EUROLYGA 2023

Italijos spauda nusilenkė „Žalgirio“ lyderiui: „K. Evansas atvėsino Boloniją“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai privertė aikčioti Italijos sporto apžvalgininkus. Nors italams buvo apmaudu dėl to, kad ilgai pirmavęs Bolonijos „Virtus“ komanda pralaimėjo pirmąsias Eurolygos rungtynes, jie neslėpė susižavėjimo rankų nenuleidusiu ir Italijos vicečempionus įveikusiu „Žalgiriu“.

Keenanas Evansas<br>zalgiris.lt nuotr.
Keenanas Evansas<br>zalgiris.lt nuotr.
Keenanas Evansas<br>zalgiris.lt nuotr.
Keenanas Evansas<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 6, 2023, 11:54 AM

„Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį pirmosiose Eurolygos sezono rungtynėse Bolonijos „PalaDozza“ arenoje po permainingos kovos nugalėjo „Virtus“ komandą 82:79.

Žalgiriečiai ilgai atsiliko, bet svarbiausiu metu žaidė galingiau ir atėmė pergalę iš šeimininkų. „Žalgiris“ užėmė „PalaDozza“, – antraštėje parašė „Pianeta Basket“ leidinys.

„Dukart pirmavęs 15 taškų skirtumu, pirmojoje ir antrojoje pusėse, „Virtus“ dukart išsklaidė sėkmės iliuziją ir iš naujo patyrė, kokia sūri yra Eurolygos duona. „Žalgiris“ užėmė „PalaDozza“: geriau pataikė tritaškius, niekada nepasidavė, visada žinojo, ką daryti, net tada, kai atrodė, kad neišsikapstys“, – rašė „La Repubblica“.

„Virtus“ komandoje žavėjo Jordanas Mickey ir Isaia Cordinier, bet pabaigoje šypsojosi „Žalgiris“, – straipsnį apie pirmąsias Eurolygos rungtynes pavadino „Gazzetta dello Sport“.

„Pabėgimai, sugrįžimai, puikūs tarpsniai. Ir nusivylimas dėl to, kad nepavyko pabaigti lenktynių. „Virtus“ ir „Žalgirio“ rungtynėse buvo daug svyravimų, bet pabaigoje į priekį išsiveržė lietuviai. Lucos Banchio komanda pirmavo tris kėlinius, tačiau paskutiniame kėlinyje šypsojosi „Žalgiris“, kuris nepasidavė net sunkiausiomis akimirkomis“, – įspūdžius aprašė „Gazzetta dello Sport“.

„Virtus“ blogai pradėjo, atsigavo, atrodė, kad dominavo, bet pabaigoje nublanko ir pralaimėjo“, – visą rungtynių siužetą vienu sakiniu atpasakojo „Quotidiano Sportivo“.

Nors italai nusivylė rungtynių baigtimi, jie buvo pasiruošę tam, kad Bolonijos komandai pirmajame ture bus labai sunku. „Virtus“ startas bus sudėtingas. Praėjusį sezoną 14-ąją vietą užėmusi komanda žais prieš varžovus, kurie pateko į ketvirtfinalį. Maža to, praėjusį sezoną abejas tarpusavio rungtynes laimėjo Lietuvos komanda“, – dar prieš rungtynes įspėjo „Corriere dello Sport“.

Ketvirtadienį Kauno komandą sunkiausiomis akimirkomis prikeldavo amerikietis Keenanas Evansas. „Žalgirio“ lyderis pelnė 25 taškus ir buvo rezultatyviausias ne tik šių, bet ir visų ketvirtadienį vykusių Eurolygos rungtynių žaidėjas. „K.Evansas atvėsino „PalaDozza“ areną“, – antraštėje parašė „Corriere dello Sport“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.