EUROLYGA 2023

Džiugių naujienų turėjęs K. Kemzūra – apie M. Šerniaus įtaką „Prometey“ ir Dž. Gagičiaus žaidybinį ritmą

Kęstutis Kemzūra prieš Vilniaus „Wolves“ (2/2) Europos taurės rungtynes prieš Slobožanskės „Prometey“ (2/3) teigė, kad varžovų komanda yra puolimo ekipa ir akcentavo gynybą prieš varžovų greitą puolimą ir žaidimą iki galo, o kartu specialistas pridėjo tai, kad trečiadienio mače žais Eigirdas Žukauskas, tačiau vis dar reikės palaukti Jeffery Tayloro sugrįžimo.

K. Kemzūra<br>bcwolves.com nuotr.
K. Kemzūra<br>bcwolves.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2023, 5:16 PM, atnaujinta Nov 7, 2023, 5:39 PM

Slobiožianskės „Prometey“ ekipa Europos taurės turnyre iškovojusi 2 pergales ir patyrusi 3 pralaimėjimus, tačiau net tris kartus į varžovų krepšį įmetė 82 ir daugiau taškų. Anot K.Kemzūros, pagrindinis akcentas – gynyba greitajame puolime.

„Prometey“ – tai talentinga, atletiška, aukšta komanda. Ji yra geriausiai dėl kamuolių kovojanti ekipa Europos taurėje. Akcentas yra tas, kad turime padirbėti gerai, neleisti jiems daug antrų šansų arba leisti jų kiek įmanoma mažiau ir gynyba – neleisti jiems bėgti, suvaldyti juos greitajame puolime ir priversti juos žaisti pozicinį krepšinį.

Jie išvis yra puolimo komanda, daro daug atakų ir pažiūrėjus į jų visas rungtynes – „Prometey“ gali lengvai įmesti 90 ar 100 taškų kiekvieną dieną.

Iš prieš tai varžovų žaistų rungtynių su kitomis komandomis reikia pasiimti tai, kad „Prometey“ yra nugalima komanda ir reikia kovoti. Nesvarbu, kad jie pradžioje gali pabėgti į priekį. Nereikia pradėti žaisti po vieną, reikia laikytis žaidimo plano ir kovoti iki galo“, – akcentus prieš mačą su Ukrainos klubu dėliojo K.Kemzūra.

„Prometey“ komandoje dirba buvęs Lietuvos moterų krepšinio rinktinės, tuometinio Prienų „CBet“, Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ treneris Mantas Šernius.

Anot K.Kemzūros, Roneno Ginzburgo asistentas varžovams pateiks išsamią informaciją apie „Wolves“ žaidžiančius lietuvius.

„Mantas Šernius yra trenerio asistentas, o pagrindinis – Ronenas Ginzburgas. Prieš šitą trenerį teko netiesiogiai žaisti, kuomet žaidėme prieš Čekijos rinktinę. Tikiu, kad Mantas (Šernius) turi savo minčių ir įdeda kažką į komandą. Jis pažįsta lietuvius žaidėjus, tad, manau, kad jis padės savo komandai ir savo treneriui“, – apie lietuvio naudą „Prometey“ komandai atsiliepė K.Kemzūra.

– Europos taurėje „Prometey“ pralaimėjo tris kartus. Ką „Wolves“ gali pasiimti iš anksčiau sužaistų varžovų rungtynių?

– Kas tinka vienai komandai, tas nelabai tinka kitiems. Stengiamės iš kiekvienų rungtynių pritaikyti tai, kas tinka mums, mūsų personalui, žaidėjams, kokybei. Reikia pasiimti tai, kad „Prometey“ yra nugalima komanda ir reikia kovoti. Nesvarbu, kad jie pradžioje gali pabėgti į priekį. Nereikia pradėti žaisti po vieną, reikia laikytis žaidimo plano ir kovoti iki galo.

– Varžovų komandoje yra net keturi žaidėjai, kurie pelno daugiau nei 10 taškų ir yra Ondrejus Balvinas, kuris pelno po 9,4 taško. Kurį žaidėją akcentuojate labiausiai?

– Vieno žaidėjo neišskirčiau, bet yra Ronaldas Marchas, Calebas Agada, kurie yra gynėjai, yra Marcusas Keene‘as. Tas pats Ondrejus Balvinas kaip didelis žmogus. Yra ir kiti, bet šiti – vieni iš lyderių.

– Kiek tai yra nenuspėjama komanda?

– Mes žinome, kiek ji yra nuspėjama. Labai didelė dalis jų žaidimo yra greitas puolimas, improvizacija ir vienas prieš vieną žaidimas bei trancizija iš puolimo į gynybą ir atvirkščiai. Tai bus labai svarbu. Jie turi ir derinių, kuriuos žaidžia, bet pagrindiniai veiksniai – greito puolimo stabdymas ir individuali gynyba. Varžovus reikės gerai stabdyti tiek individualiai, tiek komandiškai.

– Džordže Gagičius grįžo į komandą – kaip jis atrodo iš šono? Kiek jam trūksta iki to, kad jis jau būtų pasiruošęs žaisti šimtu procentų?

– Džiugu, kad Džorždė vis labiau ir labiau įeina į žaidybinį ritmą. Mes iš jo tikimės ir dar daugiau, nes galvojame, jog jis ir gali duoti daugiau. Kiek procentaliai jis pasiruošęs – negaliu pasakyti.

– Eigirdas Žukauskas praleido pastarąsias dvejas rungtynes. Ar jis jau bus pasiruošęs žaisti artėjančiose rungtynėse?

– Manau, kad taip.

– Anksčiau minėta buvo, kad Jeffery Tayloras grįš ant parketo daugmaž lapkričio viduryje. Tikriausiai jis rytojaus rungtynėse nežais?

– (Jo sugrįžimas – red.) – tikrai ne rytoj.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.