio spaudos konferencija:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.