EUROLYGA 2023

J. Tayloras po traumos sugrįš lapkritį

Jeffery Tayloro reabilitacija po atroskopinės kelio operacijos vyksta pagal planą. Laukiama, kad Vilniaus „Wolves“ puolėjas kartu su komanda pradės treniruotis lapkričio pradžioje, o pasirodymo aikštelėje krepšinio gerbėjai galėtų tikėtis mėnesio viduryje.

 J. Tayloras<br>LKL nuotr.
 J. Tayloras<br>LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2023, 3:29 PM

Operacija visą pasiruošimo sezonui laikotarpį praleidusiam krepšininkui buvo atlikta rugsėjo gale, įvertinus, kad chirurginis problemos sprendimas yra būtinas.

„Su Jeffu nuo sezono pradžios turėjome problemų dėl jo kelio. Jis negalėjo pilnai atlikti treniruočių, jam skaudėjo, kaupėsi skysčiai. Atlikus tyrimus, iš pradžių nusprendėme atlikti konservatyvų gydymą – pratimus, krūvio valdymą, taip pat suleidome injekciją. Bet didelių pokyčių nebuvo. Todėl nusprendėme eiti atroskopiniu keliu ir padaryti operaciją“, – sakė „Wolves“ komandos kineziterapeutė Gintarė Katkutė-Lackė.

Kalbėdamas apie susiklosčiusią situaciją, J. Tayloras apgailestavo, kad netikėtai kilusi problema su keliu nutiko ne pačiu geriausiu metu.

„Man buvo nustatyta cista, kuri buvo visai šalia mano kryžminių kelio raiščių. Ji varžė mano judesius, kėlė tinimą. Bandėme laukti, bet jos taip paprastai panaikinti negalėjome. Galu gale teko rinktis, ar dar laukti, ar susitvarkyti kitu keliu ir grįžti kuo greičiau. Skausmas prasidėjo vasaros pabaigoje. Vieną dieną atsikėliau, ir jį pajutau, kelis ėmė tinti. Kartais tokie dalykai atsitinka. Pasak gydytojų, cista atsirado labai neįprastoje vietoje, todėl man šiek tiek nepasisekė. Be to, tai įvyko ne pačiu geriausiu metu. Bet nutiko, kas nutiko. Teko tuo užsiimti“, – apie problemą su keliu pasakojo „Wolves“ puolėjas.

Po operacijos praėjus trims savaitėms, krepšininkas pradėjo individualias treniruotes, jau ima kamuolį į rankas ir pradeda artėti prie sugrįžimo į aikštelę.

„Viskas atrodo neblogai. Kontroliuojame tinimą, kontroliuojame skausmą. Jau turime pilną kelio sulenkimą, tai yra vienas iš mūsų tikslų. Dabar Jeffas jau įsijungė į individualius judesius, varinėjasi kamuolį – daro tai, kas jau yra artima krepšiniui. Bet dar turime ilgą kelią, kol galės sugrįžti į treniruočių ritmą. Manau, dar 3–4 savaitės, o varžybų ritmo, tikimės, lapkričio viduryje“, – vylėsi G. Katkutė-Lackė.

Sugrįžimu į aikštelę paskutinį rudens mėnesį tiki ir pats J. Tayloras.

„Realus tikslas sugrįžti lapkritį. Kažkada nuo pradžios iki vidurio. Šiuo metu vaikštau, valdau kamuolį, dirbu treniruoklių salėje – daru viską, ką galiu, ką fizioterapeutai ir gydytojai man leidžia“, – apie dabar vykstantį reabilitacijos procesą kalbėjo J. Tayloras.

Praėjusią žiemą prie „Wolves“ prisijungęs J. Tayloras tapo vienu komandos lyderių ir dalį rinko vidutinę 11,8 taško, 5,2 atkovoto kamuolio ir 2,8 rezultatyvaus perdavimo statistiką šalies čempionate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.