EUROLYGA 2023

Čempionų lygos startui pasiruošęs G. Žibėnas: „Tiksliai žinome, ką turime padaryti, kad laimėti“

Antradienio popietę Vilniaus „Ryto“ komanda pasiekė Dižono miestą Prancūzijoje, su kurios komanda trečiadienio vakarą susirems pirmosiose Čempionų lygos rungtynėse. Mintimis apie būsimą varžovą pasidalino komandos treneris Giedrius Žibėnas.

 Giedrius Žibėnas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Giedrius Žibėnas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

rytasvilnius.lt

2023-10-17 17:43

Pasak stratego, kaip ir „Rytas“, taip ir Dižono JDA komanda per vasarą atsinaujino, bet svarbiausius branduolio žaidėjus prancūzams pavyko išsaugoti.

„Pradedant nuo abiejų įžaidėjų, kas yra komandos galva, baigiant treneriu, kuris jau eilę metų vadovauja komandai – jų braižas nesikeičia metai iš metų. Jungiantis žaidėjas – Gregoras Hrovatas, jis labai svarbus slovėnų rinktinės žaidėjas, šios komandos „x faktorius“, o dabar jis yra puikios sportinės formos. Jiems labai padeda pagrindinis jų aukštaūgis Vitalis Chikoko – varžovų lyderius išskyrė G. Žibėnas. – Šis branduolys likęs, o vasarą jie pasipildė ten, kur reikėjo pastiprinimo.“

Visgi skirtingai nei vilniečiai, geru sezono startu prancūzai pasigirti negali. „Rytas“ Lietuvos čempionate laimėjo visas 5 rungtynes, o JDA per pirmas 7 Prancūzijos LNB čempionato rungtynes iškovojo tik dvi pergales. Visgi trenerio manymu, tokia statistika gali būti apgaulinga.

„Gal sezono pradžią reikėtų vertinti po pirmo rato. Dabar labai sunku vertinti ir varžovus, ir mus – nežaidėme prieš pačias geriausias komandas, tai tokioje sezono stadijoje tai vertinti sunku.“

2019 m. Čempionų lygoje debiutavusi Prancūzijos ekipa turnyre žais jau penktą kartą ir keturis iš jų jiems pavyko sezoną pradėti pergalingai. Tuo metu „Rytas“ visus tris savo sezonus Čempionų lygoje pradėjo pralaimėjimais. Šią statistiką norintis pakeisti vilniečių treneris sako, jog komandos užduotys yra aiškios.

„Tikimės kito lygio kontakto ir atletiškumo nei iki šiol sutikome „Betsafe-LKL“. Nepaisant to, norėdami pradėti čempionatą sėkmingai turime tęsti tai, ką darėm iki šiol ir laikytis savo krypties. Mes tiksliai žinome, ką turime padaryti, kad laimėti – kokius skaičius turime surinkti, visų pirma gynyboje, bei kaip elgtis su kamuoliu puolime. Turime išlikti savimi ir žaisti savo žaidimą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.