EUROLYGA 2023

Pažymiai Eurolygos lietuviams: D. Giedraičio staigmenos, M. Grigonio sunkumai ir R. Giedraičio košmaras

Eurolygos ketvirtajame ture ryškiausias Lietuvos krepšinio šviesulys buvo Dovydas Giedraitis, ketvirtadienį sužaidęs geriausias rungtynes per trumpą Eurolygos karjerą. Tuo tarpu jo bendrapavardžiui Rokui Giedraičiui penktadienis buvo viena iš juodžiausių dienų.

 Dovydas Giedraitis (kairėje), Marius Grigonis (per vidurį) ir Rokas Giedraitis (dešinėje)<br> ZUMAPress/SPO/Zeus/Imago/Scanpix ir R.Vilkelio nuotr.
 Dovydas Giedraitis (kairėje), Marius Grigonis (per vidurį) ir Rokas Giedraitis (dešinėje)<br> ZUMAPress/SPO/Zeus/Imago/Scanpix ir R.Vilkelio nuotr.
 Dovydas Giedraitis<br>zalgiris.lt nuotr.
 Dovydas Giedraitis<br>zalgiris.lt nuotr.
 Donatas Motiejūnas<br> Scanpix/IMAGO
 Donatas Motiejūnas<br> Scanpix/IMAGO
 Tomas Dimša<br>zalgiris.lt nuotr.
 Tomas Dimša<br>zalgiris.lt nuotr.
Marius Grigonis<br> Imago/Scanpix nuotr.
Marius Grigonis<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Rokas Jokubaitis<br> ZUMAPress.com/SPO nuotr.
 Rokas Jokubaitis<br> ZUMAPress.com/SPO nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>AFP/Scanpix nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>AFP/Scanpix nuotr.
Arnas Butkevičius<br>zalgiris.lt nuotr.
Arnas Butkevičius<br>zalgiris.lt nuotr.
Laurynas Birutis.<br>LKL nuotr.
Laurynas Birutis.<br>LKL nuotr.
 Tadas Sedekerskis (gynyboje)<br> IMAGO/Scanpix nuotr.
 Tadas Sedekerskis (gynyboje)<br> IMAGO/Scanpix nuotr.
 Rokas Giedraitis<br>R.Vilkelio nuotr.
 Rokas Giedraitis<br>R.Vilkelio nuotr.
Danielius Lavrinovičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Danielius Lavrinovičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (12)

Lrytas.lt

2023-10-21 07:20, atnaujinta 2023-10-21 07:35

Dovydas Giedraitis (7,0)

„Žalgirio“ gynėjas nuo suolo pakilo 8-ąją min. Pirmojo kėlinio pabaigoje jis nesiėmė aktyvių veiksmų, bet antrojo kėlinio pabaigoje ir trečiajame kėlinyje, kai jį dengė M.Howardas, D.Giedraitis puldamas stengėsi išvarginti varžovų lyderį. Trečiojo kėlinio pradžioje D.Giedraitis, pasinaudojęs progomis, pataikė du psichologiškai labai svarbius tritaškius, o likus žaisti 2 min. 15 sek. jo pataikytas dar vienas tritaškis galutinai atsakė į klausimą, kas laimės rungtynes (rezultatas tapo 91:79). Nors kitoje aikštės pusėje M.Howardo nesustabdė, D.Giedraitis jį dengė geriau nei bet kuris kitas žalgirietis.

Karjeros rezultatyvumo rekordą pasiekęs D.Giedraitis žaidė 22,5 min., pelnė 13 taškų (2/6 dvitaškių, 3/3 tritaškių), atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir prasižengė 3 kartus. Jo +/– rodiklis buvo +22 – geriausias tarp visų rungtynių žaidėjų.

Anksčiau Ispanijos lygoje žaidęs D.Giedraitis per Eurolygos karjerą 10 taškų ribą pasiekė tris kartus. Visus tris kartus – Ispanijoje (jis pelnė po 10 taškų per išvykose žaistas rungtynes su „Barcelona“ ir „Real“).

„Žalgiris“ (3–1) išvykoje įtikinamai nugalėjo „Baskonia“ (1–3) komandą 99:82. Kauniečiai nė sykio neleido varžovams išsiveržti į priekį, pirmojo kėlinio pabaigoje ir antrojo kėlinio pradžioje įmetę 12 taškų be atsako, padidino persvarą 30:14 ir nesutriko, kai antrajame bei ketvirtajame kėliniuose varžovai buvo pradėję pavojingai artėti.

Tris kartus laimėjęs „Žalgiris“ dalijasi trečiąją vietą su „Valencia“ (ji bus kauniečių varžovė kitame ture), „Virtus“ ir „Fenerbahçe“. Po keturių turų pirmauja po keturias pergales pasiekę „Barcelona“ ir „Real“.

Donatas Motiejūnas (6,5)

„Monaco“ starto penketo vidurio puolėjas pirmoje komandos atakoje neįmetė kabliu, tačiau po to viską atliko puikiai: dalijo juvelyrinius perdavimus, šeimininkavo savo baudos aikštelėje, pirmojo kėlinio viduryje atsidarė asmeninę taškų sąskaitą ir daug padarė, kad jo komanda pirmautų 12:3. Po pertraukos D.Motiejūnas retai pabaigdavo atakas, bet jam esant aikštėje komandos žaidimo kokybė iškart pakildavo į aukštesnį lygį ir „Roca Team“ didindavo pranašumą.

D.Motiejūnas žaidė 15 min., pelnė 6 taškus (3/4 dvitaškių) ir atkovojo 5 kamuolius.

„Monaco“ (2–2) namie beveik visą laiką pirmavo ir įtikinamai nugalėjo autsaiderę ALBA (0–4) komandą 86:75.

Tomas Dimša (6,5)

„Žalgirio“ starto penketo gynėjas pirmoje komandos atakoje tolimu metimu pelnė pirmuosius rungtynių taškus. Jis staigiai priimdavo sprendimus ir padėjo vystyti atakas, bet gindamasis nespėdavo paskui vieną staigiausių Eurolygos žaidėjų M.Howardą. Trečiojo kėlinio antrojoje pusėje T.Dimša keliskart atsidūrė atakų smaigalyje ir per trumpą tarpsnį surinko 8 taškus. Gynėjas atvėsino varžovų ūpą tritaškiu ir dviem aštriais prasiveržimais, prie pirmojo iš jų pridėjęs taiklų baudos metimą.

T.Dimša žaidė 15 min. ir pelnė 13 taškų (3/3 dvitaškių, 2/4 tritaškių, 1/1 baudos).

Marius Grigonis (6,5)

„Panathinaikos“ starto penketo gynėjas pirmuosius taškus tolimu metimu pelnė 2-ąją min. Paskui jis gerai atsidengdavo, dažnai gaudavo kamuolį, bet kelis kartus nepataikė visiškai laisvas, neįmetė iš po krepšio prasiveržęs, trečiojo kėlinio pabaigoje keistame epizode buvo nubaustas nesportine pražanga. M.Grigoniui daug geriau sekėsi sudėtingose situacijose. Trečiojo kėlinio pabaigoje jis pataikė tritaškį per varžovo rankas, ketvirtajame kėlinyje įmetė po sunkaus prasiveržimo, pralaužęs kietą varžovo pasipriešinimą.

M.Grigonis žaidė 34,5 min. (ilgiausiai komandoje), pelnė 13 taškų (2/3 dvitaškių, 3/7 tritaškių), atkovojo 5 kamuolius ir prasižengė 4 kartus.

„Panathinaikos“ (1–3) išsikapstė iš gilios duobės, bet namie labai nervingose rungtynėse per pratęsimą nusileido „Makabi“ (2–1) komandai 81:86. Padrikai žaidę „žalieji“ po dviejų kėlinių atsiliko 15 taškų skirtumu, bet atgimė, kai trečiojo kėlinio viduryje neapsikentęs teisėjų savivalės antrosios techninės pražangos prisiprašė treneris E.Atamanas. Atėniečiai netgi persvėrė rezultatą, bet ketvirtojo kėlinio paskutinėmis akimirkomis nesutrukdė Tel Avivo komandai išlyginti rezultatą. Per pratęsimą visą laiką pirmavo „Makabi“.

Rokas Jokubaitis (6,0)

„Barcelona“ įžaidėjas pakeitė T.Satoransky, kai jų komanda 7-ąją min. pirmavo 16:9. Lietuvis ramiai vadovavo komandos puolimui, pirmojo kėlinio pabaigoje ir pats pelnė pirmuosius taškus, bet antrojo kėlinio pradžioje žaidė nepakankamai rūpestingai, todėl gana greitai vėl užleido vietą aikštėje čekui. Po pertraukos R.Jokubaitis buvo labiau susikaupęs ir sirgalius efektingais veiksmais džiuginusiai „Barçai“ padėjo didinti persvarą.

R.Jokubaitis žaidė 21,5 min., pelnė 9 taškus (3/6 dvitaškių, 1/2 tritaškių) ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

„Barcelona“ (4–0) viesulas namie sutriuškino „Bayern“ (2–2) klubą 98:59.

Laurynas Birutis (5,5)

„Žalgirio“ vidurio puolėjas į aikštę įėjo 7-ąją min. ir tučtuojau prasižengė puldamas. Nors iš pradžių L.Birutis buvo šiek tiek susikaustęs, pirmojo kėlinio paskutinę minutę kabliu pelnė pirmuosius taškus. Trečiojo kėlinio pradžioje L.Birutis abiejose aikštės pusėse laimėjo kone visas dvikovas prieš M.Kotsarą ir rezultatyviai pabaigė dvi atakas, bet 24-ąją min. kovodamas dėl kamuolio po varžovų krepšiu prasižengė ketvirtąjį kartą.

L.Birutis žaidė 8 min., pelnė 6 taškus (3/4 dvitaškių) ir prasižengė 4 kartus.

Edgaras Ulanovas (5,5)

„Žalgirio“ starto penketo puolėjui trūko tikslumo atliekant metimus. Jis nepataikė nė vieno iš penkių dvitaškių ir vienintelius taškus pelnė 13-ąją min. baudos metimais. Pirmajame kėlinyje E.Ulanovas sumaniai verždavosi, atliko kelis pavojingus perdavimus, kuriais pradėjo rezultatyvias atakas, bet nuo antrojo kėlinio jo sprendimai pradėjo šlubuoti, kapitonui trūko atidumo ir ketvirtojo kėlinio viduryje jis gavo nesportinę pražangą.

E.Ulanovas žaidė 33,5 min., pelnė 2 taškus (0/5 dvitaškių, 2/2 baudų), atkovojo 4 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir prasižengė 3 kartus.

Tadas Sedekerskis (5,0)

„Baskonia“ starto penketo puolėjas pirmoje rungtynių atakoje nedengiamas nepataikė iš aikštės kampo, bet 3-iąją min. po kelių nesėkmingų komandos atakų prasiveržęs pelnė pirmuosius šeimininkų taškus. T.Sedekerskis pirmajame kėlinyje žaidė agresyviai, bet paskui išblėso ir didelių problemų žalgiriečiams nekėlė.

T.Sedekerskis žaidė beveik 27 min., pelnė 6 taškus (2/3 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 2/2 baudų) ir atkovojo 5 kamuolius. Jo +/– rodiklis buvo -26 – blogiausias tarp visų rungtynių žaidėjų.

Arnas Butkevičius (5,0)

„Žalgirio“ puolėjas į aikštę įėjo 5-ąją min., per keliolika sekundžių po kartą suklydo tiek gindamasis, tiek puldamas ir jau 7-ją min. prasižengė antrąjį kartą. Paskutinę pirmojo kėlinio minutę jis pabaigė greitą ataką ir pelnė vienintelius savo taškus, bet A.Butkevičiaus indėlis šiose rungtynėse buvo labai nežymus.

Jis žaidė 15 min. ir pelnė 2 taškus (1/3 dvitaškių).

Rokas Giedraitis (3,0)

„Crvena Zvezda“ puolėjas pirmoje komandos atakoje, spaudžiamas atakos laiką skaičiuojančio laikrodžio ir varžovo, nepataikė iš sunkios padėties ir komandai puolant iki pertraukos savo vietos nerado: pirmajame kėlinyje neįmetė pusiau greitoje atakoje, antrajame kėlinyje gavo bloką greitoje atakoje.

Pirmajame kėlinyje R.Giedraitis atsigriebė gindamasis – aktyviai prisidėjo perimant tris kamuolius, bet antrajame kėlinyje žaisdamas vienas prieš vieną neapsigynė nuo I.Lundbergo. Trečiojo kėlinio pabaigoje R.Giedraitis pataikė du tritaškius, bet tai buvo viskas, ką penktadienį išspaudė lietuvis. Net ir nedidelius gerus darbus R.Giedraitis nubraukė paskutinę minutę. Jis, komandai atsiliekant 4 taškais, prarado kamuolį, o paskui, komandai atsiliekant 3 taškais, prasižengė varžovams nespėjus įmesti kamuolio iš užribio.

R.Giedraitis žaidė 21,5 min. ir pelnė 6 taškus (0/2 dvitaškių, 2/6 tritaškių).

„Crvena Zvezda“ (1–3) išvykoje pralaimėjo „Virtus“ (3–1) klubui 79:85. „Raudoni-balti“ ilgai atsiliko dviženkliu skirtumu ir įtampą padidino tik paskutinėmis minutėmis.

Danielius Lavrinovičius (-)

„Žalgirio“ puolėjas į aikštę buvo įleistas antrojo kėlinio pabaigoje ir apsigynė nuo V.Marinkovičiaus. D.Lavrinovičius į krepšį nemetė nė karto.

Turo skaičius

0

„Žalgirio“ įžaidėjas Lukas Lekavičius ketvirtadienį aikštėje nepraleido nė akimirkos. Jis visas rungtynes sėdėjo ant atsarginių suolo.

Šiame ture taip pat nežaidė „Olympiakos“ puolėjas Ignas Brazdeikis, kuris dėl traumos nebuvo įtrauktas į komandos paraišką. „Olympiakos“ (2–2) namie po pratęsimo nugalėjo „Partizan“ (1–3) klubą 98:94.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.