EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ treneris K. Maksvytis užpyko dėl ekipos įvertinimo – nepatiko žodis „duobelė“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį Stambule sieks galiausiai nutraukti dviejų iš eilės nesėkmių seriją Eurolygoje. Lietuvos čempionai ketvirtadienį susikaus su identiškai pastaruoju metu žaidžiančia „Anadolu Efes“. Abu klubai per pastaruosius du mačus patyrė nesėkmes.

Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>R.Vilkelio nuotr.
Kazys Maksvytis<br>R.Vilkelio nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 7, 2023, 5:24 PM, atnaujinta Nov 7, 2023, 5:25 PM

Puikiai Eurolygos sezoną pradėję kauniečiai Eurolygoje dabar net neužsigerdami šlamščia pralaimėjimo piliules – jei nesėkmę prieš ispanų „Valencia“ galima buvo ir pateisinti, tai pralaimėjimas autsaideriui Vilerbano ASVEL tapo nemenku nusivylimu. Kauno atstovai namie netikėtai nusileido prancūzams 88:91.

Tiesa, po to žalgiriečiai reabilitavosi Lietuvos krepšinio lygos čempionate, sekmadienį įveikę pagrindinius pirmenybių oponentus Vilniaus „Ryto“ atstovus 81:67.

Ne itin gerus laikus gyvena ir „Anadolu Efes“ – Erdemo Čano vedami turkai pralaimėjo pastaruosiuose dvejuose turuose išvykose, kritę nuo Pirėjo „Olympiakos“ 57:75 ir Bolonijos „Virtus“ 81:93.

Sužaidus ekipoms po penkis mačus, pelnomų taškų statistikoje kauniečiai vis dėlto lenkia turkus – „Žalgiris“ įmetė vidutiniškai po 83,2 taško, o „Anadolu Efes“ – 76,2 taško.

Ekipos panašiai kovoja dėl kamuolių – kauniečiai sugriebia vidutiniškai po 31,8 kamuolio, o Stambulo krepšininkai – 30,8 kamuolio.

Tuo tarpu „Anadolu Efes“ kur kas geriau „vagia“ iš varžovų kamuolius – 6,2 kamuolio prieš 4,7 ir geriau atlieka rezultatyvius perdavimus – 18,3 kamuolio prieš 15,5.

Kauniečiai į Stambulą šįkart skrenda ne užsakomuoju skrydžiu, o reisiniu lėktuvu.

„Važiuojame į išvyką pas varžovą, kuris dar ieško savo žaidimo. Kuris yra talentingesnis yra puolime nei gynyboje, o to savo talento puolime dar neatskleidė, nors žinome, kad jis yra begalinis.

Žinome, kad didžioji dalis žaidėjų išliko nuo praėjusio sezono čempioniškos ekipos. Tai yra pavojingas varžovas, kuris kiekvienose rungtynėse gali iššauti. Tad šįkart kartą reikės neiti į taškų lenktynes, mažinti atakų skaičių, kad rungtynes daugiau pradėtume nuo gynybos“, – prieš išvyką tikino „Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis.

– Buvote duobelėje Eurolygoje, tačiau prieš šios savaitės akistatą LKL čempionate pasiekėte užtikrintą gerą pergalę prieš „Rytą“. Kiek psichologiškai buvo reikalinga tokia pergalė?

– Bandysiu paprieštarauti – duobelėje... Kokioje duobelėje? Kad pralaimėjome ketvirtą kėlinį prieš ASVEL? Tai reiškia duobelę? Tos duobelės... Sezonas yra ilgas.

Su „Valencia“ buvo duobelė, o prieš ASVEl buvo nedidelė rungtynių atkarpa, kuri kainavo mums pergalę. Tokių skambių pavadinimų „duobelės“ nenorėčiau – nenorėčiau, kad jos būtų įvardinamos.

Turėjome bėdų ir su traumelėmis, su viskuo. Man atrodo, kad komanda yra gerame lygyje, gal kažkuriuo metu atsipalaidavo, bet duobėm to nevadinčiau.

Aš nesutinku su tomis duobelėmis.

– Po savaitgalio komandoje nėra naujų sveikatos problemų?

– Naujų nėra. Grįžta jau Danielius Lavrinovičius. Kažkokių nedidelių traumelių yra, bet tikimės, kad jos nepamaišys mums artėjančiose rungtynėse.

– Prieš sezoną „Anadolu Efes“ buvo tarp Eurolygos favoričių. Kuriose vietose turkai stringa labiausiai?

– Manau, kad visur. Visų pirma, puolime – jie turi labai didelį potencialą ir nedemonstruoja to, kas yra, mano manymu, jų arkliukas. Tai yra, sakyčiau, kaip žvėris, kuris bet kada gali pabusti.

– Labiausiai į akis krenta Willo Clyburno skaičiai – jie nesiekia dviženklio rezultatyvumo ir naudingumo. Kas labiausiai pasikeitė jo žaidime Erginą Atamaną pakeitus Erdemui Čanui?

– Atrodo, kad nieko per daug nepasikeitė. Jis žaidžia per kelias pozicijas, kažkiek nukrito jo procentai, kažkiek – žaidimo kokybė, bet norint daugiau vertinti, reiktų būti komandos viduje.

– Pagrindinis komandos variklis dabar yra Shane'as Larkinas – kas svarbiausia žaidžiant prieš tokio kalibro žaidėją?

– Shane'as Larkinas ir Rodrigue'as Beaubois yra tokie žaidėjai, kurie gali bet kada pakreipti rungtynių tėkmę per vieną ketvirtį ir primesti tiek taškų, kad to užtektų vėliau laimėti rungtynes.

Reikia apsunkinti jų žaidimą, reikia būti susikaupus, reikia sunkiai dirbti 40 minučių ir tada kažkiek apribosime jų žaidimą.

– Minėjote varžovų individualų talentą puolime, bet pagal įmetamus taškus jie yra trečia prasčiausia komanda Eurolygoje. Kuriose vietose jie stringa?

– Kaip ir sakiau, jie bet kada gali iššauti. Tai yra didžiausias netikėtumas, kad jie gana mažai taškų susimeta. Manau, kad viskas susideda: pataikymo procentas, gal ir kamuolio įžaidimas.

Nenoriu per daug kitos komandos komentuoti, bet čia yra didelis potencialas, kurio jie kol kas neišnaudoja.

– Vilniuje pranešėte, kad naujoko paieškos yra pristabdytos. Šie žodžiai sukėlė nemenką gerbėjų reakciją. Ar jus pasiekė ta reakcija?

– Ne, manęs nepasiekė.

– Tai yra viena tų retų išvykų, į kurią vykstate ne užsakomuoju skrydžiu. Tai keičia jūsų pasirengimą?

– Kažkiek keičia – greičiausiai turėsime viena treniruote mažiau. Reikia kažkiek juodesnio darbo padaryti prieš tai, kitaip išdėlioti savo rutiną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.