EUROLYGA 2023

„Wolves“ treneris K. Kemzūra prieš antrąjį Europos taurės mačą: „Yra dalykų, kurie šiek tiek neramina“

Trečiadienio vakarą Badalonoje, Ispanijoje, 12,5 tūkstančio žiūrovų talpinančiuose „Palau Olimpic“ sporto rūmuose Vilniaus „Wolves“ Europos taurės rungtynėse mes iššūkį tituluotam vietos „Joventut“ klubui, ne sykį triumfavusiam šalies čempionate bei taurės varžybose, iškovojusiam ne vieną taurę Europos turnyruose.

 Kęstutis Kemzūra<br> wolves nuotr.
 Kęstutis Kemzūra<br> wolves nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2023, 1:10 PM

Jei praėjusiame sezone „Joventut“ ACB lygoje užėmė ketvirtą vietą, o Europos taurės turnyre pasiekė pusfinalio etapą, tai naujajame Badalonos komanda dar nerodo tokio žaidimo, kokio iš jos tikisi komandos gerbėjai. Ispanijos lygoje laimėtos trejos rungtynės iš penkerių, tuo tarpu europinėse varžybose iškovota viena pergalė ir patirta viena nesėkmė.

Nepaisant to, „Wolves“ ekipos treneris Kęstutis Kemzūra pripažino, kad prieš būsimą mačą ramybės nejaučia, tačiau jo vadovaujami krepšininkai rungtynes pasitinka tinkamai nusiteikę.

„Į kiekvienas rungtynes žiūriu su tam tikru jauduliu. Ruošiamės. Vėlgi, stipri komanda. Yra dalykų, kurie šiek tiek neramina. Turime nuostolių, bet ir jie turi nuostolių. Šiaip tai – pilni entuziazmo ir noro nugalėti“, – sakė Vilkų strategas.

„Wolves“ į Badaloną išvyko be traumą savaitgalio rungtynėse patyrusio latvio Artūro Žagaro bei susirgusio Ado Juškevičiaus. Nuo sezono pradžios komandai padėti negali ir po operacijos atsigaunantis Jeffery Tayloras.

– Po pralaimėjimo Paryžiuje komanda sureagavo mače Klaipėdoje. Kokios savo komandos reakcijos tikitės po trilerio Panevėžyje?, – buvo paklaustas K.Kemzūra.

– Panašios. Manau, buvo geros rungtynės, bet nepakankamai geros ir prastas rezultatas mums. Daugelį vietų galėjome padaryti geriau. Nebus šįkart lengviau negu kad Panevėžyje. Kaip sakiau, turime netekčių kaip ir jie, bet jų komanda aukšta, galinga, patyrusi.

Labai daug pranašumo susikuria baudos aikštelėje. Čia reikės to kietumo, to fiziškumo ir pastangų. Gynyba ne tik didelių reikalas, bet ir mūsų gynėjų – kiek mes sugebėsime presinguoti kamuolį ir kiek mes agresyviai sugebėsime žaisti.

– Išskyrėte varžovų priekinę liniją, tačiau „Joventut“ komanda bent jau iki šiol tiek šalies čempionate, tiek Europos taurėje nežiba atakuodama iš toli. Galbūt tai yra viena iš silpnesnių varžovų žaidimo dalių?

– Nepasakyčiau. Jie turi netekčių gynėjų, paskutinėse rungtynėse patyrė traumą, tai matysime, kas žais. Bet iš tų visų tendencijų, ką mes matėme, tai yra labai stiprūs varžovai baudos aikštelėje. Žais namuose, prie savo publikos, savo salėje. Tai mėtyti irgi negalime leisti. Jie tikrai turi žaidėjų, kurie gali pataikyti. Ir labai gerai, ir labai pavojingi ties trijų taškų zona.

– Užsiminėte apie netektis „Wolves“ komandoje. Kaip jas ketinate kompensuoti?

– Bendru darbu, bendrais komandiniais veiksmais. Yra 10 žaidėjų, taisyklės leidžia penkiems žaisti, tai turime dvigubai tiek. Kiekvienas turi padaryti kažką ekstra papildomo.

„Wolves“ akistata su Badalonos „Joventut“ ekipa Europos taurės turnyre įvyks trečiadienį, spalio 18 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.