EUROLYGA 2023

LKL klubų reitingas: tarp „Žalgirio“ ir „Ryto“ įsiterpė dar viena komanda

Lietuvos krepšinio lygos sezoną šį rudenį geriausiai pradėjo iki lapkričio pralaimėjimų nepatyrę Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Rytas“. Vis dėlto spalio mėnesį net ir Lietuvos krepšinio lyderiams nepavyko įvengti nesėkmių tarptautinėse rungtynėse. LKL silpniausiai startavo Kėdainių „Nevėžis“, kurį kol kas guodžia tik Karaliaus Mindaugo taurės turnyre pasiektos pergalės.

E.Ulanovas.<br>R.Vilkelio nuotr.
E.Ulanovas.<br>R.Vilkelio nuotr.
Vytenis Lipkevičius<br>P. Židonio/BC Lietkabelis nuotr.
Vytenis Lipkevičius<br>P. Židonio/BC Lietkabelis nuotr.
Ž.Skučas.<br>LKL nuotr.
Ž.Skučas.<br>LKL nuotr.
M.Brazys.<br>LKL nuotr.
M.Brazys.<br>LKL nuotr.
V.Kariniauskas.<br>LKL nuotr.
V.Kariniauskas.<br>LKL nuotr.
Margiris Normantas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Margiris Normantas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Nov 1, 2023, 11:38 AM

Portalas lrytas.lt pristato stipriausios Lietuvos klubinio krepšinio lygoje rungtyniaujančių komandų reitingą.

„Žalgiris“

Spalį: 8–2.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 7–0, Eurolyga: 3–2.

Lietuvos čempionai didžiąją spalio mėnesio dalį neturėjo dėl ko skųstis. „Žalgiris“ laimėjo visas LKL rungtynes, tarp jų – prieš vieną iš pavojingiausių varžovų „Lietkabelį“, o pralaimėjimas Ispanijos sostinėje Madrido „Real“ klubui buvo įtrauktas į lengvai nuspėjamų Eurolygos nesėkmių sąrašą. Vis dėlto beviltiškas pralaimėjimas namie „Valencia“ krepšininkams buvo tarsi deguto šaukštas medaus statinėje.

Pralaimėjimas Valensijos komandai nenubraukia pergalių. Kazio Maksvyčio penketas, nugalėjęs Bolonijos „Virtus“, Belgrado „Crvena Zvezda“ ir Vitorijos „Baskonia“ krepšininkus, sau ir kitiems parodė, jog užduotis vėl patekti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas yra įvykdoma.

Kauniečių sirgaliai, be abejo, norėtų stabilesnio dviejų amerikiečių žaidimo: po sunkios traumos grįžusio Keenano Evanso (Eurolygoje – 14,6 tšk., 3,2 rez.perd.) ir naujoko Brady Maneko (9,8 tšk.). Jiems geru pavyzdžiu galėtų tapti Rolandas Šmitas (14,4 tšk., 5 atk.kam.). Vis dėlto didžiausias rezervas – kanadietis Nazas Mitrou-Longas, kuris kol kas nepasinaudoja galimybėmis ne tik Eurolygoje (5,8 tšk.), bet ir Lietuvos lygoje (7,6 tšk.) ir abiejuose turnyruose pataiko vos kas ketvirtą tritaškį.

Lietuvos lygoje Kauno komanda kol kas nėra tinkamai susikaupusi ir pranašumą net prieš gerokai žemesnio lygio varžovus „Pieno Žvaigždes“, „Mažeikius“ bei „Nevėžį“ įrodė tik paskutinėmis minutėmis. Tačiau per šias rungtynes treneris K.Maksvytis suteikia galimybių visiems žaidėjams: net dešimties „Žalgirio“ krepšininkų vidurkis yra didesnis negu 6 taškai, o rezultatyviausias komandos krepšininkas Edgaras Ulanovas pelno vidutiniškai lygiai 10 taškų.

„Rytas“

Spalį: 5–2.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 7–0, Čempionų lyga: 0–2.

Pirmosiomis sezono savaitėmis Vilniaus komanda rodė labai tvirtus raumenis Lietuvos lygoje. „Rytas“ yra viena iš dviejų komandų, kurios laimėjo visas septynerias rungtynes, bet pergales pasiekdavo daug ramiau negu taip pat be pralaimėjimų žengiantis „Žalgiris“. Giedriaus Žibėno auklėtiniai net šešerias rungtynes, tarp jų – prieš vieną iš grėsmingiausių varžovų „Lietkabelį“, laimėjo dviženkliu skirtumu. Vilniečiams daugiau sunkumų kilo tik per išvyką į Uteną.

„Rytas“ yra rezultatyviausia LKL komanda, o du jos lyderiai R.J. Cole‘as (14,9 tšk., 5,1 rez.perd.) ir Margiris Normantas (14,4 tšk.) patenka į rezultatyviausių lygos žaidėjų dešimtuką.

Vilniaus komanda turi ir nepanaudotų rezervų. Kol kas visai nežaidė traumos vis dar neišsigydęs Gytis Radzevičius, tik kelioms minutėms kojas į aikštę įkėlė nuo pavasario traumą gydęsis Martynas Echodas.

Jei Lietuvos lygoje viskas einasi kaip per sviestą, tai Čempionų lygoje varžovai jau įspaudė Vilniaus komandą į kampą. „Rytas“ išvykose pralaimėjo dvejas pirmąsias grupės varžybų rungtynes Dižono JDA ir Patrų „Prometheas“ ekipoms. Per tarptautines rungtynes visiškai pradingsta M.Normantas (3 tšk.), buksuoja ir individualiai stipriausias krepšininkas R.J. Cole‘as (9,5 tšk., 4,5 rez.perd.), kuris per abejas rungtynes surinko po penkias pražangas.

Nors pradžia buvo bloga, Čempionų lygoje dar niekas neprarasta. Juo labiau kad „Rytas“ abejas rungtynes žaidė išvykose. Grupėje vis dar pasiekiama ir pirmoji vieta, užtikrinanti tiesioginį kelialapį į antrąjį grupių etapą.

„Juventus“

Spalį: 8–2.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 5–2, Lietuvos taurė: 2–1, Šiaurės lyga: 2–0.

Nors Utenos komandos sudėtis šį rudenį atrodo pilkesnė negu prieš metus, „Juventus“ jau pirmosiomis savaitėmis pareiškė, kad yra nusiteikęs neatsilikti nuo lyderių. Tiesa, uteniškiai kol kas neįveikė nė vienos iš keturių komandų, kurios vadinamos pagrindinėmis favoritėmis, tačiau spalio pabaigoje tik per plauką nusileido „Rytui“, o didžiąją dalį rungtynių su varžovais, esančiais antrojoje lentelės pusėje, laimėjo be didelio vargo.

Utenos krepšininkams sunkiai perprantamas varžovas kol kas yra tik „Neptūnas“. Spalio pradžioje „Juventus“ tik per pratęsimą palaužė klaipėdiečius LKL rungtynėse, o spalio viduryje nusileido jiems Karaliaus Mindaugo taurės rungtynėse. Jei ne šie sunkumai, Utenos komandai viskas klostytųsi gal net per sklandžiai – „Juventus“ spalį net ketverias rungtynes, skaičiuojant visus turnyrus, laimėjo 20 taškų ar didesniu skirtumu.

Treneris Oliveris Kostičius labai tolygiai paskirsto vaidmenis dešimčiai krepšininkų (jie žaidžia nuo 15 iki 29 min.) – nenuvargina lyderių, bet ir nepriverčia kitų žaidėjų jaustis pamirštais. Vis dėlto komandų be lyderių nebūna, o pirmosiomis savaitėmis lyderių vaidmenims geriausiai buvo pasiruošę į LKL rezultatyviausių dešimtuką patenkantis Brae Ivey (14,7 tšk.), Ivanas Vranešas (14,4 tšk.), Ryanas Tayloras (10,3 tšk.) ir trečiąją vietą pagal rezultatyvius perdavimus užimantis Scoochie Smithas (10,3 tšk., 5,7 rez.perd.). Ko gero, dar svarbiau yra tai, kad nė vieno krepšininko negalima pavadinti nusivylimu.

„Wolves“

Spalį: 5–3.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 6–1, Europos taurė: 2–2.

Sezono pradžia „Wolves“ komandai buvo sudėtinga. Pirmosiomis savaitėmis teko laukti net kelių susižeidusių krepšininkų, o vienas iš jų – švedas Jeffery Tayloras – vis dar nežaidė nė vienerių rungtynių. Maža to, „pilkieji“ patyrė, kad posakis, jog bėda nevaikšto viena, nėra iš piršto laužtas – sezonui nespėjus įsibėgėti sunkią traumą patyrė ir ilgiems mėnesiams iš rikiuotės iškrito latvis Artūras Žagaras (12 tšk., 5 rez.perd.). Pirmosiomis savaitėmis nė vienerių rungtynių nepraleido vos penki „Wolves“ krepšininkai.

Nepaisant negandų, „Wolves“ įsitaisė LKL lentelės viršutinėje dalyje ir jau dvejose rungtynėse sutriuškino varžovus didesniu nei 30 taškų skirtumu („Gargždus“ ir „Neptūną“). Kita vertus, Vilniaus komanda pralaimėjo vieninteles iki šiol žaistas rungtynes su kitais numatomais didžiojo ketverto klubais – nesėkmė tykojo Panevėžyje.

„Wolves“ krepšininkai sykį ir patys buvo sutriuškinti. Jiems karčiai baigėsi pirmoji kelionė į užsienį. Per pirmąsias Europos taurės rungtynes vilniečius sudorojo „Paris“ komanda. Užtat pavyko nudžiuginti savo sirgalius – per pirmąsias Vilniuje vykusias Europos taurės rungtynes Kęstučio Kemzūros penketas per 23 sekundes panaikino 7 taškų trūkumą ir pasiekė įsimintiną pergalę prieš Stambulo „Beşiktaş“.

Pirmosiomis savaitėmis ryškiai blykstelėjo abu Vilniaus komandos amerikiečiai. Tre‘Shawnas Thurmanas pelnė 31 tašką per rungtynes su „Beşiktaş“, Rasheedas Sulaimonas įmetė 33 taškus per rungtynes su „Lietkabeliu“. Šie rezultatai yra Europos taurės ir Lietuvos lygos sezono taškų rekordai.

T.Thurmanas kol kas blyksteli retai (Lietuvos lygoje – 7,7 tšk., Europos taurėje – 17,8 tšk., 5,5 atk.kam.). Tuo tarpu visose rungtynėse labai aktyviai žaidžiantis R.Sulaimonas (Lietuvos lygoje – 20 tšk., Europos taurėje – 17,8, 5 rez.perd.) yra antras pagal rezultatyvumą LKL krepšininkas.

Nuo lapkričio „Wolves“ dėl pergalių kovos be Egidijaus Mockevičiaus (9,5 tšk., 6,8 atk.kam.). Jis buvo sudaręs trumpalaikę sutartį, kuri nebuvo pratęsta, kai pasveiko Džordže Gagičius.

„Jonava“

Spalį: 4–3.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 5–2, FIBA Europos taurė: 1–1, Čempionų lygos atranka: 0–1.

Vasarą įvykusios didelės sudėties permainos neišmušė Jonavos komandos iš pergalių ritmo. Smarkiai pasikeitusi „Jonava“ sėkmingai pradėjo naują sezoną ir pirmosiomis savaitėmis tvirtai žygiuoja greta lyderių. Tiesa, Virginijaus Šeškaus kolektyvui nepavyko išvengti nesėkmių žaidžiant su „Žalgiriu“ ir „Wolves“, tačiau bent šiuo metu svarbiausia, kad „Jonava“ nedalija taškų komandoms, kurios tikėjosi rikiuotis greta jonaviečių – pavyzdžiui, „Šiauliams“ ir „Neptūnui“.

Jau galima daryti išvadą, kad Jonavos klubo vadovai nesuklydo rinkdamiesi užsieniečius. Penki užsienio krepšininkai per septynis turus pelnė du trečdalius komandos taškų. Nė vienas iš jų vaizdo negadina, o geriausiai kuria į LKL rezultatyviausių žaidėjų dešimtuką patenkantis serbas Strahinja Mičovičius (15,1 tšk., 5,6 atk.kam.) ir amerikietis Mike‘as Lewisas (14,1 tšk., 4,6 rez.perd.). Beje, S.Mičovičius yra ilgiausiai žaidžiantis LKL krepšininkas (33,2 min.).

Šį sezoną treneris V.Šeškus per rungtynes pasitelkia daugiau žaidėjų. Net devyni krepšininkai aikštėje praleisdavo vidutiniškai daugiau nei 14 min. Vis dėlto sudėties maina, bent laikinai, bus mažesnė, nes reikės ieškoti pamainos iš „Jonavos“ išvykusiam Nojui Mineikiui (3,2 tšk.).

Jei LKL pirmenybėse viskas klostosi patenkinamai, tai padėtis tarptautinėje arenoje – painesnė. Jonaviečiai dar rugsėjį patyrė nesėkmę Čempionų lygos atrankoje ir spalį pradėjo FIBA Europos taurės varžybas. Jose emocijos buvo prieštaringos – nors „Jonava“ laimėjo pirmąsias rungtynes išvykoje prieš Kauhajokio „Karhu“, po to namie nusileido kitai niekuo neišsiskiriančiai komandai Larnakos AEK.

„Neptūnas“

Spalį: 4–4.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 2–5, Lietuvos taurė: 3–0.

Klaipėdos sirgaliai išgyvena déjà vu. Mindaugo Brazio treniruojama komanda, kaip ir praėjusių metų rudenį, įsibėgėja labai lėtai ir per kelias pirmąsias savaites žymiai atsiliko nuo lyderių. Spalio mėnesį Lietuvos lygoje „Neptūnas“ laimėjo vos vienerias rungtynes prieš „Pieno Žvaigždes“.

Tiesa, klaipėdiečiai kelis pralaimėjimus patyrė po labai lygios kovos, o suderinti veiksmus trukdo smulkios traumos. Sezono pradžioje bent vienerias ar kelerias rungtynes praleido keli krepšininkai, kuriems numatyti svarbiausi vaidmenys: Lietuvos lygoje ketvirtąją vietą pagal taškus užimantis amerikietis Sterlingas Gibbsas (18 tšk., 4,2 rez.perd.), Deividas Gailius (13,2 tšk.), Ignas Sargiūnas (13 tšk.).

Kol trūksta tai vieno, tai kito žaidėjo, didesnis krūvis tenka kitiems krepšininkams. Geriausiai tam pasiruošę LKL pagal rezultatyvius perdavimus pirmaujantis komandos senbuvis Žygimantas Janavičius (11,1 tšk., 6 rez.perd.) ir naujokas Martynas Pacevičius (10,6 tšk.).

Spalio mėnesį „Neptūnas“ geriau žaidė Karaliaus Mindaugo taurės turnyre, kurio grupės varžybų pirmajame rate laimėjo visas trejas rungtynes. Įdomu, kad klaipėdiečiai taurės turnyro rungtynėse nugalėjo dvi komandas, kurioms LKL pirmenybėse spalio mėnesį pralaimėjo – „Mažeikius“ ir „Juventus“.

„Lietkabelis“

Spalį: 3–5.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 4–3, Europos taurė: 1–3.

„Lietkabelio“ vadovams pirmiesiems neužteko kantrybės, ir Panevėžio klubas jau spalio pabaigoje pakeitė trenerį. Vos dešimtyje rungtynių krepšininkams vadovavęs latvis Robertas Štelmaheris turės ieškoti kito darbo, o prie „Lietkabelio“ vairo po trumpos pertraukos grįžo serbas Nenadas Čanakas, kuris buvo atleistas iš Ankaros „Türk Telekom“ klubo.

Panevėžio komanda vadovaujant R.Štelmaheriui laimėjo 5 iš 10 rungtynių: Lietuvos lygoje – 4 iš 6, Europos taurės turnyre – 1 iš 4.

„Lietkabelis“ permainų ėmėsi pirmiausia dėl nesėkmių tarptautiniame turnyre. Nors panevėžiečiai nugalėjo Salonikų „Aris“ komandą, po to beviltiškai pralaimėjo Ulme ir namie nesugebėjo įveikti Trento krepšininkų. Be abejo, prisidėjo ir dideliu skirtumu (21 tašku) pralaimėtos Lietuvos lygos rungtynės „Rytui“.

Paskutinį spalio savaitgalį N.Čanako sugrįžimo rungtynėse „Lietkabelis“ pralaimėjo „Žalgiriui“ ir LKL lentelėje nukrito į šeštąją vietą. Panevėžiečius lenkia ne tik Kauno bei abi Vilniaus komandos, bet ir Utenos bei Jonavos krepšininkai. Tiesa, Panevėžio komanda vienintelė jau žaidė su visais trimis numatomo favoritų ketverto klubais ir įveikė „Wolves“ komandą.

Pirmojoje sezono dalyje „Lietkabelio“ vedlys buvo Gediminas Orelikas (Lietuvos lygoje – 16,6 tšk., Europos taurėje – 16,5 tšk., 5,5 atk.kam.), Lietuvos lygoje pagal rezultatyvumą užimantis penktąją vietą. Jam geriausiai talkino Paulius Valinskas (Lietuvos lygoje – 14,2 tšk., 4,5 rez.perd.) ir Deividas Sirvydis (Europos taurėje – 16,3 tšk.). Silpnoji komandos grandis – naujokai Martynas Varnas (4,7 tšk.) ir Džiugas Slavinskas (3,7 tšk.).

„Gargždai“

Spalį: 3–5.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 2–5, Lietuvos taurė: 1–2.

Gargždų klubas šį rudenį pirmasis atliko žymias sudėties permainas. Iš dalies priverstinai, nes Julius Jucikas (7,5 tšk.) nusprendė išvykti į užsienį. „Gargždų“ sirgaliai dėl to turbūt nė trupučio nesigaili, nes sunkiasvorį lietuvį pakeitęs sunkiasvoris amerikietis Nickas Wardas tapo stambiausiu spalio mėnesio atradimu.

115 kg sveriantis N.Wardas, vedęs Gargždų komandą į pirmąsias sezono pergales prieš „Nevėžį“ ir „Šiaulius“, mėnesio antroje pusėje pelnydavo vidutiniškai 27,3 taško ir pirmosios vietos rezultatyviausių žaidėjų lentelėje neužima tik dėl to, kad žaidė per mažai rungtynių.

N.Wardo fone nublanko kiti du spalio viduryje į Gargždus atvykę krepšininkai Aurimas Majauskas (11 tšk., 5,3 atk.kam.) ir amerikietis Ryanas Larsonas (10,7 tšk., 6,3 rez.perd.), bet ir jie žaidžia daug naudingiau negu po pirmųjų savaičių išvykę J.Jucikas ir amerikietis Malikas Toppinas.

„Gargždų“ treneris Laimonas Eglinskas džiaugėsi ne tik pirmosiomis komandos pergalėmis naujajame sezone, bet ir pirmosiomis asmeninės LKL karjeros pergalėmis. Vis dėlto svajoti apie dideles komandos aukštumas jauniausiam LKL treneriui būtų per drąsu – jau spalio pabaigoje „Gargždus“ ant žemės nuleido „Pieno Žvaigždės“.

Karaliaus Mindaugo taurės turnyre „Gargždai“ per trejas rungtynes įveikė tik „Mažeikius“.

„Mažeikiai“

Spalį: 2–5.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 2–5, Lietuvos taurė: 0–3.

LKL debiutantai ilgokai kūrė pergalės receptą ir sezono pradžioje patyrė septynis iš eilės pralaimėjimus, skaičiuojant abu turnyrus. Vis dėlto net pralaimėtose rungtynėse „Mažeikių“ žaidimas buvo toli gražu ne beviltiškas – net keturis kartus varžovams nusileista 1–4 taškų skirtumu. Mažeikių komanda turėjo galimybių net ir žaisdama su „Žalgiriu“, prieš kurį ketvirtajame kėlinyje pirmavo dviženkliu skirtumu.

Pirmoji pergalė buvo tik laiko klausimas. Šis klausimas buvo atsakytas rungtyniaujant su „Neptūnu“, po to Mariaus Kiltinavičiaus auklėtiniai pasiekė ir antrąją pergalę prieš „Šiaulius“.

Komandą labai sustiprino spalio pradžioje prie jos prisidėjęs veteranas Martynas Gecevičius, kuris yra rezultatyviausias „Mažeikių“ žaidėjas (12,3 tšk., 3,3 rez.perd.). Net septynių kitų krepšininkų vidurkis yra 6–9 taškai.

Deja, vieną iš šių krepšininkų „Mažeikiai“ prarado. Klaipėdoje pasiektą pirmąją pergalę apkartino sunki suomio Danielio Dolenco (9 tšk.) trauma. Su kitu krepšininku – amerikiečiu Calebu Huffmanu (6,8 tšk.) – Mažeikiu klubas išsiskyrė dėl nepakankamo indėlio.

Jei LKL pirmenybėse „Mažeikiai“ šiek tiek nutolo nuo autsaiderių, tai Karaliaus Mindaugo taurės turnyre galimybė patekti į kitą etapą jau beveik prarasta. Mažeikiečiai per pirmąjį grupės varžybų ratą pralaimėjo visas trejas rungtynes.

„Šiauliai“

Spalį: 4–5.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 1–6, Lietuvos taurė: 3–0, Šiaurės lyga: 2–1.

Vienas Latvijos treneris darbo Lietuvoje jau neteko, kito LKL dirbančio kaimyninės šalies krepšinio specialisto kėdė taip pat kliba. „Šiaulių“ lūkesčiai gerokai didesni negu vieta apatiniame lentelės trečdalyje, bet Nikolajui Mazurui kol kas nepavyksta priartinti komandos bent prie vidutiniokų.

Jei „Šiauliai“ pralaimėtų tik favoritams, būtų pusė bėdos. Tačiau Saulės miesto komanda spalio mėnesį visai nepasipriešino „Juventus“, paskui namie gavo du skaudžius antausius nuo Gargždų bei Mažeikių komandų ir spalio mėnesį pabaigė tęsdama penkių pralaimėjimų virtinę.

Nedidelis šviesos spindulėlis – rezultatai šalies taurės turnyre. Šiauliečiai grupės varžybų pirmajame rate laimėjo visas trejas rungtynes ir įkėlė vieną koją į ketvirtfinalį.

Treneris N.Mazuras iš dalies gali pasiteisinti tuo, kad komandą persekioja smulkios traumos. Vos penki „Šiaulių“ krepšininkai žaidė visas septynerias LKL rungtynes. Tačiau kol kas džiugina tik lygoje pagal atkovotus kamuolius bei blokuotus metimus pirmąją vietą užimantis slovakas Tomašas Pavelka (13,6 tšk., 9,7 atk.kam., 2 bl.) ir Paulius Danusevičius (13,6 tšk., 5,3 atk.kam.).

Iš vieno krepšininko „Šiauliai“ nieko nebesitiki. Spalio pabaigoje Šiaulių klubas nutraukė sutartį su amerikiečiu Antwanu Walkeriu (2 tšk.).

„Pieno Žvaigždės“

Spalį: 2–6.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 1–6, Lietuvos taurė: 1–2.

Pasvalio krepšininkai sezono pradžioje džiugino žiūrovus gyvu ir energingu žaidimu, bet ne pergalėmis. „Pieno]\ Žvaigždės“ žaidžia vaizdingai ir rezultatyviai, pagal pelnomus taškus žymiai lenkia net lyderį „Žalgirį“, bet pasvaliečių pergalių sąskaita net šešis turus buvo tuščia. Pirmąją pergalę LKL pirmenybėse Aurimo Jasilionio penketas iškovojo tik pačioje spalio pabaigoje, kai namie sutriuškino Gargždų komandą.

Prieš tai „Pieno Žvaigždėms“ kelis kartus trūko labai nedaug, pasvaliečiai ketvirtajame kėlinyje neišsaugojo pranašumo prieš „Žalgirį“ ir „Jonavą“ (tiesa, jonaviečiams pralaimėjo iš dalies dėl LKL pripažintų teisėjų klaidų paskutinėmis sekundėmis), bet pralaimėjimus galima vadinti dėsningais. Pasvalio komandos atsarginių suolas trumpas, todėl aikštėje daug laiko praleidžiantiems lyderiams rungtynių pabaigoje pristinga jėgų. Net trys šios komandos žaidėjai patenka tarp šešių daugiausiai laiko aikštėje praleidžiančių LKL krepšininkų.

Maža to, nė vienas iš trijų „Pieno Žvaigždes“ laikančių banginių – LKL pagal taškus ir perimtus kamuolius pirmaujantis Brandonas Tabbas (22,8 tšk., 3 rez.perd., 3,5 per.kam.), kartu su juo į rezultatyviausių šeštą patenkantys Jordanas Watsonas (18 tšk., 5,7 rez.perd.) ir Kadeemas Jackas (16,2 tšk., 8,8 atk.kam.) – nežaidė visų septynerių rungtynių.

„Pieno Žvaigždės“ nesėkmingai pradėjo ir Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą, kurio grupės varžybose kol kas nugalėjo tik NKL komandą Palangos „Olimpą“.

„Nevėžis“

Spalį: 2–8.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 0–7, Lietuvos taurė: 2–2, FIBA Europos taurės atranka: 0–2.

Praėjusio sezono prisiminimai dar neišblėso, bet šįmetis „Nevėžis“ nuo pernykščio skiriasi kaip diena nuo nakties. Jei prieš metus Kėdainių komanda net pralaimėtose rungtynėse dažniausiai kovodavo iki paskutiniųjų sekundžių, tai šį rudenį kėdainiečiai neretai nuleidžia rankas ir jau ketverias LKL rungtynes pralaimėjo 15 taškų ar didesniu skirtumu.

Lietuvos pirmenybėse „Nevėžis“ dar nelaimėjo nė karto ir užima paskutinę dvyliktąją vietą. Kėdainiečiai nieko nepešė ir FIBA Europos taurės turnyre, kurio atrankos varžybose spalio pradžioje pralaimėjo abejas rungtynes „Porto“ ir „Manisa“ komandoms.

Nedidelė paguoda – dvi Karaliaus Mindaugo taurės turnyre iškovotos pergalės prieš „Pieno Žvaigždes“ bei NKL žaidžiantį Palangos „Olimpą“. Kita vertus, taurės turnyre Gedimino Petrausko vyrai vis dar turi neblogas galimybes patekti į kitą etapą.

„Nevėžiui“ labai trūksta emocinio lyderio – tokio, kokie praėjusį sezoną buvo Bradas Davisonas ir Artūras Žagaras. Emocijos apleido net trenerį G.Petrauską, kuris per rungtynes sėdėdamas ant suolo praleidžia turbūt daugiau laiko, negu visi kiti LKL treneriai kartu sudėjus.

Įskelti kibirkštį kone labiausiai bando Viny Okouo (10,6 tšk., 6,3 atk.kam.), kartais sukrunta ir kiti krepšininkai. Treneriams ir klubo vadovams įspūdžio nepadarė amerikiečio Brevino Galloway (10,2 tšk.) pastangos. Šis krepšininkas pirmasis paliko lygos autsaiderių gretas, o jį pakeisti bandys kitas amerikietis

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.