EUROLYGA 2023

Po žinių apie Dubajaus krepšinio plėtrą Europoje – G. Žiemelio reakcija

Dubajus vis labiau artėja prie Europos krepšinio batalijų. Trečiadienį pasirodė pranešimai, kad Eurolyga nori nedelsiant patvirtinti dvi naujas komandas – „Paris Basketball“ ir naują klubą, kuris atsiras įsikurs Dubajuje.

G.Žiemelis (kairėje).<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Žiemelis (kairėje).<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Žiemelis (centre).<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Žiemelis (centre).<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Žiemelis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Žiemelis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 25, 2023, 3:56 PM, atnaujinta Oct 25, 2023, 5:10 PM

Dubajaus ekipa glaudžiai siejama su Serbija. Numanoma, jog komandą treniruotų Svetislavas Pešičius, o prie jos prisideda ir Dubajuje gyvenantis Dejanas Kamanjaševičius bei jaunesnysis Novako Džokovičiaus brolis Džordže.

Taip pat siūloma, jog Dubajaus ekipa varžytųsi Adrijos lyoje. Tokią informaciją „Mozzart Sport“ portalui pavirtino ir Adrijos lygos direktorius Milija Vojinovičius.

„Dubajus turi norą žaisti ABA lygoje. Jau kalbėjome, susitarėme dėl kai kurių dalykų. Kalbėsimės ir toliau“, – šnekėjo M.Vojinovičius.

Į šias kalbas trečiadienį savo feisbuke sureagavo ir „Wolves“ vadovas Gediminas Žiemelis, kuris keik anksčiau taip pat skelbėsi apie sostinės klubo plėtrą Dubajuje.

„Dubajaus komanda Adrijos lygoje. Svarbi žinia, nes esu detalėse, tai norėčiau pakomentuoti.

Negali kitos lygos komanda žaisti trečioje šalyje oficialių rungtynių, kol nėra JAE federacijos pritarimo. Žinau, kad tokio pritarimo JAE krepšinio federacija nėra išdavusi ir, mano žiniomis, stebisi tokiais pranešimais.

Tam, be kitą ko, turėtų gauti dar visų septynių JAE lygos komandų žodinį ir raštišką pritarimą. Kol kas visos JAE lygos komandos yra valstybinės, tai dar labiau apsunkina situaciją. Nesvarbu, kad komanda gali pasiūlyti ir ten norėtų žaisti rusai, serbai ir t.t.

Gali būti rengiamos tik parodomosios, o ne oficialios rungtynės. Panašiai kaip futbolo Čempionų lyga neleidžia žaisti oficialių rungtynių Saudo Arabijoje (tik čia į priešingą pusę veikia)“, – rašė jis.

Kol kas dar lieka neaišku, ar Eurolyga plėstųsi iki 20 komandų, ar su dvejomis ekipomis būtų atsisveikinta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.