EUROLYGA 2023

G. Krapikas prisiminė košmarą prieš „Valencia“: pralaimėti galima, bet ne taip

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šią savaitę Eurolygoje ruošiasi dar vienam namų rungtynių išbandymui. Žalgiriečiai ketvirtadienį į pergalių kelią turnyre bandys sugrįžti susitikime su Vilerbano ASVEL klubu.

Gintaras Krapikas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Gintaras Krapikas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 1, 2023, 12:08 PM, atnaujinta Nov 1, 2023, 3:52 PM

Prieš laukiančią akistatą „Žalgiris Insider“ prenumeratoriams skirtoje tinklalaidėje treneris Gintaras Krapikas kalbėjosi su komentatoriumi Ryčiu Kazlausku apie „Valencia“ klubo žalgiriečiams duotas pamokas. Tiesa, pokalbio pradžioje treneris prisiminė kino teatruose rodomo filmo „Bilietas“ kadrus, į kuriuos pateko nė vienas epizodas, kai G.Krapikas pelnydavo taškus po Arvydo Sabonio perdavimų.

„Kiek velnių gaudavom, kad kažko nepagaudavom ar nenubėgdavome… Be abejo, kaip tokio ūgio vidurio puolėjas jis buvo fenomenalus žaidėjas. Neįtikėtinas kamuolio „pasuotojas“. Net nežiūrėdavo… Mums pasisekė, kad nė vienas iš mūsų niekur negalėjo išvažiuoti ir daug metų žaidėme kartu. Tikrai užtekdavo akių žvilgsnio norinti žinoti, koks veiksmas bus kitas“, – apie perdavimus iš A.Sabonio kalbėjo treneris.

Žalgiriečiai praėjusią savaitę Eurolygos rungtynėse „Žalgirio“ arenoje skaudžiai pralaimėjo „Valencia“ ekipai (72:87). Analizuodamas pralaimėjimo priežastis, G.Krapikas tikino, kad žalgiriečius ir visą trenerių štabą nustebino varžovų parodytas fiziškumas.

„Mums išstumdė iš pozicijų, kuriose norėjome priimti kamuolį. Jeigu norėjome priimti kamuolį „ant ūselio“, priimdavome tarpe tarp „ūselio“ ir tritaškio linijos. Jeigu norėjome ant tritaškio linijos kamuolio, priimdavome kamuolį keli metrai nuo linijos, iš kur jau nemesime metimo. Truputį mus tai nustebino, tas fiziškumas, kurį pasiūlė priešininkas“, – aiškino treneris.

G.Krapikas tikino, kad rungtynėse, kurių pabaigoje žalgiriečiai skirtumą sumažino, „Žalgiris“ neparodė savo tikrojo veido, kurio reiks būsimose Eurolygos rungtynėse su ASVEL.

„Pralaimėti galima, bet nepatiko, kad neparodėme savo tikro veido – taip, rungtynės mums nesiklosto, bet mes kovosime, kausimės ir nepralaimėsime jų 20 taškų skirtumu. Gerai, nepralaimėjome susitikimo 20 taškų skirtumu, šiek tiek grįžome, bet ir tai yra per daug. Mūsų komandos veidas nėra toks ir iki galo kovos šiose rungtynėse neparodėme“, – tvirtino G.Krapikas.

Visoje tinklalaidėje, kurią jau dabar gali pamatyti „Žalgiris Insider“ prenumeratoriai, treneris apžvelgė trenerių pokyčius Panevėžio „7Bet-Lietkabelio“ ir ASVEL klubuose, išskyrė pavojingus Vilerbano ekipos žaidėjus ir atsakė į sirgalių klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.