EUROLYGA 2023

Apmaudžiau nebūna: įspūdingai grįžęs „Lietkabelis“ krito po metimo su sirena

Panevėžio „Lietkabelio“ (1/3) ekipai Europos taurės turnyre teko sugerti dar vieną pralaimėjimą. Trečiadienį Roberto Štelmaherio auklėtiniai namuose neįveikė itališko barjero ir turėjo pripažinti Trento „Dolomiti Energia“ (1/3) krepšininkų pranašumą.

Panevėžiečiai patyrė apmaudų pralaimėjimą.<br>Betsafe-LKL nuotr.
Panevėžiečiai patyrė apmaudų pralaimėjimą.<br>Betsafe-LKL nuotr.
Panevėžiečiai patyrė apmaudų pralaimėjimą.<br>Betsafe-LKL nuotr.
Panevėžiečiai patyrė apmaudų pralaimėjimą.<br>Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 25, 2023, 6:42 PM, atnaujinta Oct 25, 2023, 9:52 PM

Be Pauliaus Valinsko rungtyniavę šeimininkai pralaimėjo rungtynes po paskutiniojo varžovų metimo 92:93 (17:17, 26:27, 21:27, 28:22). Pergalę išplėšė dvitaškiu pasižymėjęs Quinnas Ellisas.

Pirmasis kėlinys. Rungtynės aikštės šeimininkams prasidėjo itin sėkmingai. Panevėžiečiai spurtavo 8:0 ir įgijo ankstyvą pranašumą.

Ketvirčio pabaigoje savąjį puolimą, ypač greitose atakose, atrado ir svečiai iš Trento, italai priartėjo prie „Lietkabelio“, o R.Štelmaherio auklėtiniams vis sunkiau sekėsi užpulti varžovų krepšį. Po pirmųjų dešimties minučių švieslentėje degė lygūs skaičiai 17:17.

Antrasis kėlinys. Jau pačioje antrojo kėlinio pradžioje „Dolomiti Energia“ krepšininkams pavyko pirmą kartą rungtynių metu išsiveržė į priekį. Bet panevėžiečiai varžovų į priekį nepaleido, priešingai, vėl atsidūrė pirmaujančios komandos vaidmenyje.

Aikštėje toliau vyko atkakli ir permaininga kova, o įpusėjus ketvirčiui spurtavusi Italijos komanda vėl atsidūrė priekyje 33:32.

Kraujo skonį pajutę varžovai ėmė krautis vis didesnį pranašumą, taškus priešininkai krovėsi po nesėkmingų „Lietkabelio“ atakų. Nors varžovai ir turėjo įgiję 6 taškų pranašumą, bet į ilgąją pertrauką jie išėjo pirmaudami vos minimaliu pranašumu 44:43.

Trečiasis kėlinys. Trečiajame kėlinyje toliau tęsėsi kova taškas į tašką, bet ketvirčio pabaigoje apmaudžios panevėžiečių klaidos lėmė varžovų spurtą ir prieš ketvirtąjį kėlinį „Dolomiti Energija“ pirmavo 71:64.

Ketvirtasis kėlinys. Ketvirčio pradžioje „Lietkabelis“ toliau sunkiai lipo iš duobės – po eilinės panevėžiečių klaidos ir sėkmingo greitojo puolimo italai jau pirmavo dviženkliu pranašumu.

Nors vėliau panevėžiečiai ir suaktyvino savo gynybą, bet padidintas kibumo lygis norimų vaisių nedavė – varžovai ėmė pataikyti ir sunkius metimus.

Tiksint paskutinėms rungtynių minutėms „Lietkabelis“ stojo į lemiamą šturmą ir ėmė artėti prie italų, o likus žaisti minutę iki ketvirtojo kėlinio pabaigos Gediminas Orelikas baudų metimais išlygino rezultatą (atkarpa 10:0).

Likus žaisti 3,2 sek. G.Orelikas tęsė savo šou: puolėjas išprovokavo varžovo pražangą ir taikliu baudos metimu išvedė panevėžiečius į priekį 92:91.

Vis dėlto pergalės iškovoti nepavyko – varžovai paskutiniuoju metimu išplėšė pergalę. Dvitaškiu po prasiveržimo pasižymėjo Quinnas Ellisas.

„Lietkabelis“: Gediminas Orelikas ir Deividas Sirvydis po 20, Nikola Popovičius 14, Vytenis Lipkevičius 13.

„Dolomiti Energia“: Quinnas Ellisas, Davide‘as Alviti ir Paulas Biligha po 13, Mylesas Stephensas 12.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.