EUROLYGA 2023

Ryšiu su NBA žvaigžde džiaugęsis J. Valančiūnas prisiminė pergalę prieš JAV: „Buvo keistas jausmas rūbinėje“

Jonas Valančiūnas jau netrukus pradės trečiąjį sezoną „New Orleans Pelicans“ organizacijoje. Lietuvis klubo surengtoje spaudos konferencijoje tikino, kad žaisdamas rinktinėje jaučia milžinišką garbę ir pasididžiavimą, o kartu pridėjo, jog nekantrauja žaisti kartu su Zionu Williamsonu.

 Jonas Valančiūnas<br> SPO/Scanpix nuotr.
 Jonas Valančiūnas<br> SPO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2023, 11:25 AM

„Tai yra mano šalis. Aš jaučiu garbę ir pasididžiavimą žaisdamas už Lietuvą. Aš rinktinėje žaisiu tol, kol galėsiu, tol, kol manęs reikės. Tikiuosi, kad būsiu reikalingas (šypsosi – red.)“, – pasakojo J.Valančiūnas.

Negana to, lietuvis mato didelę naudą atstovaujant rinktinei.

„Būdamas rinktinėje – išlaikai savo sportinę formą visą vasarą ir į NBA sezoną atvyksti geriausios sportinės formos. Tai labai padeda. Turime visą medicininį personalą, geriausius trenerius... mumis būna pasirūpinta visą vasarą. Tu tik turi atvykti į treniruočių stovykla ir būti pasiruošęs“, – aiškino centras.

Lietuvos rinktinės kapitonas taip pat prisiminė mūsiškių pergalę 110:104 prieš JAV rinktinę, kur susitiko su savo bendraklubiu Naujajame Orleane Brandonu Ingramu.

„Aš nekalbu nešvariai, ypač su Brandonu (juokiasi – red.). Jis yra mano vyrukas. Negalima taip (šypsosi – red.).

Buvo puiku. JAV rinktinė – didžiausia ir stipriausia komanda tuose turnyruose. Pasaulio čempionatas, olimpinės žaidynės... kiekviena komanda laukia rungtynių su JAV, o kartu ir bando laimėti tas rungtynes. Nėra daug komandų krepšinio istorijoje, kurios laimėjo prieš JAV.

Buvo puiku, bet kita vertus – pergalė prieš JAV tau neduoda medalio. Ar švenčiame tai? Ar žiūrime į kitas rungtynes? Buvo keistas jausmas rūbinėje. Taip, mes laimėjome prieš JAV. Tai yra nuostabu, bet mes turime ruoštis kitoms rungtynėms, kadangi pergalė prieš JAV apart to, kad buvome pirmi grupėje, nedavė nieko.“

Praėjusį sezoną Naujojo Orleano ekipa bangavo – turėjo ir gerų, ir blogų atkarpų sezone, kuomet pralaimėjo net 10 rungtynių iš eilės, tačiau lietuvis tikino, kad šiemet vaizdas turėtų būti kitoks.

Lietuvis pernai rinko po 14,1 taško (57,7 proc. dvit., 34,9 proc. trit.) ir sugriebdavo po 10,2 atšokusio kamuolio.

„Mes turime išlikti kartu. Šie metai – didžiuliai ir labai mums svarbūs. Per dvejus metus, kol mes esame čia, kaupėme patirtį, o dabar turime su ja kažką padaryti. Turime laimėti rungtynes ir parodyti, kad mes sugebame tą padaryti“, – kalbėjo JV.

Praėjusį sezoną dėl traumų „New Orleans Pelicans“ JV turėjo didesnę rolę komandoje, tačiau šiemet jo vaidmuo turėtų būti kiek kitoks, žinant tai, kad dauguma žaidėjų pasveikę po traumų grįš ant parketo. Visgi lietuvis pasikeitusiu vaidmeniu pernelyg nesijaudina.

„Jeigu treneris prašo manęs mesti daugiau į krepšį, tada ir mesiu (juokiasi – red.). Geras jausmas, kai treneris prašo daugiau mesti. Kiti treneriai gali pasakyti, kad reikia atrasti naują derinį, o manęs prašo dažniau mesti į krepšį... Nesakykite nieko, padarysiu tai (juokiasi – red.)“, – šmaikštavo lietuvis.

Anot pranešimų JAV, Zionas Williamsonas pirmąkart savo karjeroje į tarpsezonį pažvelgė rimtai ir į treniruočių stovyklą atvyko įspūdingos sportinės formos, o tą patikino ir pats J.Valančiūnas.

„Pernai buvo mano pirmasis sezonas kartu su Zionu. Jis yra labai talentingas ir ypač galingas baudos aikštelėje. Mano rolė yra išplėsti aikštelę, kai jis veržiasi arčiau krepšio. Praėjusiais metais nežinojau, ko tikėtis, nežinojau, kokia mano rolė komandoje. Nebuvau žaidęs su tokiu sunkiuoju kraštu, kuris leidžia tiek daug laiko baudos aikštelėje, o kartu būna toks produktyvus. Dabar žinau, ko tikėtis. Su Zionu kalbėjau jau ne kartą – kaip man būti produktyviam plečiant aikštelę, kad Zionas galėtų būti naudingas aikštelėje.

Jis yra pasiruošęs ir yra puikios sportinės formos. Jo nusiteikimas – puikus. Jis yra kuklus, jis nori daryti gerus dalykus aikštelėje. Kaip mes matėme pernai prieš jo traumą – jis buvo neįtikėtinas. Jeigu jis išliks sveikas viso sezono metu, jis bus nerealus.

Pernai turėjome gerą ryšį su juo (Z.Williamsonu – red.). Tikiuosi, kad tai tęsis ir artėjantį sezoną“, – gyrė jaunąją NBA žvaigždę J.Valančiūnas.

Visa J.Valančiūno spaudos konferencija:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.