EUROLYGA 2023

Triuškinantį deficitą panaikinęs „Rytas“ pralaimėjo Prancūzijoje

Lietuvos vicečempionas Vilniaus „Rytas“ (0/1) pradėjo savo žygį FIBA Čempionų lygos naujajame sezone. Trečiadienį Giedriaus Žibėno auklėtiniai stojo į kovą Prancūzijoje prieš vietos Dižono JDA (1/0) krepšininkus.

Giedrius Žibėnas.<br>R. Vilkelio nuotr.
Giedrius Žibėnas.<br>R. Vilkelio nuotr.
Margiris Normantas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Margiris Normantas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 18, 2023, 8:38 PM, atnaujinta Oct 18, 2023, 11:55 PM

Vis dėlto pergalės vilniečiams nuskinti nepavyko. Triuškinantį deficitą panaikinęs „Rytas“ turėjo pripažinti varžovų pranašumą 83:87 (21:32, 9:21, 29:16, 24:18).

Pirmasis kėlinys. Rungtynių pradžioje vilniečiai susidūrė su rimtomis problemomis gynyboje. G.Žibėno auklėtiniai per mažiau nei per tris pirmojo kėlinio minutes praleido 10 taškų. Puolime „Ryto“ gyvybę stengėsi palaikyti komandos naujokas R.J. Cole'as. Įpusėjus pirmajam ketvirčiui svečiai atsiliko 11:16.

Vilniečiai geresnė komanda nebuvo ir antroje kėlinio dalyje – Lietuvos vicečempionai ir vėl vargo besigindami nuo varžovų atakų ir po pirmojo kėlinio turėjo 11 taškų deficitą (21:32).

Antrasis kėlinys. Nors kėlinys pasikeitė, bet vaizdas aikštėje – ne. Prancūzijos ekipa vis užtikrinčiau jautėsi „Ryto“ aikštės pusėje ir didino pranašumą.

Ketvirčio viduryje vilniečiai išgyveno sausrą puolime, negalėjo įmesti taškų daugiau nei keturias minutes. Per tą laiką Dižono ekipa jau buvo nurūkusi į priekį ir į ilgąją perrauką išėjo pirmaudama 53:30.

Trečiasis kėlinys. Po pertraukos „Rytas“ smūgiavo su nauja jėga: puolime svečiai iš Vilniaus ėmė rengti vieną sėkmingą ataką po kitos, o varžovų pranašumas ėmė dingti akyse.

Per ketvirtį vilniečiams pavyko „suvalgyti“ 13 taškų ir prieš ketvirtąjį kėlinį sostinės klubas atsiliko 59:69.

Ketvirtasis kėlinys. Vilniečiai nestabdė ir ketvirtojo kėlinio pradžioje, jame startuodami 5:0, o įpusėjus ketvirčiui komandas skyrė vos trys taškai (72:75).

Tiksint paskutinėms minutėms aikštėje užvirė nervų karas, o komandos keitėsi tiek netaikliais metimais, tiek ir klaidomis. Vis dėlto pergalę šventė svarbiausiu metu šaltesnį protą demonstravę varžovai.

Kitas rungtynes Čempionų lygoje „Rytas“ žais išvykoje prieš „Promitheas“ krepšininkus.

JDA: Gregoras Hrovatas 17, Vitalis Chikoko ir Davidas Holstonas po 13, Cameronas Huntas 11.

„Rytas“: Keithas Hornsby 19, Gytis Masiulis 15, R.J.Cole‘as ir Justinas Gorhamas po 13.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.