EUROLYGA 2023

Prieš Eurolygos startą E. Ulanovas pirštu bedė į neraminančią „Žalgirio“ problemą

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį pradeda naują Eurolygos sezoną, o Lietuvos čempionus į priekį pasiruošęs vesti komandos kapitonas Edgaras Ulanovas.

 Edgaras Ulanovas<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 4, 2023, 1:36 PM, atnaujinta Oct 4, 2023, 1:50 PM

Pirmose rungtynėse Kauno „Žalgiris“ išvykoje susigrums su Bolonijos „Virtus“ ekipa. Ekipa, kuri pagal praėjusius metus palanki tiek „Žalgiriui“, tiek E.Ulanovui.

„Žalgiris“ pirmąsias rungtynes namuose laimėjo 68:65, o vėliau išvykoje varžovus pranoko 87:77. Abejose rungtynėse puikiai pasirodė E.Ulanovas.

Namų rungtynėse puolėjas surinko 6 taškus, 4 atkovotus kamuolius, 4 rezultatyvius perdavimus ir 10 naudingumo balų, o išvykoje prie pergalės pridėjo 15 taškų, 2 atkovotus kamuolius ir 17 naudingumo balų.

Visgi prieš būsimas rungtynes žalgirietis norėjo labiau žvelgti ne į varžovus, o į savo komandos problemas.

„Šioje sezono stadijoje sunku daryti kažkokias išvadas. Visos komandos yra sezono pradžioje, daug naujų žaidėjų, reikia įsilieti į kolektyvą, susižaisti komandai. Iš šios pusės reikėtų žiūrėti į save, savo problemas, kurios išryškėjo paskutiniu metu.

Pagrinde – susižaidimo stygius ir per didelis klaidų skaičius. Neabejoju, jog varžovas irgi turi savo bėdų, kurias bandys spręsti. Tad šiose rungtynėse kas geriau išspręs savo uždavinius, tie ir galės galvoti apie pergalę“, – savo nuomonę dėstė E.Ulanovas.

Edgarui tai bus antrieji metai, kuomet jam bus patikėtas komandos kapitono pareigos. Kaunietis pripažino, jog savęs nepakeis, tačiau pažadėjo bandysiantis patobulėti.

„Per daug nepasikeisiu. Koks esi, toks esi. Nesinori mėtytis, kažkur blaškytis. Stengsiuosi būti toks. Aišku, kažkur reikės patobulėti, iš emocinės pusės, dar kažkur, galbūt kartais reikės parodyti dar didesnį pavyzdį“, – apie savo pareigas komandoje kalbėjo E.Ulanovas.

Nepaisant to, kad E.Ulanovas yra vienas pagrindinių „Žalgirio“ klubo veidų, šiais metais tai neapsaugojo jo nuo masinės kritikos. Puolėjas nusprendė nepadėti Lietuvos krepšinio rinktinei ir geriau pasiruošti artėjančiam sezonui.

Didelė dalis Lietuvos krepšinio aistruolių liko nepatenkinti tokiu krepšininko poelgiu, tačiau žaidėjas teigia, jog jo vasara buvo praleista produktyviai.

„Kiek šiemet reikšmingas dalykas tai bus pasakys tik laikas. Priklausys nuo to, kaip komanda žais, kaip pats atrodysiu. O šiaip savo vasarą vertintu produktyviai. Skyriau laiko ir šeimynai, ir sau, ir poilsiui, ir pasiruošimui. Spėjau pasiilgti visko, tad produktyvi vasara“, – savo poziciją pateikė „Žalgirio“ kapitonas.

Be to, E.Ulanovas pateikė puikią naujieną Kauno klubo gerbėjams. Kapitonas pratęsė kontraktą su „Žalgiriu“ iki 2027 metų. Ar tai signalizuoja, kad E.Ulanovas žada baigti karjerą Kaune?

„Viskas priklausys nuo sveikatos ir ar galėsiu žaisti, ir jei galėsiu – kokiu lygiu. Sunku pagalvoti tiek daug į ateitį. Mūsų laukia tiek daug iššūkių vien šią ir kitą savaitę. Nėra kada taip toli pagalvoti“, – kalbėjo E.Ulanovas.

Prieš pat sezono startą komandą netikėtai paliko Ignas Brazdeikis. Pirmus metus Europoje praleidęs lietuvis nusprendė iškeisti Lietuvos čempionų klubą į Pirėjo „Olympiakos“. Visgi E.Ulanovas apie buvusį komandos draugą turėjo tik geriausius žodžius.

„Pagrindinis dalykas – tai buvo žmogus kuris niekada nebijojo imtis iniciatyvos ir atsakomybės. Pavydėtinas ir labai geras bruožas. Galbūt ne visiems patinkantis, bet būtent sportininko karjeroje tą lyderystės savybė yra labai svarbi. Ir kartais jis nekreipia dėmesio, ką galvoja kiti.

Plius, jis yra lietuvis, kaunietis, kuris myli klubą ir buvo jam atsidavęs, tad čia toks kaip ir praradimas. Ignas turi ilgą karjerą prieš akis ir norisi jam palinkėti sėkmės“, – savo nuomonę pateikė E.Ulanovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.