EUROLYGA 2023

„Ryto“ sprendimas dėl Ą. Tubelio – artimiausiu metu

„Manau, kad per artimiausias dienas pranešime, ar su Ąžuolu Tubeliu bendradarbiausime, ar ne“, – portalui lrytas.lt pranešė Vilniaus „Ryto“ direktorius Jaroslavas Latušinskij.

 Ąžuolas Tubelis. <br> Lrytas.lt montažas. 
 Ąžuolas Tubelis. <br> Lrytas.lt montažas. 
 Martynas Purlys.<br> LKL nuotr.
 Martynas Purlys.<br> LKL nuotr.
 Martynas Mažeika.<br> LKL nuotr.
 Martynas Mažeika.<br> LKL nuotr.
Ąžuolas Tubelis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ąžuolas Tubelis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 7, 2023, 3:37 PM, atnaujinta Nov 7, 2023, 4:29 PM

21-erių 208 cm ūgio Ą.Tubelis neįsitvirtino NBA lygoje, kai prieš pat 2023-2024 m. sezono pradžią jį atleido „Philadelphia 76ers“ ekipa. 

Lietuvis tapo laisvuoju agentu, tad Europoje jo teisės pirmiausiai priklauso „Ryto“ ekipai.

Basketnews.lt žurnalistas Lukas Malinauskas antradienį paskelbė, kad „Rytas“ yra arti susitarimo su Ą.Tubeliu dėl ilgalaikio kontrakto, tačiau J.Latušinskij kol kas to nepatvirtina.

„Mūsų komanda šiai dienai yra sukomplektuota. Galbūt detaliau tai paaiškintų Georgios Dedas, kuris laikinai eina sporto direktoriaus pareigas. Bet mes svarstome skirtingus variantus, visgi, kol nieko nėra oficialaus, komentuoti šiuo metu negaliu. Arimiausiomis dienomis paaiškės, ar tęsis bendradarbiavimas ir kokia forma“, – kalbėjo „Ryto“ atstovas.

„Rytas“ aukštaūgių grandyje šiuo metu turi Gytį Masiulį, Martyną Echodą ir amerikiečius Justiną Gorhamą bei Javiną DeLaurierą.

Įvairūs šaltiniai skelbia, kad jei Ą.Tubelis pasirinktų kitą klubą, tuomet „Rytui“ atitektų solidi išpirka, kuri neoficialiai galėtų siekti per 100 tūkst. eurų. J.Latušinskij konkrečios išpirkos sumos neįvardijo.

Lrytas.lt primena, kad prieš keletą savaičių „Rytą“ paliko ilgametis sporto direktorius Donatas Zavackas. Kol į jo vietą ieškomas naujas žmogus, sporto vadybos reikalus tvarko asistentas G.Dedas ir pats J.Latušinskij.

„Esame pasiskirstę funkcijas, kolektyviškai visi kartu dirbame. Iš vidaus taip atrodo darbas. Kol kas dėl naujo žmogaus neskubame, norime rasti tinkamą kandidatą. Vis dėlto tikimės, kad iki kokio sausio ar vasario mėnesio surasime kandidatą ir jį pristatysime“, – tikino „Ryto“ direktorius.

Ą.Tubeliu domisi „Lietkabelis“ ir „Neptūnas“

Kaip skelbė basketnews.lt, „Rytas“ būtų pasiruošęs Ą.Tubelį skolinti kitam klubui. Pranešama, kad vidurio puolėju domisi Panevėžio „Lietkabelis“ ir Klaipėdos „Neptūnas“.

Portalas lrytas.lt susisiekė su „Lietkabelio“ vadovu Martynu Purliu, kuris nei paneigė, nei patvirtino minėtą informaciją.

„Mes turime praktiką, kad kol nėra oficialu, tol nekomentuojame, jei pradėtume komentuoti kiekvieną domėjimąsi, tai būtų daug naujienų, kurių didžioji dalis visiškai nepasitvirtintų“, – teigė Panevėžio ekipos atstovas.

„Lietkabelis“ priekinėje linijoje šiuo metu turi Gabrielių Maldūną, bosnį Nikolą Popovičių ir juodkalnietį Aleną Hadzibegovičių.

Tuo tarpu „Neptūno“ direktorius Martynas Mažeika portalui lrytas.lt žadėjo pakomentuoti pasirodžiusią informaciją, tačiau kol kas to nepadarė. Gavę Klaipėdos ekipos atstovo komentarą, papildysime straipsnį.

„Neptūnas“ priekinėje linijoje šiuo metu turi belgą Timą Lambrechtą, Martyną Pacevičių, amerikietį Thomasą Rutherfordą ir traumą patyrusį vengrą Zsomborą Maronką.

Vasarą Ą.Tubelis NBA naujokų biržoje nebuvo pakviestas.

Prieš bandymą prasumušti į NBA, Ą.Tubelis augo „Ryto“ jaunimo sistemoje, o 2020-aisiais išvyko į NCAA, kur buvo „Arizona“ universiteto lyderiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.