EUROLYGA 2023

Po beprotiškos kovos Bolonijoje – K. Maksvyčio viltis: „Jei taip kovosime visada – skinsime pergales“ Išskyrė dviejų gynėjų žaidimą

Kauno „Žalgirio“ (1/0) ekipa įspūdinga pergale pradėjo naująjį Eurolygos sezoną. Ketvirtadienį Kazio Maksvyčio auklėtiniai išvykoje 82:79 (15:23, 22:19, 21:23, 24:14) pranoko Bolonijos „Virtus“ (0/1) krepšininkus.

K.Maksvytis.<br>R.Vilkelio nuotr.
K.Maksvytis.<br>R.Vilkelio nuotr.
K.Maksvytis.<br>Betsafe-LKL nuotr.
K.Maksvytis.<br>Betsafe-LKL nuotr.
K.Maksvytis.<br>LKL nuotr.
K.Maksvytis.<br>LKL nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 5, 2023, 11:41 PM, atnaujinta Oct 6, 2023, 7:49 AM

Rungtynes „Žalgirio“ krepšininkai pradėjo itin permainingai – nors pirmosios minutės kauniečiams nieko blogo nežadėjo (8:2), bet tada svečiams teko sugerti galingą priešininkų spurtą.

Kraujo skonį pajutusi „Virtus“ jau antrajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą.

Nors trečiojo kėlinio pabaigoje po Tomo Dimšos taškų „Žalgiriui“ pavyko išlyginti rezultatą (44:44), bet tada „Virtus“ smogė dar viena galinga atkarpa ir vėl nutolo iki 15 taškų skirtumo.

Bet „Žalgiris“ ir vėl pademonstravo charakterį – antrą kartą iš eilės panaikino 15 taškų atsilikimą ir šventė dramatišką pergalę.

„Nebuvo aukštos kokybės rungtynės, bet mūsų vaikinai parodė charakterį, turime kur tobulėti, bet sveikinimai komandai. Jei taip kovosime visada, šiame sezone skinsime pergales.

Laimėjome prieš stiprią komandą. „Virtus“ laimėjo visas sezono rungtynes iki šiol, yra labai fiziška ir patyrusi komanda. Šioje arenoje, prieš Bolonijos fanus yra sunku žaisti. Tačiau didžiuojuosi savo vyrais ir nusipelnėme pergalės. Iš tiesų abi komandos nusipelnė pergalės, bet mes buvome šiek tiek geresni“, – po pergalės samprotavo K.Maksvytis.

– Ką galite pasakyti apie Keenaną Evansą ir jo nusiteikimą bei požiūrį metu, kai jis buvo traumuotas?

– Džiaugiuosi dėl Keenano. Jis turėjo liūdną praėjusio sezono pabaigą, tačiau nuo pirmosios dienos po patirtos traumos jis rodė savo profesionalumą ir siekė sugrįžimo. Aš vis dar manau, kad jis nėra 100 procentų atsigavęs, tačiau vis tiek sugebėjo pelnyti 25 taškus. Jis nusipelnė tokio sugrįžimo.

– Ar su K.Evansu ir Nazu Mitrou-Longu stengiatės žaisti greitesnį žaidimą nei praėjusiais metais?

– Taip, jie kitokie žaidėjai. Abu jie yra taškus renkantys gynėjai. N.Mitrou-Longas gal dar neturi pilno trenerio pasitikėjimo, kadangi yra naujokas ir kaip matėte antroje rungtynių pusėje jis aikštėje buvo su žaidėjais, kurie rungtyniavo „Žalgiryje“ ir praėjusiais metais. Džiaugiuosi turėdamas du tokius įžaidėjus ir su jais galime pakelti savo žaidimo tempą ir tritaškių pataikymo procentą.

Antrąsias šio sezono Eurolygos rungtynes Kauno „Žalgiris“ žais spalio 13-ąją Kaune. Žalgiriečiai Nemuno saloje kovos su Belgrado „Crvena zvezda“ krepšininkais, kurie ketvirtadienį 94:73 pranoko Vilerbano ASVEL ekipą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.