EUROLYGA 2023

Kritiškai į „CBet“ komplektaciją žvelgęs V. Šeškus: „Rezultatas neatspindi rungtynių“

Jonavos „CBet“ (4/2) namuose po dramatiškos kovos pralaimėjo 71:83 pralaimėjo Vilniaus „Wolves“ ekipai, o po mačo Virginijus Šeškus pasakojo, kad šios rungtynės buvo neblogos, tačiau jis yra nepatenkintas aibės žaidėjų pasirodymais.

 Virginijus Šeškus<br> Betsafe-LKL
 Virginijus Šeškus<br> Betsafe-LKL
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-21 21:00

„Mes sužaidėme geriausias šio sezono rungtynes, nes žaidėme prieš stiprią komandą. Nenurašau Kėdainių, Mažeikių ir visų kitų, bet Lietuvos krepšinio lygoje yra keturios, penkios komandos, kurios duoda žiaurų fiziškumą. Matėme, kaip atrodėme su „Žalgiriu“. Šiandien gale buvo tas pats, bet 35-ias minutes kovojome“, – mačą apibendrino „CBet“ vairininkas.

Šeštadienio vakaro rungtynėse „CBet“ įžaidėjai strigo. Nepaisant to, kad Michaelas Lewisas ir Ivanas Gandia-Rosa daug klaidų neatliko, tačiau abu krepšininkai lėtokai priėmė sprendimus, prametė daug metimų, o galop ir labai prastai atrodė gynyboje.

„Nieko nekritikuojant, bet mes žaidžiame be įžaidėjo. Manau, kad visiems aišku. Mike‘as (Lewisas) yra dar žmogus, kuris kažką daro, o Ivanas (Gandia-Rosa)... prie tokio fiziškumo... ne tai, kad negali prisitaikyti... Mike‘as turėjo keturias pražangas ir galvojau, ar jį palikti aikštelėje. Aš galvoju, kad buvo didelė klaida, kai mes jį įleidome. Su juo gavome atkarpą 0:8“, – svarstė V.Šeškus.

Kone visą mačą kovoję „CBet“ krepšininkai varžovams atitrūkti leido tik susitikimo pabaigoje, o V.Šeškus tikino, kad komandai pritrūko jėgų ir pajėgumų įvairiose pozicijose.

„Aš manau, kad jėgų. Nenuvertindamas nė vieno žmogaus pastangų... Lukas Kreišmontas šiandien žaidė su skilusiu pirštu ir žaidė 28-ias minutes. Po praėjusių metų jis yra padaręs didelę pažangą, jis kovoja, bet jeigu tu nori kovoti dėl aukštesnių vietų, tu turi kažką turėti. Jis gali į startinį penketą eiti, bet trečioje pozicijoje turime tik jį ir Nojų Mineikį. Trečia pozicija yra silpna.

Jei išimu Edviną ir palieku I.Gandia-Rosa, tada niekas nežaidžia du prieš du. Niekas. „Wolves“ tuo pasinaudojo. Jie išleido Regimantą Miniotą vidurio puolėjo pozicijoje ir pradėjo viską keistis gynyboje. Mes nieko negalime padaryti. Nėra kam prasiveržti...

Prieš tokias komandas neturime pranašumų, kuriuos mes visada išnaudojame. Su tokiu sąstatu, kokį turime, davėme tokią kovą... aš esu tikrai patenkintas“, – toliau „CBet“ trūkumus aiškino V.Šeškus.

V.Šeškus atkreipė dėmesį ir į „CBet“ vidurio puolėją Michaelą Hughesą, kuris nepaisant to, kad šiandienos mače sužaidė gan neblogai, tačiau greitai pavargo ir antroje mačo dalyje nebebuvo toks naudingas, koks buvo pirmoje dalyje. Specialistas taip pat išskyrė varžovų žaidėją, kuris nulėmė rungtynių baigtį.

„Lyg ir mūsų priekinė linija yra didelė, bet Mike‘as (Hughesas) sveria 114 kilogramų, o tai jaučiasi iškart. Kai jis žaidė Vengrijoje, jis viską kaldavo į krepšį, o dabar... užmeskite visiems septynis kilogramus. Aleksandaras Marelja... irgi liko su Achilo skausmais. Pradžią gali gerai pradėti. Turime, ką dirbti, turime, ką galvoti. Manau, kad nėra kuo nusiminti.

Mike‘as (Hughesas) kol dar nebuvo pavargęs, jis rinkosi kamuolius, nubėgo, pastatė užtvarą, bet tas svoris... jis greitai pavargsta. Dėl A.Marelja... gal turime naują komandą, bet tas išpildymas... mane tiesiog siutina. Daug kartų buvo laisvas ir A.Marelja, ir Strahinja Micovičius, bet turime vieną problemą – mažiukai neatiduoda kamuolių. Juos užlaužia ir jie nusisuka nuo to žmogaus bei neturi kaip atiduoti kamuolio

Mačo pabaigoje mus sutvarkė Rasheedas Sulaimonas, kuris puikiai žaidė vienas prieš vieną“, – pasakojo V.Šeškus.

Jonavos „CBet“ šią savaitę debiutavo FIBA Europe Cup turnyre, kur jonaviškiai išvykoje įveikė Suomijos „Karhu Basket“ ekipą.

Specialistas po mačo atskleidė, kad „CBet“ mačui su „Wolves“ ruoštis neturėjo nei laiko, nei pajėgumų.

„Kodėl aš sakau, kad mes gerai sužaidėme? Esmė, kad mes turėjome vieną treniruotę ir buvome aštuoniese. Manau, kad jeigu būtume išnaudoję varžovų keitimąsi gynyboje, sakyčiau, jog tai buvo labai geros rungtynės. Rezultatas neatspindi rungtynių. Gale jie sumetė taškus, o mes be galvos nuėjome“, – baigė V.Šeškus.

Visa spaudos konferencija:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.