EUROLYGA 2023

G. Krapiko žodžiais prabilęs K. Maksvytis: „Nuviliančios rungtynės“ M. Kiltinavičius liejo pyktį

Kauno „Žalgiris“ (4/0) pirmadienį dėka įspūdingo spurto ketvirtajame kėlinyje 73:69 įveikė Mažeikių „M Basket-Delamode“ (0/4) ekipą, o po mačo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis nebuvo patenkintas auklėtinių nusiteikimu, o kartu buvo nusivylęs, kad nepavyko pailsinti komandos lyderių.

Kauno<br>LKL nuotr.
Kauno<br>LKL nuotr.
Giedrius Staniulis ir Kevarriusas Hayesas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Giedrius Staniulis ir Kevarriusas Hayesas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Kazys Maksvytis<br>LKL nuotr.
Kazys Maksvytis<br>LKL nuotr.
Andrejs Misteris ir Marius Kiltinavičius<br>Betsafe-LKL nuotr.
Andrejs Misteris ir Marius Kiltinavičius<br>Betsafe-LKL nuotr.
Betsafe-LKL nuotr.
Betsafe-LKL nuotr.
Keenanas Evansas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Keenanas Evansas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Andrejs Misteris<br>Betsafe-LKL nuotr.
Andrejs Misteris<br>Betsafe-LKL nuotr.
Nazas Mitrou-Longas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Nazas Mitrou-Longas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Martynas Gecevičius<br>Betsafe-LKL nuotr.
Martynas Gecevičius<br>Betsafe-LKL nuotr.
Kay'us Bruhnke<br>Betsafe-LKL nuotr.
Kay'us Bruhnke<br>Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Oct 9, 2023, 10:00 PM, atnaujinta Oct 9, 2023, 10:43 PM

„Nuviliančios rungtynės – nėra ką komentuoti. Matau, kad kol kas blogas (nusiteikimas – red.). Reikės daryti išvadas. Kreditai Mažeikiams, kurie gerai žaidė. Iš mūsų pusės norėjosi pailsinti lyderius, bet, deja, nepavyko ir juos reikėjo mesti į kovą. Turbūt vienintelis geras dalykas šiandien – ketvirtas kėlinys ir pergalė“, – po mačo lyginęs nusiteikimą tarp Eurolygos ir LKL kovų sakė K.Maksvytis.

Nepaisant to, kad „Žalgiris“ ketvirtą kėlinį pradėjo atsilikinėdamas 12 taškų skirtumu (45:57), K.Maksvytis teigė, kad jokio išgąsčio nejautė.

„Išsigandęs nebuvau. Kaip sakė kolega Gintaras Krapikas – „čia ne boksas, į snukį negausi“. Buvo toks kartėlis, kad negalėjome žaisti savo krepšinio ir ketvirtajame kėlinyje reikėjo mesti lyderius į kovą“, – dėstė specialistas.

Ketvirtajame kėlinyje žalgiriečiai spaudė varžovus per visą aikštelę, o tai, anot K.Maksvyčio, buvo vienas svarbiausių Kauno klubo pergalės faktorių.

„Spaudimas, gynyba ir puolimas, kur pelnėme 28 taškus, – apie esminius akcentus ketvirtajame kėlinyje kalbėjo K.Maksvytis. – Viskas kartu, bet nesinorėtų žaisti tik vieną kėlinį – norėtųsi daugiau.

Perėmėme keletą kamuolių, gavome pigių taškų. Aišku, kažkiek dėl spaudimo ir nukentėjome – gavome laisvą tritaškį. Spaudimo esmė buvo ta, kad varginti juos (varžovus – red.) ir jie po spaudimo blogai įeitų į derinius.“

„Žalgiris“ šiame mače mače pataikė vos 7 iš 35 (20 proc.). K.Maksvytis teigė, kad žalgiriečiai ėmė abejoti savo sprendimais.

„Tritaškiai yra viena iš priežasčių (prasto mačo – red.)... mes nepataikėme ir varžovai spaudėsi baudos aikštelėje. Nepataikėme daug gerų metimų, varžovai spaudėsi baudos aikštelėje, o mes pradėjome abejoti savo sprendimais, nors jie po to buvo geri. Ačiū dievui, kad ketvirtajame kėlinyje savo metimus pataikėme“, – aiškino specialistas.

Po rungtynių Marius Kiltinavičius liejo apmaudą, kad auklėtiniai ketvirtajame kėlinyje nustojo jo klausyti ir daryti tai, ką darė per pirmuosius tris kėlinius.

„Esu labai piktas, todėl, kad atidavėme laimėtas rungtynės. Viskas, ką reikėjo... nepadaryti 25 klaidų. Mes padarėme 25 klaidas... nežinau, kiek jų buvo po trečiojo ir ketvirtojo kėlinių... kažkodėl ketvirtojo kėlinio metu mums reikėjo nustoti daryti tai, ką darėme prieš tai.

Tris kėlinius klausėme, ką sako treneris, o po to nusprendžiame nebeklausyti, nes atsirado įtampa. Nedarome pačių elementariausių dalykų. Viskas, ką reikėjo padaryti, yra susikoncentruoti, neprarasti 3-4 kamuolių iš eilės... jie pelno lengvus taškus ir grįžta į rungtynes. Viskas“, – po mačo apmaudą liejo „M Basket-Delamode“ treneris M.Kiltinavičius.

Visą spaudos konferenciją stebėkite čia:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.