EUROLYGA 2023

„Real“ spaudimą dėl ligos netekus A. Butkevičiaus pajutęs K. Maksvytis išsakė svarbią ateities mintį Ch. Mateo gyrė „Žalgirį“

Kauno „Žalgiris“ Madride patyrė pirmąjį pralaimėjimą naujajame Eurolygos sezone. Žalgiriečiai 79:93 pralaimėjo prieš praėjusio sezono Eurolygos čempionus Madrido „Real“  krepšininkus. Po mačo televiziniame interviu „Žalgirio“ strategas minėjo, kad norint laimėti prieš „Real“, reikia daugiau kokybės.

 Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Kazys Maksvytis<br>zalgiris.lt nuotr.
 Kazys Maksvytis<br>zalgiris.lt nuotr.
 Nazas Mitrou-Longas<br>zalgiris.lt nuotr.
 Nazas Mitrou-Longas<br>zalgiris.lt nuotr.
 Kauniečių suoliukas<br>zalgiris.lt nuotr.
 Kauniečių suoliukas<br>zalgiris.lt nuotr.
 Rolandas Šmitas<br>zalgiris.lt nuotr.
 Rolandas Šmitas<br>zalgiris.lt nuotr.
 Nazas Mitrou-Longas<br>zalgiris.lt nuotr.
 Nazas Mitrou-Longas<br>zalgiris.lt nuotr.
 Dovydas Giedraitis<br>zalgiris.lt nuotr.
 Dovydas Giedraitis<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2023-10-17 23:54, atnaujinta 2023-10-18 10:10

„Ne pačios geriausios rungtynės mums. Jeigu norime įveikti „Real“, kuri yra geros formos, turime pridėti kažkiek daugiau..

Mūsų pusėje – prasta gynyba. Leidome per daug taškų antraisiais šansais bei greitajame puolime. Turime pridėti daugiau kokybės, jei norime laimėti“, – kalbėjo „Žalgirio“ vairininkas.

„Prieš „Real“ reikia daugiau kokybės, sakyčiau, abejose pusėse. Jie nėra ta gera gynybinė komanda ir puolime prieš juos galima daug taškų įmesti. Pradedant pigiais taškais, antrais šansais. Žinoma, ginantis prieš jų greitą puolimą buvo paleistų šansų, pikenrolo gynyba labai sudėtinga, kai jie turi tokį žaidėją kaip F.Campazzo.

Šiandien turbūt tos mūsų gynybos, kuri duotų stabilumo, nebuvo“, – tikino „Žalgirio“ strategas.

Kalbėdama apie Arno Butkevičiaus netektį prieš pat mačą K.Maksvytis kalbėjo, jog ši problema suveikė prieš ekipą.

„Ta netektis prieš pat rungtynes tikrai suveikė, sujaukė visus planus. Reikėjo prisitaikyti. Nelikus komandoje Igno Brazdeikio, trečia pozicija aptrupėjusi – pasidarė labai jautri.

Liko tik vienas Edgaras Ulanovas, tad kažkas turėjo dengti šią vietą – tai darė žemesnis žmogus. Arnas yra mūsų gynybinis žmogus, jis turėjo dengti F.Campazzo“, – sakė K.Maksvytis.

– Ar tokios situacijos su A.Butkevičiaus iškritimu nėra nėra, jog reikia skubaus papildymo?

– Žaidėme prieš Eurolygos čempionus jų aikštelėje, buvo vidutinės rungtynės. Norint prieš juos laimėti, reikia daugiau talento žaidybine prasme. Gal ir reikia to papildymo.

– Prieš ketverius metus Svetislavas Pešičius išleido Rolandą Šmitą „trečiu numeriu“. Jei A.Butkevičius negalės žaisti kitame mače, pasinaudosite tokia patirtimi ir išleisite į šią poziciją Brady Maneką?

– Gali būti. Buvo vienas iš planų turėti B.Maneką „trečiu numeriu“, bet šį kartą tuo nepasinaudojome.

– Brady Manekas trečiajame kėlinyje sužaidė nuostabią atkarpą su tritaškių pataikymais, nors pradžioje nemetė. Kaip jam apskritai sekasi integruotis į bendrą žaidimą?

– Manau, kad neblogai, kaip naujokui. Tiek jis, tiek mes, kaip komanda, turime išmokti daugiau. Nes pirmame kėlinyje jis pralakstė net neišsimetęs nė vieno metimo. Metikas turi gauti kamuolį dažniau.

Mes treneriai turime jam sukurti daugiau progų, bet ir žaidėjai labiau paieškoti. Bet jis deda žingsnius į priekį ir jau dabar yra gera paspirtis.

Po mačo „Real“ specialistas Chusas Mateo pagyrė „Žalgirį“ dėl kovingumo, o kartu pasidžiaugė auklėtinių gynyba.

„Aš esu patenkintas mūsų gynyba, nes visi žaidėjai dirba prie savojo krepšio ir kovoja dėl atšokusių kamuolių. Kartais mums reikia ir geriau padirbėti gynyboje, kadangi prasileidome kelis „Žalgirio“ tritaškius. Visgi mes gerai dirbome komandinėje gynyboje, tad dėl to esu labai laimingas.

Mes žinome, kad „Žalgiris“ žaidžia labai gerai ir jie kaskart grįžta į rungtynes, tad auklėtiniams sakiau, kad turime būti solidūs, kad turime tikėti, jog galime susikrauti didesnį pranašumą. Mes labai gerbiame „Žalgirį“ ir turėjome būti geri visą mačą“, – po mačo kalbas rūbinėje atskleidė „Real“ strategas C.Mateo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.