EUROLYGA 2023

Skaudų debiutą Europos taurėje apibūdinęs K. Kemzūra: „Kai varžovai spurtavo, neradome, kuo jiems atsakyti“

Istorinis startas Europos taurėje („BKT EuroCup“) Vilniaus „Wolves“ ekipai susiklostė nesėkmingai. Sostinės klubas A grupės rungtynėse Paryžiuje neprilygo vienam iš turnyro favoritų „Paris Basketball“ ir patyrė skaudų pralaimėjimą 78:105 (15:24, 25:24, 22:26, 16:31).

Kęstutis Kemzūra.<br>Betsafe-LKL nuotr.
Kęstutis Kemzūra.<br>Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

bcwolves.com

Oct 4, 2023, 7:57 AM, atnaujinta Oct 4, 2023, 8:03 AM

Į Prancūzijos sostinę Vilkai atvyko be traumuotų Jeffery Tayloro ir Vaido Kariniausko.

Lygi kova vyko iki septintosios pirmo ketvirčio minutės, kai po Christiano Mekowulu baudos metimo komandas skyrė tik 1 taškas (13:14). Tačiau per likusį laiką iki pertraukos tarp kėlinių „Wolves“ surinko vos 2 taškus, tuo tarpu šeimininkai ėmė tolti ir susikrovė 9 taškų pranašumą.

Netrukus, antrojo ketvirčio pradžioje, paryžiečių persvara išaugo iki 15 taškų. Nepaisant visų Vilniaus krepšininkų pastangų, jis liko nepakitęs pusę kėlinio (40:25). Vis tik, artėjant ilgajai pertraukai, Eigirdas Žukauskas pradėjo „Wolves“ spurtą, kurį tritaškiu užbaigė Kristupas Žemaitis, po kurio tritaškio svečių atsilikimas sumažėjo daugiau nei perpus – 37:44, o ilsėtis komandos išėjo Paryžiaus ekipai pirmaujant 48:40.

Iškart po pertraukos atstatę dviženklį pranašumą, trečiojo ketvirčio viduryje šeimininkai atitrūko 16 taškų atstumu – 64:48. Tačiau sėkmingą atkarpą sužaidus Tre‘Shawnui Thurnamui, bei du baudų metimus pridėjo K.Žemaičiui, „Wolves“ deficitas vėl tapo vienženkliu (55:64).

Dar labiau priartėti vilniečiams nebepavyko. Ketvirtojo kėlinio viduryje komandas skyrė jau 20 taškų (86:66), o likus žaisti 3 minutes, „Paris Basketball“ ekipa po Colino Malcolno baudos metimo ne tik pelnė 100-ąjį tašką, bet ir padidino pranašumą iki rekordinių rungtynėse 32 taškų. Per likusį laiką svečiams jį pavyko šiek tiek sumažinti.

„Wolves“ vyr. treneris Kęstutis Kemzūra po mačo kalbėjo, kad komandai pritrūko geresnio kamuolio judėjimo, išlaikyto intensyvumo ir geresnės kovos po krepšiu.

„Nesugebėjome išlaikyti intensyvumo visas 40 minučių. Jei nori prilygti, jei nori įveikti „Paris Basketball“ komandą turi būti tam pasiruošęs. 25, o gal ir 30 minučių tai darėme pakankamai gerai. Gynyboje, manau, dirbome neblogai, tiesiog Paryžiaus komanda pataikė labai greitus metimus, žaidė su dideliu pasitikėjimu, o kai kurie jų buvo ir per iškeltas rankas.

Kai jie spurtavo, neradome, kuo atsakyti. Taip pat mūsų kamuolio judėjimas nebuvo labai efektyvus, nesidalinome juo pakankamai ir neatakavome po pertraukos taip, kaip tą darėme pirmoje mačo pusėje. Dar vienas rodiklis – puolime atkovoti kamuoliai. Jei pirmoje rungtynių dalyje jie atkovojo tik du kamuolius, tai rungtynes baigė su 11 kamuolių, o tai papildomos atakos. Tai ir kai kurie praprasti kamuoliai ir virto dideliu skirtumu“, – po mačo bcwolves.com kalbėjo K.Kemzūra.

„Wolves“ ekipoje taškus pelnė: Rasheedas Sulaimonas 15, Eigirdas Žukauskas po 14, Artūras Žagaras 10, Christianas Mekowulu ir Tre‘Shawnas Thurmanas po 9, Egidijus Mockevičius 8, Arnas Beručka 6, Kristupas Žemaitis 5, Džordže Gagičius 2. Vitalijus Kozys ir Regimantas Miniotas nepasižymėjo, Adas Juškevičius nežaidė trenerių sprendimu.

„Paris Basketball“ į priekį vedė TJ Shorts ir Colinas Malcolmas, surinkę 20 ir 16 taškų.

Antrąsias Europos taurės rungtynes „Wolves“ žais spalio 11 d., trečiadienį, išvykoje su Tel Avivo „Hapoel“ (Izraelis).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.