EUROLYGA 2023

Klausimais apie naujoką atakuotas P. Jankūnas svarsto įsigyti dalį „Žalgirio“ akcijų

Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Jankūnas pristatė 2023–2024 metų klubo biudžetą, kuris sieks 13 mln. eurų.

Paulius Jankūnas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Paulius Jankūnas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Paulius Jankūnas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Paulius Jankūnas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Paulius Jankūnas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Paulius Jankūnas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Paulius Jankūnas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Paulius Jankūnas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Paulius Jankūnas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Paulius Jankūnas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Paulius Jankūnas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Paulius Jankūnas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Paulius Jankūnas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Paulius Jankūnas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Oct 4, 2023, 12:19 PM, atnaujinta Oct 4, 2023, 1:22 PM

Praėjusį sezoną kauniečiai disponavo 11,3 mln. eurų biudžetu, bet surinko rekordinį 14,2 mln. eurų biudžetą. Uždirbtą 1 mln. eurų pelną kauniečiai skyrė skolos padengimui, kuri atsirado po 2021–2022 m. sezono.

Kauniečių biudžetą praėjusiais metais išpūtė sėkminga bilietų prekyba, kuri leido uždirbti 6,6 mln. eurų.

„Didžiulis „ačiū“ sirgaliams, kurie mus palaikė viso sezono metu“, – dėkojo P.Jankūnas, vasarą perėmęs Kauno ekipos direktoriaus postą iš Pauliaus Motiejūno.

P.Motiejūnas šiuo metu užima Eurolygos vadovo pareigas.

Prieš išvykdamas į Barseloną P.Motiejūnas teigė, kad 75 proc. turėtų akcijų jam teks parduoti. 25 proc. „Žalgirio“ akcijų priklauso įmonei „Tesonet“.

Vis dėlto, panašu, kad „Žalgirio“ akcijos iki šiol priklauso P.Motiejūnui, nes į portalo lrytas.lt klausimą, apie dabartinius klubo akcininkus, P.Jankūnas atsakė aptakiai.

„Prisimenu spaudos konferenciją birželio mėnesį, bet tikriausiai šis klausimas yra adresuotas ne tam Pauliui. Reiktų jo klausti, nes jis buvo akcininkas, grįš į Lietuvą, manau, papasakos, kaip įvyko tas pokytis ir kas dabar yra atsakingas už jo akcijas“, – teigė P.Jankūnas.

Šis „Žalgirio“ direktoriaus atsakymas sukėlė dar daugiau klausimų. Nors P.Jankūnas kalba apie „buvusias“ P.Motiejūno akcijas, tačiau netrukus patikslino, kad dėl jų vis dar vyksta pokalbiai ir apmąstymai.

„Kai bus galutinis sandoris įvykęs, manau, kad tada bus kažkoks pranešimas spaudai“, – aiškino P.Jankūnas, pridurdamas, kad pats svarsto apie P.Motiejūno akcijų pirkimą.

„Žalgirio“ vadovai prieš sezoną žaidėjams ir treneriui kelia tris uždavinius – laimėti Lietuvos krepšinio lygą (LKL), Karaliaus Mindaugo taurę ir kiekvieną mačą Eurolygos rungtynėse.

„Mūsų ir sirgalių lūkesčiai yra dideli, pasisitprinome komandą, tikimės, kad ji bus kovinga“, – teigė P.Jankūnas.

„Žalgiris“ 2023–2024 m. sezone žaidėjų atlyginimams skirs 8,6 mln. eurų, o iš parduotų bilietų tikisi udžirbti 5 mln. eurų.

Tiesa, kol kas didžiausias P.Jankūno galvos skausmas ne prekyba bilietais, o naujo žaidėjo paieška. Prieš pat Eurolygos sezoną į Pirėjo „Olympiakos“ išvykęs Ignas Brazdeikis Kauno klube atvėrė skylę puolėjų grandyje.

Apie naujo žaidėjo paiešką P.Jankūnas plačiai pakalbėjo specialiai surengtoje spaudos konferencijoje.

– Kiek planuojama išleisti naujokui?, – buvo paklaustas P.Jankūnas.

– Visi žinote tą išpirką, matau, kad yra spekuliuojama ir I.Brazdeikio kontrakto dydžiu. Esame nusimatę sumą, kurią galime išleisti, bet ją sunku prognozuoti. Eurolygos sezonas prasidės jau šią savaitę, žaidėjų perėjimų langas yra uždarytas, negalime įsigyti žaidėjų iš Eurolygos. Žvalgomės į kitas rinkas ir regionus. Kol kas sunku pasakyti, už kiek pavyks įsigyti naujoką.

– Kiek laiko vyko derybos?

– Tikriausiai pirmą skambutį gavau po pasaulio čempionato iš I.Brazdeikio agento. Sakė, kad yra susidomėjimas. Galbūt viskas suintensyvėjo, kai buvome Kipre. Ten teko bendrauti su „Olympiakos“ vadovais, su pačiu Ignu ir jo agentais. Derybos, manau, truko savaitę.

– Ar naujo žaidėjo paieška prasidėjo tada, kai jau buvo viskas aišku dėl I.Brazdeikio išvykimo?

– Mes stengėmės patikrinti rinką ir anksčiau, turime skautą Eriką Kirvelaitį, kuris turi savo sąrašus. Kai gavome skambučius iš agentų, treneriai pradėjo svarstyti, galvoti ir pateikė pasiūlymus tiek man, tiek Erikui. Ta linkme ir dirbome. Buvome nusimatę kelis kandidatus iš Eurolygos, bet nepavyko su jais susitarti, jie nusprendė likti savo komandose. Langas užsidarė, dabar žvalgomės kitur.

– Kiek buvo pažengusios derybos su tais Eurolygos žaidėjais?

– Buvo pažengusios, bet nesutapo norai. Žaidėjas gal nenorėjo stipriai palikti kitos komandos. Iš mūsų buvo užklausimas, ar jis norėtų atvykti. Bet bendro sutarimo neradome.

– Kiek šansų, kad žaidėjas atvyks iš NBA aplinkos?

– Žinome, kad spalio pabaigoje prasidės NBA sezonas, dalis žaidėjų, kurie nepasirašo sutarčių, grįžta į Europą ir kitas rinkas. Stebime ir Europoje žaidžiančius žaidėjus, nežinau, buvo noras labai greitai pasirašyti žaidėją, kurį buvome nusimatę. Bet kai to padaryti nepavyko, kito varianto vieno neturime. Diskutuojame diena po dienos.

– Sezonas pradedamas be skolų. Koks jausmas jį pradėti nuo švaraus lapo?

– Atsakomybė didžiulė. Jausmas geras, vis dar yra jaudulio prieš kiekvieną pristatymą, bet tai yra natūralu. Kaip sakau, atsakomybė didžiulė, reikia kruopščiai viską įsivertinti ir priimti sprendimus.

– Praėjusiame sezone buvo daug problemų dėl traumų. Ar nesvarstote žaidėjų drausti?

– Taip, svarstome tokį variantą, bendraujame su draudimo įmonėmis. Kol kas dar neapdraudėme savų žaidėjų. Kai praėjusiais metais turėjome tokių traumų, draudimo įmonės įsivertina riziką, derybos užtrunka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.