EUROLYGA 2023

Serbų spaudos kirčiai: nusivylimas R. Giedraičiu, pražiopsota pergalė ir prakeiksmu tapęs Kaunas

Serbijos sporto žurnalistams jau nusibodo laukti, kada Belgrado „Crvena Zvezda“ krepšininkai laimės Eurolygos rungtynes Kaune. Po penktadienį vykusio mačo serbams buvo ypač apmaudu, nes Kauno „Žalgiris“ antrą kartą iš eilės nugalėjo labai panašiai – paskutinėmis minutėmis pavijęs ketvirtajame kėlinyje pirmavusius svečius iš Belgrado.

Belgrado klubas krito Kaune.<br>lrytas.lt koliažas.
Belgrado klubas krito Kaune.<br>lrytas.lt koliažas.
R.Giedraitis.<br>R.Vilkelio nuotr.
R.Giedraitis.<br>R.Vilkelio nuotr.
Belgrado klubas krito Kaune.<br>R.Vilkelio nuotr.
Belgrado klubas krito Kaune.<br>R.Vilkelio nuotr.
Belgrado klubas krito Kaune.<br>R.Vilkelio nuotr.
Belgrado klubas krito Kaune.<br>R.Vilkelio nuotr.
Belgrado klubas krito Kaune.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Belgrado klubas krito Kaune.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Belgrado klubas krito Kaune.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Belgrado klubas krito Kaune.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 14, 2023, 10:46 AM, atnaujinta Oct 14, 2023, 10:47 AM

Portalas lrytas.lt pristato serbų spaudos apžvalgą po jiems pralaimėjimu penktadienį pasibaigusios Eurolygos dvikovos Kaune.

„Pražiopsojo pergalę“

„Istorija pasikartojo. „Zvezda“ vėl pražiopsojo pergalę Kaune! Kaip ir praėjusį sezoną“, – penktadienį vakare „Žalgirio“ arenoje nuaidėjus paskutinei sirenai, paskelbusiai Lietuvos čempionų pergalę prieš Serbijos čempionus rezultatu 79:74, atsiduso serbų interneto svetainė „Sportske“.

„Zvezda“ pralaimėjo taip pat, kaip praėjusį sezoną“, – antraštėje parašė kita interneto svetainė „Sportska centrala“.

„Kaip ir pernai, per sudėtingą viešnagę „Žalioje girioje“ (serbai neretai vartoja į serbų kalbą išverstą „Žalgirio“ pavadinimą „Zelena šuma“) Duško Ivanovičiaus komanda viską turėjo savo rankose, pirmavo, bet paskutiniame ketvirtyje užėjo užtemimas, už kurį lietuviai nubaudė“, – praėjusio pralaimėjimo nepamiršo ir „Blic“ leidinys.

„Kokia pabaiga! „Zvezda“ buvo prispaudusi „Žalgirį“, bet pralaimėjo neįtikėtinu būdu“, – antraštėje parašė „Novosti“ leidinys. Vis dėlto pirmose straipsnio eilutėse patikslino, kad panašiai pralaimėjo ne pirmą kartą: „Nauja „Zvezda“ pralaimėjo senuoju būdu. Visiškai taip pat, kaip Kaune pralaimėjo praėjusį sezoną“.

„Lietuvis nuvylė“

Serbijos sporto dienraštis „Sportski žurnal“ dvi dienas iš eilės viršelyje spausdino „Crvena Zvezda“ komandoje žaidžiančio lietuvio Roko Giedraičio nuotraukas. „Atėjo laikas laimėti Kaune“, – penktadienį, prieš Eurolygos rungtynes, R.Giedraičio lūpomis kalbėjo „Sportski žurnal“.

Serbų lūkesčiams neišsipildžius, šeštadienį viršelyje teko parašyti: „Zvezda“ sustojo Kaune“. „Žalgiris“ spurtu 13:0 ketvirtajame kėlinyje nulėmė rungtynių baigtį“, – smulkesnėmis raidėmis pridūrė „Sportski žurnal“.

Šeštadienį „Sportski žurnal“ pirmajame puslapyje išspausdino nuotrauką, kurioje R.Giedraitis veržiasi pro „Žalgirio“ kapitoną Edgarą Ulanovą. Vis dėlto ši nuotrauka visiškai neatspindėjo rungtynių esmės: E.Ulanovas buvo geriausias pergalę iškovojusios Kauno komandos žaidėjas, o R.Giedraitis penktadienį smarkiai nuvylė „Crvena Zvezda“ aistruolius.

„Dėl atmosferos, kuri jį supo prieš rungtynes, ar dėl kitų priežasčių, bet R.Giedraitis buvo sutrikdytas ir sužaidė blogiausias rungtynes „raudonų-baltų“ gretose, – rašė „Blic“ leidinys. – Kaip krepšininko, kurį Lietuvos treneriai ir žaidėjai pažįsta geriausiai, jo laukė ypač sunki užduotis puolant, nes varžovai ruošėsi ypatingai. Tačiau vis tiek negalima pateisinti, kad jis per 32 minutes pelnė tik 4 taškus ir prarado 4 kamuolius. Lietuvis šiose rungtynėse nuvylė“.

„Neužimama tvirtovė“

Du praėjusius sezonus „Žalgiris“ ir „Crvena Zvezda“ nugalėjo vienas kitą žaisdami namie, bet 2020–2021 metų sezone kauniečiai laimėjo abejas rungtynes, o Belgrado komanda iš Kauno pergalę praėjusį kartą išsivežė 2019 metų lapkričio mėnesį.

Šį penktadienį „Crvena Zvezda“ iš Kauno tuščiomis buvo išlydėta ketvirtą kartą iš eilės.

„Kaunas lieka neužimta tvirtovė“, – serbams liūdną faktą paminėjo „B92“ televizijos interneto svetainė. „Zvezdai“ Kaunas yra neužimamas“, – pažymėjo ir „Sportski žurnal“ interneto svetainė.

„Žalgirio“ arenoje vykusios rungtynės davė mums viską, ko laukėme: puikią kovą, nuostabią atmosferą ir aukšto lygio krepšinį! Tačiau nugalėtojas galėjo būti tik vienas. Ir dar vieną pergalę pasiekė šeimininkų komanda, kuri patvirtino „neįveikiamos“ reputaciją, palaikant saviems sirgaliams. „Zvezda“ nelaimėjo Kaune keturis sezonus iš eilės“, – rašė „Blic“.

„Sportski žurnal“ interneto svetainė jau dabar užsiminė, kad kiekvienas pralaimėjimas gali kainuoti labai brangiai: „Praėjusį sezoną „Crvena Zvezda“ komandai pralaimėjimas Kaune, ko gero, kainavo vietą atkrintamosiose varžybose. Kol kas anksti svarstyti apie galutinę lentelę, bet „raudoni-balti“ turi dėl ko gailėtis, nes iki 33-iosios minutės laikė galimą pergalę savo rankose. Tačiau tada pamatėme, kaip brangiai gali kainuoti trys „juodos“ minutės. „Žalgiris“, ant Arno Butkevičiaus sparnų, surengė spurtą 13:0, kuris grąžino sparnus visai šeimininkų komandai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.