EUROLYGA 2023

Po netradicinio Eurolygos sprendimo CSKA vadovas A. Vatutinas ir vėl pasijuto nuskriaustu

Maskvos CSKA klubas ir toliau lieka Eurolygos užribyje, tačiau A licenciją turinti komanda vis tiek dalyvauja lygos sprendimuose.

A. Vatutinas.<br>G.Šiupario nuotr.
A. Vatutinas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2023, 12:35 PM, atnaujinta Oct 26, 2023, 12:45 PM

CSKA vadovas Andrejus Vatutinas antradienį Stambule kartu su kitais Eurolygos klubų vadovais sprendė Tel Avivo „Maccabi“ šio sezono namų rungtynių klausimą.

Lrytas.lt primena, kad dėl „Hamas“ teroro išpuolių Izraelio valdžia sustabdė visus sporto renginius, tad „Maccabi“ teko ieškoti naujų namų.

Eurolygos klubų vadovai antradienį palaikė „Maccabi“ norą namų rungtynes žaisti Belgrade. Anot Rusijos agentūros TASS, už tai balsavo ir A.Vatutinas.

„Jeigu mes primygtinai reikalautume uždrausti „Maccabi“, netiesiogiai patvirtintume, kad buvome nušalinti teisingai, tačiau taip nėra. Turime vertinti vieni kitus ir branginti tai, ką pasiekėme kartu. Esu įsitikinęs, kad kiekvienas Eurolygos klubas turėtų padėti savo partneriui. Todėl balsuodami palaikėme sprendimą“, – sakė rusas.

Lrytas.lt primena, kad Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, CSKA buvo suspenduota iš Eurolygos ir jau dvejus metus nežaidžia šiame turnyre.

Visgi A.Vatutinas toliau lieja tulžį dėl tokio Eurolygos vadovų sprendimo.

„Sąžininga, kad „Maccabi“ ir toliau žais šį sezoną, net jei negalės naudotis savo namų aikšte ir neįtikėtinu sirgalių palaikymu Tel Avive. Visai Eurolygai svarbu išlaikyti varžybų vientisumą ir su palaikymu žiūrėti į kolegų problemas. Žinoma, suprantama, kad dabartinė „Maccabi“ situacija mums yra labai jautri, ir tai pažymėjau savo kalboje Eurolygos taryboje.

Vis dar manome, kad prieš dvejus metus buvome pašalinti pirmiausia dėl politinių priežasčių, nors oficialiose formuluotėse buvo minimos problemos dėl skrydžių, vizų išdavimo, ministerijų rekomendacijų, saugumo sumetimų. Norėčiau priminti, kad tada mums net nebuvo suteikta galimybė aptarti šią galimybę. Mes turėjome prieštarauti, kad „Maccabi“ toliau nežaistų, bet tai būtų neteisinga“, – pabrėžė CSKA prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.